perjantai 16. maaliskuuta 2018

DIY - alumiiniristikko leikkokukille

kukat, flowers, diy, tulppaani, neilikka, tulips, Visualaddict, valokuvaaja, Frida Steiner, koti, sisustus, kukkakimppu, väri, kevät kevätkukat, vaasi, lasivaasi

kukat, flowers, diy, Visualaddict, koti, sisustus, vaasi, lasivaasi

kukat, flowers, diy, tulppaani, neilikka, tulips, Visualaddict, valokuvaaja, Frida Steiner, koti, sisustus, kukkakimppu, väri, kevät kevätkukat, vaasi, lasivaasi, wabi-sabi


Pidän isoista vaaseista, mutta niiden ongelma on se, että kukat roikahtavat usein vaasin reunoille, ja keskiosa vaasista jää monesti ihan tyhjäksi.

Olen ihastellut kaikkia erilaisia ratkaisuja ja upeaakin upeampia vaaseja, joissa on jonkinlainen reiällinen kansi kukkien asettelua (pujottelua) varten. Yleensä kuitenkin juuri ne vaasit ovat aika maltillisen kokoisia, eivätkä ollenkaan tarpeeksi suuria minun makuuni. 

Niinpä päätin ratkaista tämän ongelman toistaiseksi ihan itse tehdyllä "verkolla", jonka voi siis asetella vaasin päälle. Löysin hauskaa, kullanväristä alumiinilankaa, josta lähdin tätä toteuttamaan. Ensin tein liian pienen verkon ja tuo kuvissa näkyvä versio on puolestaan hieman liian suuri. Onneksi lanka on kuitenkin melko taipuisaa ja se on helppo painaa kiinni reunoihin. Ja voihan tämän ongelman toki ratkaista myös niin, että ostaa vieläkin isomman vaasin, jolloin tuo minun diy-kukka-verkkoni voisi istua siihen täydellisesti. 

Koska olen kärsimätön ihminen ja halusin tämän nopeasti valmiiksi, oli jälkikin hieman sen mukaista. Mutta kärsivällisille kädentaitajille tiedoksi: tällaisesta saa ihan siistinkin, kun oikein keskittyy rautalangan vääntelyyn.

Nyt ei tarvitse ainakaan tehdä tylsiä teippi-ristikoita vaaseihin, ja sekös on vallan mukavaa.SHARE:

8 kommenttia

 1. Hauska idea! Mikä tuo wabi-sabi kirja (?) on? Vaikuttaa mielenkiintoiselta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti, Jossu :)
   Wabi Sabi-kirjan sain rakkaalta ystävättäreltä... olen vasta sitä selaillut, mutta ihanalta vaikuttaa. Wabi Sabihan peräänkuuluttaa epätäydellisen, keskeneräisen, yksinkertaisen ja vaatimattoman kauneuden puolesta. TYKKÄÄN!

   Poista
 2. hih..rupesi hymyilyttämään tuo: Koska olen kärsimätön ihminen ja halusin tämän nopeasti valmiiksi, oli jälkikin hieman sen mukaista. Mutta kärsivällisille kädentaitajille tiedoksi: tällaisesta saa ihan siistinkin, kun oikein keskittyy rautalangan vääntelyyn.
  Kuulostaa niin tutulta, mutta siksi välillä sanonkin, että ei se nyt ole niin ihan justiinsa.....

  Mukavaa viikonloppua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo... meillä ei pyritä täydellisyyteen, vaan ennemminkin persoonalliseen työnjälkeen :)))) Hahaa!
   Aurinkoa viikonloppuusi...

   Poista
 3. Oih! Olen juuri luonnostellut sarjan wabi-sabi - teeman tekstejä blogiini kevääksi, jäänkin kuulostelemaan niitä täältäkin? Ja onpa muuten kiva tuo rautalanka-versio, muistuttaa hieman venyttämääni vanhaa isoreikäistä metalllisiivilää, jonka keksin joskus hätäpäissäni kimpun ryhdittäjäksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Wabi Sabi-käsite viehättää minua ihan suunnattomasti, joten voipi olla että siitä kuullaan täällä jatkossakin :)
   Miten minulla ei tullut tuollainen metallisiivilä mieleen... toimii varmaan myös hyvin :)

   Poista

© Visualaddict

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Blogger Template Created by pipdig