lauantai 14. tammikuuta 2017

Mitä tekisit, jos tietäisit, ettet voi epäonnistua?

Ystäväkirja minusta, ajatuksia, kasvu, henkinen kasvu, kirja, minä, itsetuntemus

Ystäväkirja minusta, ajatuksia, kasvu, henkinen kasvu, kirja, minä, itsetuntemus

Ystäväkirja minusta, ajatuksia, kasvu, henkinen kasvu, kirja, minä, itsetuntemus


Ystäväkirja minusta, ajatuksia, kasvu, henkinen kasvu, kirja, minä, itsetuntemus


Luin tästä kirjasesta ekaa kertaa Beautyn blogista ja kun joulun alla hengaillessani kirjakaupassa tämä osui käteen, niin tiesin, että se on vaan pakko hankkia.

Tämä on Ystäväkirja minusta. Ja täynnä pysäyttäviä kysymyksiä, joiden myötä on alkanut täälläkin varsinainen löytöretki omaan sisimpään ja siihen, kuka olen, mitä haluan ja mitä puolestani en halua.

Oletteko koskaan pysähtyneet miettimään, että ne asiat, jotka olivat nuorempana tärkeitä, ja joista silloin nautti, ovat nykyään jotain ihan muuta. 

Minäpä päätin tarkistuttaa tämän tuttavuuden itseni kanssa ja nyt olen aina aika ajoin availlut kirjaa, väritellyt kuvia ja pohtinut vastauksia siinä esitettyihin kysymyksiin. Välillä on pitänyt juoda toinen kupillinen kahvia ja toisinaan käydä aamulenkillä ennenkuin olen alkanut löytää minkäänlaisia vastauksia, mutta aina olen jotain saanut kirjattua ylös.

Tänään jämähdin tähän: Mitä tekisit, jos tietäisit ettet voi epäonnistua? 

Really?!

Voi, kuinka tämä onkaan tärkeä kysymys, mutta sanoisin, että vielä tärkeämpi on vastaus. Sillä sen kun löytää, niin sitten tietää tasan ja tarkkaan, mihin suuntaan omaa elämäänsä kannattaa luotsata. 

Ehkä se on juuri niin, että vuoret on tarkoitettu ylitettäviksi ja siivet kannattelevat kyllä, kunhan itse vain tarpeeksi siihen uskoo. Jos sitten matkan varrella tulee epäonnistumisia, niin ne pitää ottaa vastaan elämän oppina. Silloin noustaan ylös, putsataan housunlahkeet ja suunnataan taas katse eteenpäin.SHARE:

21 kommenttia

 1. Minä tiedän heti mitä tekisin, jos ei pelkoa epäonnistumisesta olisi. Tuollaiset kirjaset, jotka pistävät sinit oikeasti ajattelemaan, ovat ihan parasta <3
  Mukavaa viikonloppua Frida <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä... mikään ei ole niin hienoa, kuin se, että tietää vastauksen tähän :)
   Ihanaa alkavaa uutta viikkoa sinulle.

   Poista
 2. Kuulostaa sellaiselta kirjalta, joka pitäisi hankkia itsellekin. Ihanaa viikonloppua! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suositelen ihan täysillä... pistää sopivasti miettimään asioita :)

   Poista
 3. Kuulostaapa hankinnanarvoiselta kirjaselta! :)

  VastaaPoista
 4. Ihanaa, että inspiroiduit! Niin ihana kirja :). Mäkin olen pikkuhiljaa täytelly kirjaa ja kysymykset pistää ajattelemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vain sinulle vinkistä :) Mä olen ihan koukussa tähän...

   Poista
 5. Oi mikä kysymys. Se tuntuu lähes liian vaaralliselta. Tämä voi epäonnistumista pelkäävälle olla lannistavakin, mitä kaikkea voisi olla mahdollista tehdä... Pitää pitää silmät auki kirjakaupassa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä :)) Tarpeeksi kun tuota miettii, niin kyllähän se vastaus sieltä nousee esiin... Pelot pois, hus, hus...

   Poista
 6. Kun luin 'otsikon' ajattelin heti, että ihan mitä vain ja haittaako jos epäonnistuu?
  Pääasia, että on uskaltanut yrittää/kokeilla ja näin poistunut mukavuusalueeltaan. Aiemin pelkäsin epäonnistumista ja sitä että senvuoksi joutuu naurun alaiseksi, mutta nykyään sanon piupaut toisten ajatuksille. Teen ja yritän kaikkea joka minua kiinnostaa, joskus onnistuu ja joskus ei, mutta iloitesen siitä että edes yritin!
  Mukavaa uutta alkavaa viikkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan loistava asenne!! Kiitos, kun jaoit tämän.
   Iän myötä minäkin olen alkanut yhä enenevässä määrin jättämään muiden ajatukset toisarvoisiksi, ja se on hyvin vapauttavaa, myönnetään :)

   Poista
 7. Täytyypä käydä kurkkaamassa tuota kirjaa jossain kirjakaupassa. Joten edellisen kommentoijan Sadun kanssa siitä samaa mieltä ettei epäonnistumista kannata pelätä. Olen itse oppinut monia juttuja elämässäni yrittämisen ja erehtymisen kautta. Uskon myös, että juuri siksi olen se mikä olen koska olen rohkeasti uskaltanut haastaa itseni ja tehdä jotain uuttaa ja minua kiinnostavaa.
  Mukavaa sunnuntaita Frida ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on niin totta, mutta uskotko, että ihan hirvittävän vaikeaa sellaiselle, jolla on todellinen pelko epäonnistumisesta. Kyllä minäkin olen joskus kauan kauan sitten pelännyt epäonnistumisiani... Onneksi siitä on pikkuhiljaa oppinut pois ja nyt on aika hyvä olla itsensä kanssa :)

   Poista
 8. Kiitos vinkistä! Lähti samantien tilaukseen ja kyllähän tuolta löytyi pari muutakin kivaa kirjaa :) hyvät alet nyt tuolla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt sitten tarkkana siellä postiluukulla... kohta sinullakin alkaa loistava tutustuminen tämän hetkiseen minääsi :) Kaiva värikynät jo valmiiksi esiin :)

   Poista
 9. Pohdinnan arvoista! Minulla myös toisin päin, tuo epäonnistumisen pelko tulee usein sen jälkeen, kun olen sanonut jo kyllä, paahtanut eteenpäin ja porskutellut hyvän matkaa. Otan tämän kysymyksen siivousseurakseni ja tuon kirjan hankin kyllä myös :) Ihanaa viikkoa Frida <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa niin tutulta... Täysillä lähtee mukaan vaikka mihin, ja sitten jossain vaiheessa pelko nostaa päätään ja alkaa kuiskutella tuossa olkapäällä... Onneksi mitään projektia en ainakaan itse ole jättänyt sen vuoksi kesken, joten kaikki pelot on voitettu ainakin tähän mennessä :)
   Mukavaa siivousta ja ihanaa uutta viikkoa...

   Poista
 10. Kuulostaa hyvältä kirjalta! Noita kysymyksiä olen viimeaikoina itsekin paljon miettinyt. Mukavaa tulevaa viikkoa😘

  VastaaPoista
 11. Kiitos vinkistä :) Niin mitähän sitä tekisi, keksisin aika montakin 😊

  VastaaPoista

© Visualaddict

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Blogger Template Created by pipdig