keskiviikko 8. maaliskuuta 2017

Päästä irti


ajatuksia, juhla, juomat
Minulla lukee kalenterissani tällä viikolla, että "Päästä irti siitä, mikä ei ole sinulle hyväksi". Ja niinpä muuten taitaa lukea monella muullakin - heh!

En tiedä, oletteko toteuttaneet tätä kehotusta, mutta ainakin täällä meillä sitä on harrastettu oikein olan takaa. 

Niin ovat paikat, tavat ja ihmiset iskostuneet meikäläisen ihon alle, että helppoa se ei ole ollut. Toisaalta olen hyvinkin konkreettisesti saanut huomata senkin, että, kun päästää irti, niin jotain muuta saattaa todella tulla tilalle.

Pidempään blogiani seuranneet muistavat, kuinka kaksi vuotta sitten otin eron ja muutin poikieni kanssa tänne nykyiseen kotiimme. Nyt vasta, näiden vuosien jälkeen saimme silloisen kodin myytyä, ja vaikka kuinka olen ajatellut tehneeni vaikka minkälaista erotyötä ja irtipäästämistä, niin aika konkreettisesti senkin asian lopullisuus iski vasten kasvoja. Helpotushan se oli, mutta helppoa ei niinkään.

Mutta, kun sen talon ovi sulkeutui, niin yhdestä toisesta paikasta vapautui asunto, josta olen haaveillut erostani lähtien. En ole sitä koskaan edes nähnyt. Minulla on vain hyvin vahvasti tunne, että siitä saattaisi tulla meidän seuraava koti. 

Niin surullista kuin se onkin, niin toisinaan pitää päästää ihmisistäkin irti. Ei kaikkien kanssa vain ole tarkoitus jatkaa samaa matkaa. Tulee tienhaaroja, tulee ylämäkiä ja alamäkiä, risteyksiä ja umpikujia ja silloin pitää mennä sinne, mihin omat kengänkärjet osoittavat. Eikä ylämäestäkään niin väliä, kunhan muistaa matkallaan olla itselleen uskollinen.

Funk on!
SHARE:

34 kommenttia

 1. Irtipäästäminen voi tosiaan olla tosi vaikeaa, mutta kokemuksesta voi sanoa, että myös hyvinvointia lisäävää. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän se todella on. Kovin tuskaisaa ja vaivalloista, mutta jälkeenpäin usein juurikin palkitsevaa :)

   Poista
 2. Miten se jotenkin tuntuu, että enemmän ja vähemmän koko aikuisiän joutuu vain päästämään irti. Kasvua ei kaiketi tapahdu, jollei luovu jostain.

  Välillä katson niitä, jotka sinnikkäästi kynsin ja hampain sambaavat elämässä, vaikka kappale on vaihtunut valssiksi jo kauan sitten. Olisihan se helpompaa, kun ei kuulisi tai tarkemminottaen haluaisi kuulla elämän muutoksia, kasvua, eteenpäinmenemistä. Olisi vaan vankasti omassa poterossaan.

  Tutusta ja turvallisesta luopuminen tekee niin kipeää. Uuden ajatteleminenkin pelottaa. Usein.
  Ja sitten jonain päivänä se entinen uusi on nykyinen tuttu ja turvallinen.
  Puhutaan sitten työstä, ystävistä, sukulaisista, asuinpaikkakunnasta, puolisosta, omasta tyylistä (kevennys!)... mistä tahansa oikeastaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Naistenpäivälle vielä runo meille kaikille:

   Nukkumaan käydessä ajattelen:
   Huomenna minä lämmitän saunan,
   pidän itseäni hyvänä,
   kävelytän, uitan, pesen,
   kutsun itseni iltateelle,
   puhuttelen ystävällisesti ja ihaillen, kehun:
   Sinä pieni urhea nainen,
   minä luotan sinuun.

   - Eeva Kilpi -

   Poista
  2. Kylläpä sinä kirjoitit kauniisti, Mari <3
   Ja tuo vertaus sambaajista, vaikka valssi jo soi, on aivan ihana. Välillä pitää todellakin jäädä kuuntelemaan, onko musiikki jo vaihtunut.
   Uusi pelottaa aina sillä hetkellä, kun siihen heittäytyy, mutta ajan kanssa sekin alkaa tuntua paremmalta ja ne ovat yleensä niitä hetkiä, jolloin ymmärtää, miksi jotain on ollut pakko jättää taakseen. Kasvua kun ei tapahdu, jos pitää kaikesta vanhasta kiinni.
   Ihanaa naistenpäivää meille kaikille pienille ja urheille naisille <3

   Poista
 3. Toivotaan, että vapautunut asunto on uusi kotinne...jos niin haluat. Hyvää Naistenpäivää♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin toivotaankin, ja jos se ei ole, niin ei täälläkään huono ole olla.... sitten vain etsintä jatkuu :)
   Ihanaa naistenpäivän jälkeistä päivää sinulle, Hannele <3

   Poista
 4. Irti päästäminen on välillä todella vaikeaa, mutta niinhän sitä sanotaan, että kun yksi ovi sulkeutuu, niin toinen avautuu. Sä olet todella rohkea nainen, kun olet uskaltanut kuunnella itseäsi ja seurata omia kengänkärkiäsi <3 Ihanaa naistenpäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on... vaikeaa ja kivuliasta, mutta uskon ihan täysillä siihen, että se on myöskin palkitsevaa jossain vaiheessa. Nyt on muutamia ovia suljettu, ja nähtäväksi jää, minkä oven seuraavaksi pääsee avaamaan :)

