perjantai 13. huhtikuuta 2018

Take a break
Ajoin tässä taannoin isäni auton Poriin. Kun olin ajanut kotvasen aikaa, koetauluun syttyi kahvikupin kuva ja sen yhteyteen teksti "Take a break". Asia huvitti minua niin paljon, että minun oli ihan pakko soittaa naureskellen ystävälleni ja kertoa tästä. Ihan tosissani jäin miettimään, kuinka saisin omaan autooni tuollaisen samanlaisen muistutuksen siitä, kuinka aina aika ajoin pitäisi muistaa ottaa breikki, eikä vain paahtaa tuhatta ja sataa eteenpäin.

Joskus pitää varoa, mitä toivoo. Minä sain nimittäin elämääni yhden ison kahvikupin, breikin, joka tuli ihan odottamatta.

Menin viikko sitten lääkäriin sen vuoksi, että toisesta jalanpohjastani oli hävinnyt tunto. Espoosta minut passitettiin todella nopealla aikataululla Töölöön lisätutkimuksiin ja sieltä vajaan viikon varotusajalla leikkauspöydälle. Vika löytyi selästä. Lannerangasta löytyi nivelrikko ja kysta, joka on painanut hermoa niin, että jalka on alkanut oireilemaan.

Täällä minä nyt makaan, Töölön sairaalassa selkä operoituna ja odottelen josko tunto alkaisi palaamaan jalkaan. Kalenteri on tyhjennetty tulevien viikkojen osalta ja minä olen ajatellut nauttia isoja kahvikupillisia höyryävää kahvia, monta kertaa päivässä, äidin kutomat villasukat jalassa.

Nämä ovat niitä tilanteita, jolloin ihmiset jäävät usein miettimään, että miksi juuri minulle käy näin, eikä aikakaan ole koskaan oikea. Noh, voin kertoa, että tähän ikään mennessä sitä on jo ehtinyt oppia, että meille ihan kaikille sattuu ja tapahtuu. En usko siihen, että olisi olemassa onnekkaita ja vähemmän onnekkaita ihmisiä. Meillä kaikilla on omat ristimme kannettavana. Pointti on ennemminkin siinä, miten näihin "elämän kahvikuppeihin" suhtautuu. Itse olen sitä mieltä, että on vain parempi ottaa avosylin vastaan se, mitä elämä meille antaa ja luottaa siihen, että kaikki kokemukset opettavat ja vahvistavat meitä ihmisinä. 

Pitäkäähän itsestänne hyvää huolta, niin minäkin ajattelin tehdä :)


PS. Löysin koneelta tällaisen vanhan kuvasarjan, jolle juuri äsken annoin nimen "Elämän kirjo". Huudot, kiukut, vihat, uupumukset, hassuttelut ja naurut kun kuuluvat kaikki tähän elämään.

Kuvat on ottanut taitava kuvaaja-kollega Karoliina Jääskeläinen.

SHARE:

38 kommenttia

 1. Ihania kuvia Ihanaisesta! Pikaista paranemista <3! Ensi viikollla voin tulla keittämään sulle päiväkahvit :)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Krediitit kuvista Karoliinalle... hän on kyllä todella taitava :)
   Tule vaan... täällä ollaan. Ja mukavaa minilomaa sinne lämpimään.

   Poista
 2. Ihana kuvasarja, rohkea Friiduli! Pikaista paranemista! Viisaita sanoja ja niitä on hyvä muistella aina välillä, kun höyry nousee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Nonna :)
   Kyllä tässä höyry täälläkin välillä nousee päästä, mutta nyt olen opetellut kuuntelemaan rentouttavaa musiikkia. Se rauhoittaa :)

   Poista
 3. Voi darling! ❤️ Ja joo, ei noille sairastumisille ikinä ole sopivaa aikaa, mutta joskus se vasn pakottaa pysähtymään. Tsemppihalit täältä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti, ihanainen <3 Tsemppihalit ovat nyt todella kohdallaan :)

   Poista
 4. Ihania kuvia! <3 Kovasti tervehtymistoivotuksia täältä, hyvässä paikassa olet hoidossa - itseltäni kahdesti siellä leikattu välilevynpullistuma. *halaus*

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Irina <3
   Hoito on ollut kyllä ihan joka paikassa todella hyvää ja asiantuntevaa... hyvissä käsissä ollaan :)

   Poista
 5. Kauniit kuvat ja voimia paranemiseen! <3
  Isäni nykyisessä autossa on samanlainen ilmoitin "Take a break". Ja, tosiaankin olen useasti miettinyt, kunpa hänellä olisi ollut (kuvainnollisesti) tuo ilmoitin jo vuosi sitten. Olisi ymmärtänyt pysähtyä ja hakeutua ajoissa hoitoon, olisimme välttyneet viime kesäiseltä onnettomuudelta ja sen seurauksilta. Mutta, me ihmiset olemme tällaisia, viimeiseen saakka mennään, kunnes tulee jokin todellinen pysäyttäjä.
  Aurinkoisia kevätpäiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Kaisa <3
   Onpa jännää, että mainitset omasta isästäsi, sillä minun isälläni on ollut vähän samanlainen kohtalo. Olisi kaivattu kahvikuppia ja breikkiä, ennenkuin elämä meni ja pysäytti kertaheitolla. Mutta sitkeydellä ja oikealla elämänasenteella hänkin jatkaa, erilaista elämää kylläkin, mitä aikaisemmin.
   Aurinkoa myös sinulle :)

   Poista
 6. Ihana Elämän kirjo! ♥

  Pikaista toipumista, tunnon palautumista ja aromikkaita kahvihetkiä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Mirkka <3
   Aromit ovat kohdillaan, jalkaa on jo jumpattu ja aurinko paistaa... näillä jatketaan :)

   Poista
 7. Tsemppiä toipumiseen ♥

  Me taidamme pitää terveyttä ja toimivia jalkoja niin itsestäänselvyytenä ettei niitä juuri edes mietitä. Sitten kun jotain sattuu ja tapahtuu niin ymmärtää mäiden juttujen oikea arvo.

