maanantai 4. maaliskuuta 2019

Enneagrammi: 9 persoonallisuuspiirrettä

Suomi, Finland, finlandphotolovers, photography, visualaddict, valokuvaaja, Frida Steiner, visualaddictfrida, outdoors, old buildings, arkkitehtuuri, architecture, window, ikkuna
Minä vietin viikonloppuani Enneagrammi-kurssilla ja se, jos mikä oli varsin mielenkiintoista.

Enneagrammi on yhdeksänkohtainen persoonallisuusoppi, joka tukee itsetutkiskelua sekä helpottaa ymmärtämään yksilöiden välistä erilaisuutta.

Itse lähdin kurssille ehkä eniten sen vuoksi, että halusin ymmärtää omaa käyttäytymistäni, motiivejani, tunnereaktioitani ja tapaani kohdata maailmaa. Samalla halusin ymmärtää erilaisuutta ja sitä, kuinka moninaisia me kaikki lainkaan olemme.

Ja tottahan se on. Me olemme kaikki erilaisia. Yksi on ulospäinsuuntautunut, innostava suunnittelija ja toinen pohtivainen ja tutkiva asiantuntija. Joku taas on avulias huoltaja ja toinen vahva vaikuttaja. Ja kun ymmärtää sen, mikä saa ihmiset käyttäytymään ja reagoimaan tiettyihin asioihin tietyllä tavalla, on helpompi ymmärtää erilaisuutta ja ennenkaikkea omaa itseään.Kun ensin kävimme läpi kaikki yhdeksän persoonallisuustyyppiä, olin pihalla kuin lumiukko ja löysin itseäni ihan kaikista kohdista. Mutta, mitä syvällisemmin kävimme oppia läpi, sen selkeämmäksi minulle muodostui käsite siitä, että minusta löytyy eniten persoonallisuustyyppiä nro 4 joka on LUOVA INDIVIDUALISTI: herkkä, ilmaisuvoimainen, itsekeskeinen, dramaattinen, tunnerikas, esteettinen, syvällinen, omintakeinen, intensiivinen, taiteellinen ja pohdiskeleva romantikko.

Tämä oppi on hyvin laaja, siihen liittyy vielä "siivet", stressisuunnat, kasvusuunnat, voimapakat ja ties vaikka mitä. Oppimista aiheesta riittää siis ihan varmasti koko loppuelämäksi, mutta tämä viikonlopun kurssi oli aivan mahtava ponnahduslauta tälle persoonallisuusopin tielle.Suomi, Finland, finlandphotolovers, photography, visualaddict, valokuvaaja, Frida Steiner, visualaddictfrida, outdoors, old buildings, arkkitehtuuri, architecture, window, ikkunaItse osallistuin Tuire Salmisen kurssille, ja pidin todella paljon hänen tavastaan opettaa tätä aihetta. Ja kuten hän asiaa meille havainnollisti: Tämä oppi antaa RAAMIT eri persoonallisuustyypille ja sen jälkeen aletaan vasta kurkistelemaan sisälle, mitä kaikkea sieltä löytyy.

Mutta jos asiasta kaipaa alkuun helppoa luettavaa, niin sitä löytyy Namasten-sivuilta. Siellä on jopa testi aiheeseen littyen. Itse toki suhtautuisin näihin nettitesteihin pienellä varauksella, mutta voihan se antaa jonkinlaista osviittaa siitä, mihin tässä kaaviossa asettuu.
SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

© Visualaddict

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Blogger Template Created by pipdig