lauantai 11. elokuuta 2018

Lauttasaaren helmi

Lauttasaaren Kartano, Helsinki, visithelsinki, Suomi Finland, experience finland, Lauttasaari. Kartano, vanha rakennus, Konesäätiö, ilta, kesä, elokuu, Visualaddict, valokuvaaja Frida Steiner

Lauttasaaren Kartano, Helsinki, visithelsinki, Suomi Finland, experience finland, Lauttasaari. Kartano, vanha rakennus, Konesäätiö, ilta, kesä, elokuu, Visualaddict, valokuvaaja Frida Steiner, puutarha, istutukset, laatoitus

Lauttasaaren Kartano, Helsinki, visithelsinki, Suomi Finland, experience finland, Lauttasaari. Kartano, vanha rakennus, Konesäätiö, ilta, kesä, elokuu, Visualaddict, valokuvaaja Frida Steiner, Punainen huvila, kahvila

Lauttasaaren Kartano, Helsinki, visithelsinki, Suomi Finland, experience finland, Lauttasaari. Kartano, vanha rakennus, Konesäätiö, ilta, kesä, elokuu, Visualaddict, valokuvaaja Frida Steiner, lehmuskuja, kukkaistutus


Lauttasaaren Kartano, Helsinki, visithelsinki, Suomi Finland, experience finland, Lauttasaari. Kartano, vanha rakennus, Konesäätiö, ilta, kesä, elokuu, Visualaddict, valokuvaaja Frida Steiner

Lauttasaaren Kartano, Helsinki, visithelsinki, Suomi Finland, experience finland, Lauttasaari. Kartano, vanha rakennus, Konesäätiö, ilta, kesä, elokuu, Visualaddict, valokuvaaja Frida SteinerKatsokaa, mikä kaunokainen sijaitsee keskellä Lauttasaarta.
Tämä on Lauttasaaren kartano ja se on tänä kesänä avattu mittavan remontin jälkeen uuteen kukoistukseen.

Minä törmäsin tähän puolivahingossa facebookin kautta, kun näin ystäväni ottaman kuvan tuosta kauniista lehmuskujasta. Uskomatonta, että olen itsekin joskus asunut Lauttasaaressa melkein vuoden, enkä ollut edes rekisteröinyt tällaista kaunokaista. 

Kun koko viikon on ottanut valokuvia asiakkaille, niin perjantai-iltana on pakko lähteä ihan omalle voimaannuttamis-rentoutumis-kuvaamis-reissulle ja niinpä päätin lähteä vielä iltamyöhään katsastamaan kartanon ja sen tilukset. Turhaan en lähtenyt.

Kartanon päärakennus on valmistunut 1830-luvulla ja sen rakennutti maanmittari Claes Gyldén. Monien mutkien ja omistajien kautta se päätyi Allergiatutkimussäätiälle, sairaalaksi sekä muistisairaiden vanhusten hoitokodiksi. Sittemmin Helsingin kaupunki järjesti kiinteistöstä tarjouskilpailun, jonka voitti Koneen Säätiö.

Tänä kesänä Koneen Säätö avasi Lauttasaaren kartanon tieteen ja taiteen kohtaamispaikaksi, sekä erilaisten tapahtumien järjestämispaikaksi. Kartanon mailla sijaitsee myös Punainen huvila, joka on Lauttasaaren vanhin rakennus ja rakennettu jo 1790-luvulla. Nyt sekin on remontoitu ja siinä sijaitsee taiteilija-residenssi sekä Kahvila Puhuri.

Illalla kun on liikkeellä, niin mihinkään ei pääse tietenkään sisälle, mutta nyt kun paikka on todettu tutustumisen arvoiseksi, niin ehkä seuraavan kerran tulen päiväsaikaan ja pääsen kahvittelemaankin siinä samalla.
_________________________

Ja saaressa kun on, niin eikös silloin pidä käydä istuskelemassa myös rannalla.  
Kaunista, seesteistä ja aina yhtä rauhoittavaa.


Helsinki, visithelsinki, Suomi Finland, experience finland, Lauttasaari. ilta, kesä, elokuu, Visualaddict, valokuvaaja Frida Steiner, Huawei p20 PRO, yökuvaus

SHARE:

6 kommenttia

 1. Hassua, mielestäni kirjoitin tämän kommentin tänne jo kerran mutta se hävisi?
  Ihanaa, että sinäkin olet käynyt Lauttasaaren kartanossa. Upeaa, että
  Koneen Säätiö restauroi sen. Ihania kuvia Frida :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Marjo... pakkohan tuo oli käydä katsastamassa :) Ja hyvältä näytti. Nyt pitää vain yrittää päästä paikalle virka-aikaan, jotta pääsee myös sisälle rakennuksiin.

   Poista
 2. Ihania kuvia!
  Suomessa on niin paljon kauniita kartanoita. On aina mukava kuulla, että niitä kunnostetaan ja avataan yleisölle.
  Eilen juuri luin Pekkalan ja Ruhalan kartanoiden historiasta ( Ruovesi). Todella mielenkiintoista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiitos Hanne :)
   Todellakin meillä on täällä Suomessa vaikka mitä kaunokaisia.. näistä Ruoveden kohteista en ole kuullutkaan, joten kiitos vinkistä :)

   Poista
 3. Kartano oli vähän huomaamaton laittamattomassa kunnossaan. Nyt se on upea laitettuna. Kauppaan mennessä kuljen usein tarkoituksella sitä kautta vain nähdäksei kartanon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ilmankos minulla ei ollut mitään mielikuvaa tuosta kartanosta. Nyt se kyllä seisoo ylpeästi siellä mäen päällä. Hyvä niin... kauniit kauppareissu-maisemat sinulla :)

   Poista

© Visualaddict

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Blogger Template Created by pipdig