  Aurinkoa elämääsi Frida ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsempeistä <3
   Olet niin oikeassa... on suorastaan synti, ettei terveyttään arvosta, ennenkuin sen menettää.
   Aurinko onneksi paistaa täällä meillä... toivottavasti sielläkin :)

   Poista
 8. Pikaista paranemista ja voimahaleja sinulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Outi <3
   Voimahalit ja tsempit tulevat ihan aina tarpeeseen... kiitos siis niistä :)

   Poista
 9. Parane pian. Onneksi pääsit nopeasti hoitoon, hyvinkin pian itseasiassa. Hyvä asenne sinulla.

  VastaaPoista
 10. Yhdyn sanoihisi. Elämällä on tapana laittaa kaffepaussille. Muistissa on oma kaatumiseni, josta selvisin säikähdyksellä vaikka vaihtoehtona olisi voinut olla jotain ihan muuta, ja viime kesäinen leikkaus. Terveys se meidät eläväisinä pitää ja kaffepaussit kiinni elämässä. Love and big hug to you <3 Parane pian <3

  VastaaPoista
 11. Voi Friidu <3 Hurjasti tsemppiä ja hyvin kirjoitit. Vaikka vastoinkäymiset välillä jurppiikin, niin monesti mietin, että sitä ja tätäkään en olisi ilman niitä oppinut. Kaikesta, ihan kaikesta, seuraa aina jotain muuta. Halipusut <3

  VastaaPoista
 12. Tsemppiiii ja halaus! Terkuin Annarina

  VastaaPoista
 13. Ihania kuvia <3 Ihmiskropalla on kyllä tapana pakottaa tauolle sen sitä kaivatessa. Pikaista paranemista!

  VastaaPoista
 14. Hieno asenne - ja hieno postaus aiheesta, josta olisi saanut vaikka minkälaisen valitusvirren aikaiseksi <3
  Lepää kunnolla, anna aikaa itsellesi parantua - ja nauti keväästä! Elämä on <3

  VastaaPoista
 15. Voi ei. Tsemppihalit sinulle Frida! Ajattelen sinua tänä iltana Kattilahallissa ja muistelen miten sait palkinnon pari vuotta sitten. Harmi, ettei nähdä tänään. <3

  VastaaPoista
 16. Oijoi mikä pelästyminen on ollut ja kertoo juuri elämän arvaamattomuudesta. Toivottavasti paranet pian. <3 Ihan mahtava tämä kuvasarja ja sopii tähän just.

  hali <3

  VastaaPoista
 17. Just näin. Oi ihana miten maailma vastaa sielun pyyntöihin ja toiveisiin. Ei aina samalla tavalla kuin haluaisimme... Mutta ihana asenne <3 . Ja vaikka ei niin kiva universumin vastaus pyyntöön, mutta jonkun mielestä tarpeellinen. Tsemppiä ja nyt on aika miettiä tarkalleen mitä toivoo ;)

  VastaaPoista
 18. Tuo sinun asenne <3 Ja jatkossa tosiaan muistat pitää paljon pieniä, hyviä, rentoja, voimaannuttavia kahvitaukoja :) Pikaista paranemista!

  VastaaPoista
 19. Aivan ihanat kuvat!
  Elämä joskus asettaa tilanteieita jolloin on pakko pysähtyä vähän pidemmälle `kahvitauolle`.
  Ja hyvä niin. Ihana että sinulla on positiivinen asenne.
  Pikaista toipumista!♡ ♡

  VastaaPoista
 20. Tsemppiä toipumiseen <3 Ihan mahtava kuvasarja!

  VastaaPoista
 21. Voi darling! Tsemppiä ja ota iisisti!!! <3

  Aivan upeat kuvat! Varsinkin tuo kolmas sai mut tuntemaan jotain 😍😍

  VastaaPoista
 22. Tsemppiä ja joskus tulee vain hetki, kun pitää ottaa se oma aikansa <3

  VastaaPoista
 23. Upeat kuvat, vaikka tilanne ei niin mukava ollutkaan!
  Pikaista paranemista!💕

  VastaaPoista
 24. Sinä sitten osaat laittas sanoja peräkkäin aina oikeaan järjestykseen. Kerrot viisaita. Malttia toipumiseen, ehdit kyllä toteuttamaan ihanat juttusi 😘

  VastaaPoista
 25. Hyvä kuvasarja ja tsempit toipumiseen 💕 Itsellä tuli tammikuussa 10 vuotta omasta selkäoperaatiosta ja silloin oli aikaa nauttia kahvikupponen jos toinenkin ja opin ottamaan iisimmin. Meillä auto myös ilmoittaa kahvitauoista ja kyllähän sitä kuvaa on toteltava 😉
  Paranemisia ja kauniita päiviä sinulle!

  VastaaPoista
 26. Toipumista ja tsemppiä <3 Mulla mennyt alkuvuoden sairastamisen takia koko hemmetin kevään aikataulut vituralleen ja nyt sit stressi lyö kapulaa rattaisiin. Pitäs vaan jaksaa pinnistää vielä vähän :P

  VastaaPoista
 27. OMG! Koitahan nyt pysyä kasassa (ei uusia rikkoja) ja ota kaikki irti "kahvitauosta" Mä tiedän, että palaat upeampana ja eheämpänä kuin koskaan! <3

  VastaaPoista

© Visualaddict

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Blogger Template Created by pipdig