perjantai 11. marraskuuta 2016

Valokuvauskurssi Piirongissa - siinä Senaatintorin laidalla

Piironki, sisustusliike, Helsinki, valokuvauskurssi, Frida Steiner, valokuvaus, valokuvaaja

Piironki, sisustusliike, Helsinki, valokuvauskurssi, Frida Steiner, valokuvaus, valokuvaaja


Helsinki, talvi

Piironki, sisustusliike, Helsinki, valokuvauskurssi, Frida Steiner, valokuvaus, valokuvaaja


Helsinki, talvi, Kappeli

Piironki, sisustusliike, Helsinki, valokuvauskurssi,

Piironki, sisustusliike, Helsinki, valokuvauskurssi, Frida Steiner, valokuvaus, valokuvaaja, Balderin talo

Piironki, sisustusliike, Helsinki, valokuvauskurssi, Frida Steiner, valokuvaus, valokuvaaja


Ainahan se vähän jännittää, kun menee pitämään valokuvauskurssia. Mutta aina se myös yllättää ihanalla ja voimaannuttavalla energialatauksella. Ja niin minulle kävi myös eilen, kun olin pitämässä valokuvauskurssia Senaatintorin laidalla, ihanassa Piirongin sisustusliikkeessä.

Usein sanotaan, että pieni jänitys on vain hyvästä. Enkä minä usko, että pääsen siitä koskaan eroon, vaikka pitäisin satatuhatta valokuvauskurssia. Aina sitä kuitenkin pohtii, että onko minulla näille ihmisille mitään annettavaa, tai mitä, jos en osaakaan vastata kaikkiin minulle esitettyihin kysymyksiin? Onko valokuvaamisessa loppujen lopuksi oikeaa ja väärää tapaa ottaa kuvia? Itse haluan uskoa, että ei. 

Kuulunkin niihin ihmisiin, jotka ajattelevat, että jos kuvassa on tunnetta tai jotain muuta puhuttelevaa, niin tekniikasta viis. Haittaako se, jos ISO-arvon nostaa reippaasti yli tuhanteen, vaikka rakeisuus kuvassa lisääntyy? Minun mielestäni ei. Onhan useat filmiajan valokuvatkin hieman rakeisia ja epäskarppeja ja siinä taitaa juuri piillä niiden viehätys. Sitäpaitsi, kun on ylittänyt neljänkympin rajapyykin jo jonkin aikaa sitten, niin pieni blurraus ainakin henkilökuvissa on aina kohdillaan.

Joka tapauksessa, kun alkujännityksen saa purettua, niin hyvin usein saan jonkun ihan mielettömän energiapiikin näillä valokuvauskursseilla. Innostus on tarttuvaa, ja vitsit, mitä ahaa-elämyksiä näissä käydään läpi kurssilaisten kanssa. Yhden onnistuminen on kaikkien yhteistä ja toisen esittämä kysymys saattaa avata vierustoverinkin silmiä.

Valokuvaus on jatkuvaa uuden opettelua, kokeilemista, onnistumista ja epäonnistumista. Itse olen ainakin ihan innoissani, kun pääsen opettelemaan uutta. Ja siinäpä syy, miksi nytkin istun bussissa, matkalla Satakuntaan, istumaan pariksi päiväksi koulunpenkille. 

Kunpa kaikki pääsisivät opiskelemaan alaa, joka tuntuu omalta ja josta nauttii. Sitä kyllä toivoisin ihan jokaiselle!

Suuren suuri kiitos ja kumarrus Piirongin ihanille ja aurinkoisille naisille. Teillä oli ihan mahtavat tilat ja rekvisiitat ja asetelmat ja tunnelmat... Tarjottavat saavat vieläkin suun napsumaan ja nyt ihan oikeasti aloin miettimään, että miten ihmeessä saan jokaiselle kurssilleni tuollaisen ison screenin. Kyllä se vaan oli niin pro!

Yksi valokuvauskurssi on vielä tiedossa ennen joulukiireitä, ja lisätietoa siitä löytyy TÄÄLTÄ (klikedi klak).


SHARE:

8 kommenttia

 1. Jälleen ihania kuvia ja varmasti loistavafiilis. Ihanaa saada synninpäästö, että viis niistä säädöistä jos kuva on muuten hyvä. Kuvaaminen on kyllä niin inspiroivaa, välillä kuvat onnistuu paremmin ja toisinaan ei. Mutta mitä väliä, kuvataan lisää ja opitaan lisää :)
  Ihanaaja aurinkoista viikonloppua Friidu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Pia <3
   Joo, eihän tätä valokuvaamista saa liian vakavasti ottaa. Rennosti vaan :)
   Ihanaa viikonloppua sinulle.

   Poista
 2. Upeita kuvia. On mahtavaa huomata, miten innostunut olet omista jutuistasi. Teet tätä selvästi suurella sydämellä.
  Ihanaa viikonloppua Frida <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Outi. Enpä usko, että aikuisiällä olen ollut mistään ihan näin innostunut. Tää on niin kivaaaaa :)

   Poista
 3. Täälläkin yksi tyytyväinen oppilas opettelee kuvaamisen saloja kirkkaassa valossa. Haasteita on, mutta kiitos Frida muistin virkistämisestä! Kuten Pia sanoi, kuvaaminen on ihanaa vaikkei aina niin onnistukaan. Ihanaa viikonloppua ja terkkuja sinne Porin suuntaan ;o)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Loistavaa, Maarit!
   Sinulla pitääkin olla nyt hieman erilaiset säädöt siinä kamerassa, kun olet siellä paahteessa ja auringossa. Meillä täällä Pohjolassa kameran kennolle yritetään saada kaikki mahdollinen valo, kun on aika hämyisää :)
   Ihanaa viikonloppua myös sinulle. Terveiset kerrottu eteenpäin :)

   Poista
 4. Kuulostipa sanasi ihanilta! Intoa opintoihin! 💚 Tuija

  VastaaPoista

© Visualaddict

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Blogger Template Created by pipdig