sunnuntai 3. heinäkuuta 2016

Ahvenanmaa pyöräillen: Degerby-KökarTäällä ollaan edelleen, Ahvenanmaalla, ja nyt on laivailtu ja fillaroitu kauniista Degerbystä Långnäsin kautta Kökariin.

Degerbyn kylässä sijaitsi yksi meidän lemppari-yöpymispaikoistamme: Enigheten, josta vilahteleekin aika monta kuvaa tässä postauksessa. Paikka on toiminut majoitustilana jo 1600-luvulla laivureille ja muille kauttakulkijoille. Sittemmin se toimi käräjäsalina paikallisten erimielisyyksien selvittelyssä, kunnes se taas 1900-luvulla avattiin majoitusliikkeenä. Ja hyvä niin, sillä atmosfääri oli ihan mielettömän ihana ja henkilökunta todella avuliasta ja ystävällistä.

En muista, että olisin syönyt näin paljon aamiaista koskaan. Tunne, että on nälkä jo heti kun herää on ollut minulle ihan vieras melkein aina. Mutta, nyt kun olemme olleet koko viikon melkein putkeen ulkona, saaristoilmassa ja fillareiden päällä, niin sillä on ehkä pieni vaikutus tähän asiaan. Täytyisiköhän sitä kotonakin alkaa tekemään aamupuuroa. Kyllä se vaan maistuu niin hyvältä!


SHARE:

22 kommenttia

 1. Vastaukset
  1. Voi kuule... ilo on ihan täysin minun puolellani, joten ole hyvä <3

   Poista
 2. Ihania kuvia kauniista Ahvenanmaasta <3

  VastaaPoista
 3. Ihanalta näyttää :-) Joskun vuosia sitten on tullut siellä seikkailtua autoillen. Mieleen jäänyt monta ihanaa pientä kivikirkkoa ja jokin luola ja miljöö missä vilmattiin Myrskyluodon Maija sarjaa niin ja tietenkin kauniit juhannussalot. Mukavaa pyörämatkaa teille siellä.
  Terkuin Katja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Paleredrose.. Voin kuvitella, että autoilijallekin tämä on ollut varsinainen elämys. Tuon Myrskyluodon Maijan mestan minäkin olisin halunnut nähdä. Ehkä sitten ensi kerralla :)

   Poista
 4. Ihania kuvia. Ahvenanmaalla olisikin kyllä kiva käydä, siellä ei ole tullut käytyä koskaan. Pyöräreissu kuulostaa houkuttavalta :) ihanissa maisemissa ja mielettömiä miljöitä.

  Muuttuvakotini.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Päivi <3
   Nyt kannattaa kyllä korjata asia, sillä meillä on Suomessa ihan huikean kaunis saariryhmä, joka on niin visiitin arvoinen :)

   Poista
 5. On teidän reissun varrella kyllä kauniita maisemia ja kiinnostavan näköisiä paikkoja. Kuvista päätellen, sääkin näyttäisi olevan suosiollinen, joten mukava on varmasti pyöräillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Säät ovat kyllä suosineet. Noin viisi vesipisaraa saimme niskaamme, mutta voin kertoa, että nekin tuntuivat vain virkistäviltä siinä vaiheessa :)

   Poista
 6. Ihania kuvia<3 Noissa maisemissa kelpaa pyöräillä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Susanna :)

   Kyllähän tuolla kelpaa polkea. Säät olivat mitä parhaat, maisemat aivan ihania ja seura vielä parempaa :)

   Poista
 7. Kaunis paikka! ❤ Kuinka pitkän pyöräilylenkin teitte? Minulla on ihan sama, aamiainen ei maistu heti herättyäni. Valmiiseen pöytään on aina ihana mennä. ☺

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuossa laskeskelimme, että tuli pyöräiltyä noin 140 kilsaa, joten ihan kivan määrän poljimme :)
   Et ikinä arvaa... laitoin juuri puuroa tulemaan - hahaaa :) Nyt on tainnut aamiainen tulla jäädäkseen...

   Poista
 8. Niin niin ihanat kuvat, ihan täydelliset <3 Upea paikka kertakaikkiaan!
  Reissuilla on aina mahtavaa päästä valmiiseen aamiaispöytään ja varsinkin tuollaisissa maisemissa. Eikä ole tosiaan ihme tuollaisen reippailun jälkeen, että heti aamulla kurnii nälkä masussa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Elli <3
   Mulle on nyt jäänyt tuo aamiaisvaihde ihan päälle, ja kaurapuuroa on laitettu jo muutamana aamuna täällä kotonakin :)

   Poista
 9. Kuviin kiteytyy kauniisti tunnelma,näitä voisi vain katsoa loputtoman pitkään. Iso kiitos niistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa kauniisti sanottu... KIITOS!
   Onneksi kuvat ovat aina täällä, jos niiden tunnelmaan haluaa palata takaisin :)

   Poista
 10. Kiva kun pidit meidän pienestä kylästämme, Degerbystä. Itse olen asunut täällä 18 vuotta, olen kotoisin Uudeltamaalta. Enigheten on todella kodikas ja mukava pieni majoituspaikka....hienoja kuvia! PS. Siellä muuten tuomittiin Suomen viimeinen henkilö kuolemaan, roviolla poltettavaksi.se oli nuori nainen, jota luultiin noidaksi....hän oli vangittuna naapuritalon vintillä 9 päivää. Talo on vielä olemassa ja vintin seinällä on hänen veistämä "tukkimiehen kirjanpito"....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pidin siitä todella paljon. Aivan ihana kylä vanhoine taloineen päivineen :) Olipa kiva kuulla hieman historiaa tuosta majatalosta. Ajatella, kuinka raadollista elämä on silloin ollut...

   Poista

© Visualaddict

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Blogger Template Created by pipdig