sunnuntai 7. elokuuta 2016

Elokuun Brunssi: ei mennyt ihan niinkuin piti

aamiainen

leivonta, luonto

Espoo, Luonto

aamiainen, luonto

aamiainen, leivonta luonto

brunssi, aamiainen

Leivonta, Luonto

luonto, espoo, oittaa, heintz

Ranta, Espoo, luonto

aamiainen

Espoo, Ranta, Järvi, Luonto, Bodomjärvi

aamiainen, luonto

aamiainen


Minä niin tykkään elokuusta. Se on minulle lupaus alkavasta syksystä. Ilmat ovat hieman viileämpiä, ja illat pimeämpiä, koulu alkaa ja samalla arkirutiinit. Minä omalla tavallani hieman kaipailenkin niitä jo.

Koska nyt on elokuun ensimmäinen viikko ja meillä harjoitellaan tätä rutiineihin palaamista, niin pistinpä jälleen kerran pystyyn sunnuntaibrunssin, joka on siis tarkoitus pitää aina kunkin kuukauden ensimmäisellä viikolla.

Noh, tämä brunssi ei mennyt ihan niinkuin Strömsössä. Poikien toiveena oli saada englantilainen brunssi, papuineen ja skonsseineen päivineen. Kävin ensin aamulla kävelyllä Oittaalla ja sieltä jauhokaupan kautta kotiin tultuani aloin intoa puhkuen leipomaan skonsseja, ollen ihan varma siitä, etten voi epäonnistua. Ei mennyt ihan niinkuin suunnittelin, sillä teeleivistäni tuli korppuja, jotka eivät koskaan nousseet uunissa. Ja minä syytän uunia, se on varma!

Onneksi meillä kuitenkin oli paahtoleipää. Eikös sekin kuulu englantilaiseen aamiaiseen, mitä?! Soveltaa saa, jos asiat eivät mene alkuperäisten suunnitelmien mukaan.

Siitä voitte kuitenkin olla varmoja, että tämä ei jää tähän. Olen vakaasti päättänyt onnistua skonssien leipomisessa, joten harjoitukset jatkuvat. Ja sitten kun siinä onnistun, niin tänne blogiin ladataan maanmainiot kuvat niistä reseptin ja fanfaarien kera.


SHARE:

19 kommenttia

 1. Minä olen kaksi kertaa tehnyt skonsseja, ekalla kerralla onnistui täydellisesti, tokalla ei nousseet niin hyvin.
  Paahtoleipä kuuluu ehdottomasti englantilaiseen aamupalaan, skonssejahan syödään teen kanssa.
  Sä oot kyllä ihan huippumamma kun järkkäät näitä ihania brunsseja joka kuukausi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en voi ymmärtää... mutta niinkuin sanoin, periksi ei anneta :) Onneksi on paahtoleipää...
   Kyllä mä ainakin kerran kuukaudessa saan muutamat ekstra-pisteet pojilta. Muutenhan meillä mennään kyllä aika perussetillä päivästä toiseen...

   Poista
 2. Ihana brunssi vai skonssit puuttui. Tuolla asenteella seuraavalla kerralla onnistut varmasti 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin kauan harjoitellaan, että saan ne pehmeinä ja hyvin nousseina uunista ulos :)

   Poista
 3. Me syödään "english muffins" (tai muut syö, en minä) aamupalalla silloin kun teen englantilaista aamiaista. Opin tämän eräältä brittiystävältäni kun asuimme vielä Berliinissä. Ne on helppo tehdä eikä niiden kuulu nousta uunissa, näyttävät läsähtäneiltä valkoisilta sämpylöiltä kun ovat valmiita:D Teen valmiiksi pakastimeen pienen erän ja lämmitän muun aamupalan teon ohella lettupannulla niin että leikkaan muffinssin kahtia ja paistan siis voissa. Siihen päälle hilloa ja nam. Vaikken itse ole syönyt niitä vuosiin niin muistan silti miltä ne maistuvat:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Slurps.. kuulostaa hyvältä. Jahka saan skonssit onnistumaan, niin hyökkään näiden kimppuun :) Kiitos vinkistä!

   Poista
 4. Aika täydelliseltä tuo minun silmiini näyttää korpuista huolimatta! Ihana perinne teillä! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti, ihanaa, että sinä lohdutat minua siellä skonsseista huolimatta :)
   Mukavaa tiistaita :)

   Poista
 5. Ihanaa! Niin kotoisan ja houkuttelevan näköinen aamiainen, skonsseista viis! 😊 Odottelen innolla toimivaa skonssireseptiä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo, ei siitä pidä välittää, eikä sitäpaitsi aina voi onnistua :) Minäkin odotan innolla sitä skonssireseptiä, jolla saan nämä toimimaan :))))

   Poista
 6. Ihanaa! Niin kotoisan ja houkuttelevan näköinen aamiainen, skonsseista viis! 😊 Odottelen innolla toimivaa skonssireseptiä :)

  VastaaPoista
 7. Ihanalta näyttää! Ja aina saa soveltaa. Meilläkin oli täällä kotosalla oikein kunnon aamiainen, joka kantaa meillä nimeä hotelliaamiainen. Ja voi luoja sitä ruokakrapulaa. Mä muutin vähän vajaa kuukausi sitten todella radikaalista ruokailutottumuksiani, sekä ruokavaliotani sellaisen 9 päivän ohjelman avulla ja kun on melkein kuukauden nauttinut aamupalaksi smootieta munakokkeli, pekoni ja nakit, sekä tuoreet sämpylät olivat melkoisen jytky kokemus. Sen jälkeen päivä ei meinannut lähteä käyntiin sitten millään. Odotan lähestulkoon innolla huomista aamusmootieta. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aamusmoothie kuulostaa täydelliseltä. Miulla on jäänyt kaurapuuro-aamiainen "päälle", kun Porissa ollessani sain joka aamu rakkaan isäni keittämää puuroa, ja vitsit että se oli hyvää.

   Poista
 8. Ihanalta näyttää! Harjoitus tekee mestarin ja asennetta Sunulla on ainakin! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Marita <3
   Uusiksi vaan... pakkohan niiden on jossain vaiheessa onnistua :)

   Poista
 9. Oi kuulostaa ihanalta! Brittiaamiaiseen tosiaan ehdottomasti kuuluu paahtoleipä ja marmelaadi.😊 Uunissa oli selkeästi vikaa, ehkä ensi kerralla onnistuu paremmin. 😄

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hyvä sitten, koska meillä olikin juuri mansikkamarmeladia paahtoleivän kanssa :)
   Uunissa ehdottomasti vika :)))))))

   Poista

© Visualaddict

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Blogger Template Created by pipdig