   Poista
 5. Kaunista ja koskettavaa Frida!<3 Tippa linssissä täällä lueskelen sun ja viisaiden kommnetoijien ajatuksia.:) Matka jatkuu, ovia sulkeutuu ja avautuu. Nostan hattua, sillä olet rohkea ja sitkeä! Sinä uskallat ja pärjäät!<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti ne ovat edes ilon kyyneleitä, sillä tämä on kaikki hyvästä, jotta pääsee taas eteenpäin <3
   Ja aina kannattaa muistaa, että meissä kaikissa on rohkeutta ja sitkeyttä. Sitä pitää vain joskus hieman kaivella esiin sielun syövereistä :)

   Poista
 6. Kauniisti kirjoitat, Frida <3 Ei ole helppoa luopuminen - ei silloinkaan, kun tietää sen olevan oikein.
  Mutta vain luopumalla saa uutta tilalle ja sinä olet nyt hyvällä polulla. Toivon, ettei sinun tiellesi niitä ylämäkiä kovin enää tulisi ja uusi koti olisi juuri se teille tarkoitettu <3
  Ihanaa naistenpäivän iltaa sinulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ihana Lady <3
   Ei se olekaan helppoa, mutta nykyään jo ajattelen, että ne ovat vain elämän haasteita, jotka vahvistavat ja kasvattavat meitä. Ihanaa tätä päivää sinulle!

   Poista
 7. Kaunis kirjoitus 💛 Ja juuri tuo itselleen uskollinen oleminen on varmaan se avain siihen että asiat kulkee omalla painollaan ja kaikki aina lopulta järjestyy. Kuulostaa ihan siltä, että siellä saattaa unelma tulla todeksi.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Jaana <3
   Itselleen uskollisena pysyminen tarkoittaa minulle myös sitä tänä päivänä, että en anna itseäni kohdeltavan ihan miten sattuu. En tee enää asioita, niinkuin oletan muiden minulta odottavan, vaan pidän kiinni omista periaatteistani ja toimin niiden mukaan.
   Mä niin pidän peukkuja sen asunnon suhteen :)

   Poista
 8. Irtipäästäminen on toisinaan hyvin riipaisevaa. Kohta 90-vuotta täyttävä minulle hyvin rakas mummoni kulkee viimeistä matkaansa. Sairaudet ja dementia ovat valloittamassa rakkaan ihmisen ja yhteys on katkeamassa. Surullista, mutta myös niin luonnollista❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitähän se on, vaikeaa ja kivuliasta. Joskus se on vain ihan pakko tehdä, jotta pääsee itse eteenpäin elämässä <3 Voimia sinulle, Pia <3

   Poista
 9. Voi rakas.... Tiedän niin nuo fiilikset ja tunteet, se entinen koti kun oli minunkin suuri rakkaus. Siitä luopuminen oli (ja on ollut) todella vaikeaa. Iiisot halit sinne. ❤Soitan sinulle ihan just... ������

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä tiedän, että sä tiedät <3
   Kiva, kun soitit... ja kohtahan me nähdäänkin <3

   Poista
 10. Tiedän ja allekirjoitan niin tuon kaiken. Olen itsekin päästänyt irti todella isoista asioista kaksi kertaa elämässäni ja nyt voin niin hyvin. Seesteistä, onnellista ja mukavaa elämää. Toivon sitä sinullekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ihana Maarit <3
   Tiedän, että teitä sielunsiskoja on siellä ruudun toisella puolen. Ja tässä kun seurailen sitä seesteistä ja tasapainoista elämää, jota sinäkin elät, niin se antaa minulle ihan mielettömän määrän uskoa ja voimaa uusiin päiviin.

   Poista
 11. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 12. Uskon tietäväni ihan todella mistä puhut. Tai en mistä konkreettisesti, mutta isoista irtipäästämisistä olen saanut oman osani kyllä. Voimia sinulle! Kaikki myrskyt laantuu joskus <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Lyde! Uskon siihen, että meillä kaikilla tulee elämässä eteen näitä hetkiä, jolloin pitää päästää vanhasta irti. Ja vaikka se onkin kivuliasta, niin tekee kuitenkin hyvää pidemmällä jänteellä <3

   Poista
 13. Niin totta 💛 Pidän sulle peukkuja, että pääsette kohta avaamaan uuden unelmakotinne oven.. Ja niin totta, joskus vain pitää osata ja uskaltaa päästää irti. Mä en näemmä uskalla (oli kyseessä ihan mikä asia vaan) ja siksi nostan hattua kaikille joilla tuota rohkeutta riittää. Sä oot mun idoli 💛

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varsinaisen idolin olet kyllä itsellesi valinnut, Marja - hahaaaaa :)
   Vaikeinta irti päästämisessä taitaa olla se, että silloin joutuu luopumaan jostain tutusta ja turvallisesta, eikä usko aina oikein riitä luottaa siihen, että elämä kantaa. Mutta sitten kun on sen muutaman kerran tehnyt, niin luottamus kasvaa ja alkaa uskoa itseensä enemmän. Pikkuhiljaa, pikkuhiljaa...

   Poista
 14. Keväisiä vuolaita virtoja elämääsi! 💚

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Tuija... mä jo näin sellaisen solisevan kauniin virran tässä silmieni edessä <3

   Poista
 15. Tienhaaroja kohti nainen, vahvana ja itsenäisenä ! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Antakaa vaikka liikenneympyrä... kyllä näistä aina selvitään :)

   Poista
 16. Joskus on irtauduttava, oltava se, joka tekee päätöksen. Itsensä parhaaksi ja läheisten. Nyt voi sanoa jo, kaikkien. Se on rakkautta kaikkia kohtaan, erityisesti itseään. Siitä se lähtee <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin. Etenkin itseään on kuunneltava todella tarkkaan, sillä sieltä se kokonaisvaltainen hyvinvointi lähtee <3

   Poista

© Visualaddict

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Blogger Template Created by pipdig