tiistai 26. maaliskuuta 2019

Tunne itsesi - voi hyvin

vesi, water, long exposure, pitkä valotusaika, valokuvaus, photography, luontokuva, naturephotography, valokuvaaja, Frida Steiner, Visualaddict, Visualaddictfrida, photographer, luontokuva, puro, koski


Olen tämän vuoden aikana osallistunut Tuire Salmisen "Tunne itsesi - Voi hyvin"-luentosarjaan.

Tässä luentosarjassa on ollut eri aiheita eri viikoille. Ja ne kaikki ovat nostaneet jonkinlaisia tunteita, ajattelemisen aihetta ja syväluotausta omaan itseen.


Olen esimerkiksi tiedostanut sen, että ilmaisen tunteitani hyvin usein kamerani kautta. Eikä siinä varmaan ole mitään pahaa. Se on minulle jonkinlaista terapiaa. Tärkeää olisi kuitenkin opetella myös sanoittamaan tunteensa, ilman syyttelyä ja selkeästi. 

Suuri oivallus yhdellä luennolla minulle oli se, kun ymmärsin, että silloin kun ei millään haluaisi avautua ja kertoa omia tunteitaan tai tarpeitaan, niin ne ovat juuri niitä hetkiä, jolloin se pitäisi tehdä. Ei saisi käpertyä itseensä ja jäädä miettimään, mitä uskaltaa sanoa. Kaikilla tunteilla on joku tarkoitus, eikä niitä pidä painaa alas. Pitää avautua, olla läsnä, rehellinen ja aito. Ja mikä tärkeintä, ilman minkäänlaisia odotuksia, ymmärtäen koko ajan sen, että loppujen lopuksi on kuitenkin itse vastuussa omasta onnellisuudesta. 


vesi, water, long exposure, pitkä valotusaika, valokuvaus, photography, luontokuva, naturephotography, valokuvaaja, Frida Steiner, Visualaddict, Visualaddictfrida, photographer, luontokuva, puro, koski


Taistelen usein riittämättömyyden kanssa. Arvostelen itseäni melko ankarasti ja tämä tarkoittaa sitä, että minun pitäisi opetella olemaan armollisempi itselleni. Tätä olen kyllä opetellutkin, mutta edelleen joku pieni ääni pääni sisällä huutelee, kun en ole tarpeeksi taitava tai riittävä, tai kun joku menee pieleen tai kun olen ollut ajattelematon tai toiminut muuten vain hölmösti.

Ääni saa huudella. Minun pitäisi vain oppia olemaan välittämättä siitä.


vesi, water, long exposure, pitkä valotusaika, valokuvaus, photography, luontokuva, naturephotography, valokuvaaja, Frida Steiner, Visualaddict, Visualaddictfrida, photographer, luontokuva, puro, koski, running water


Se, missä alan olemaan jo melko hyvä on se, että ymmärrän levon ja oman hyvinvoinnin merkityksen. Tunnistan oman energiani ja sen, mikä minulle on hyväksi ja mikä ei. Yksi tapa, jonka olen todennut melko toimivaksi, on se, että kysyy itseltään: Tekeekö tämä hyvää minulle pitkällä aikavälillä?

Voisilmäpulla tekee hetkellisesti hyvää, samoin lasillinen punaviiniä, mutta eivät pitkällä aikavälillä, ainakaan minulle. Siksi haluan satsata mielummin pitkiin kävelylenkkeihin, rauhallisiin aamuhetkiin, avantouintiin, hyvin nukuttuihin öihin, valokuvaamiseen, iloiseen tanssiharrastukseeni ja pääosin melko terveelliseen ruokavalioon.

Nämä ovat asioita, jotka edistävät minun hyvinvointiani. Ja jokaisen pitäisi löytää omansa.


vesi, water, long exposure, pitkä valotusaika, valokuvaus, photography, luontokuva, naturephotography, valokuvaaja, Frida Steiner, Visualaddict, Visualaddictfrida, photographer, luontokuva, puro, koski, running water


Monta sivua on tullut luennoilla kirjoitettua muistiinpanoja, mutta tässä kiteytettynä oppeja, jotka minulle ovat jääneet mieleen:


On hyvä löytää tasapaino kirkkaan ja avoimen mielen, myötätuntoisen sydämen ja elinvoimaisen kehon välillä. Kaikkia tarvitaan.

Ota vastaan, koe ja pue sanoiksi kaikki tunteet, jotka tulevat. Myös epämiellyttävät.

Ilmaise tarpeesi ilman odotuksia.

Pidä itsestäsi huolta. Tee asioita, jotka ovat sinulle hyväksi.

Näe ero itsekkyyden ja itsestä huolehtimisen välillä.

Älä uhriudu.

Älä takerru.

Ole lapsenomainen.

Kokeile uusia asioita.

Ota vastuu omasta onnestasi.

Ole kiitollinen.

Pysähdy. Hengitä. Tunne. Kuuntele. Havaitse. Avaudu. Ilmaise.

Tunnista omat defenssimekanismisi (vähättely, torjunta, kieltäminen, huumori, selittely) ja ole tarpeeksi rohkea lopettaaksesi ne.

Ole aito. Ole vastaanottavainen. Ole herkkä.

Luo omat rajasi. Tiedosta mikä sinulle on hyväksi ja mikä ei.

Tutki kauneutta ympärilläsi.

Koe täydesti. Anna elämän tuntua.

Palvele ilman kiitosta.

Rakasta itseäsi, kaikkine vikoineen ja keskeneräisyyksineen.
SHARE:

2 kommenttia

 1. Eiks olekin hienoa, että elämä on yhtä opiskelua? Aina löytää itsestään uusia puolia ja ominaisuuksia, jos vain rohkenee lähteä tutkimaan syvyyksiään. Armollisuus omia heikkoja kohtiaan työstäessä on elintärkeää. Hieno kiteytyslista sinulla! Minä olen opetellut ottamaan rennommin ja laiskottelun opettelussa olen edennyt varsin mallikkaasti. Vähän turhankin hyvin. Itsensä ja kehonsa kuuntelu on tuikitärkeää ja siihen pitää varata aikaa. Koen sinussa hengenheimolaisuutta Frida! Työsi kuvastaa sinua ihmisenä hienosti. Kuvat kertovat omaperäistä tarinaa ja ovat taidetta! Kiitollisina kohtaamisistamme! Tuija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On. Siis todellakin se on hienoa! Koko ajan oppii uutta ja tutustuu itseensä paremmin. Ja mikä parasta, tässä samalla oppii paljon muistakin ihmisistä. Armollisuus on tärkeää, vaikka onkin niin kovin vaikeaa. Siihen pitää oikein tietoisesti kiinnittää paljon, paljon enemmän huomiota.
   Kaunis kiitos ihanista sanoistasi, Tuikku. Rakastan työtäni <3 Ja antoisia kohtaamisia <3

   Poista

© Visualaddict

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Blogger Template Created by pipdig