maanantai 24. lokakuuta 2022

Mijas Pueblo; idyllinen valkoinen kylä Fuengirolan kupeessa

 

Jos matkustat Aurinkorannikolle ja haluat nähdä idyllistä Espanjaa, kannattaa sinun suunnata retkesi Mijas Puebloon.

Mijas Pueblo on Mijasin kaupungin historiallinen keskus. Se sijaitsee vaan noin 7km Fuengirolasta, vuoren rinteellä, yli 400m merenpinnan yläpuolella, joten kylästä on upeat näkymät muualle Mijasiin ja Fuengirolaan. Olen kuullut, että selkeällä ilmalla ja hyvällä kaukoputkella täältä saattaisi nähdä jopa Afrikkaan asti. Mijas Pueblo kuuluu Espanjan valkoisiin kyliin. Näiden valkoisten kylien, paikallisesti "pueblos blancos", tunnusmerkkejä ovat valkoiseksi kalkitut vanhat talot ja idylliset, kapeat kujat niiden välissä. Nämä tunnusmerkit ja paljon muutakin kaunista täyttyvät kyllä Mijas Pueblon kohdalla. Täällä on siistiä ja puhdasta sekä paljon kauniita istutuksia ja kukkasia.

Kylän kujilta löytyy paljon erilaisia kahviloita ja ravintoloita sekä ihastuttavia artesaani-myymälöitä, joihin kannattaa poiketa sisään. Itselleni on niistä jo jäänyt käteeni tanskalaistaiteilijan grafiikkaa ja espanjalais-keraamikkojen kahvimukeja. 

Varsinaisia nähtävyyksiä täällä ovat paikalliset "aasitaksit" ja näköalojen suhteen upealla paikalla sijaitseva vanha katedraali. 
#worthvisiting
#mijaspueblo
SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

© Visualaddict

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Blogger Template Created by pipdig