torstai 9. kesäkuuta 2016

Vanhat rokokootuolit pienillä korotuksilla

Jotkut tarkkasilmäiset saattoivat huomata jo tuosta viimeisimmästä brunssi-postauksesta, että meillä on vaihtunut keittiön tuolit.

Vanhat tuolit nitkuivat ja notkuivat vaarallisesti jo vähän joka suuntaan, joten ne laitettiin ihan suosiolla varastoon. Viimekerralla Porissa käydessäni haalinkin sieltä mukaani Saima-mummon ja Topi-pappan vanhat talonpoikaisrokokoo-tuolit.

Koska tuolit ovat ihan aidosti vanhat, ovat ne myös nykypäivän tuoleja matalammat. Tämä ei tietenkään tullut silloin mieleen, vaan sen huomasimme vasta, kun ensimmäistä kertaa istahdimme ruokapöydän ääreen syömään. Vähän tuntui hassulta, ihan kuin olisi ollut lapsi, joka istuu aikuisten pöydän ääressä :)

Kävin tässä viimeviikolla Juvilla, ja kerroin naureskellen näistä meidän tuoleista, kun minulle selvisi, että ongelmaan on olemassa ratkaisu: tällaiset "koroke-tassut", joilla tuolin istumakorkeutta saa nostettua yli puoli senttiä. Eihän näilläkään ihmeitä saa aikaiseksi, mutta se täytyy kyllä myöntää että puoli senttiäkin tuntuu jo istuessa.

Nyt ylettyy taas kauhomaan keittoa lautaselta. Ainoa, mitä vielä mietin, on että milläköhän kankaalla nämä päällystäisi. Jotain hauskaa voisi keksiä näiden nykyisten sinisten suojaksi.SHARE:

18 kommenttia

 1. OLen törmännyt tuohon samaaan ongelmaan joskus..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lienee johtuvan siitä, että ennen vanhaan ihmisten keskipituus oli lyhyempi ja siksi kaikki oli matalampaa... niinkuin keittiötasotkin vanhoissa taloissa :)
   Onneksi sentään pientä helpotusta on keksitty näihin vanhoihin huonekaluihin. Toinen vaihtoehto voisi olla se, että lyhentää hieman pöydän jalkoja :)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos, Outi <3
   Mulla taitaa olla vähän mummomainen maku näiden suhteen - hehee :)

   Poista
 3. Meillä on sama ongelma terassipöydän kanssa, mutta onpahan ruualla lyhyt matka suuhun :) Olen laittanut tuoleihin lisätyynyt, jotka voi halutessaan laittaa pepun alle, jos korkeammalla haluaa istua..
  Kauniit tuolit ja heti tuli monta visiota....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lisätyyny on kyllä vallan mainio apu tuohon ongelmaan. Nyt heti alkoi mullakin taas harmaat aivosolut raksuttamaan, josko sellaiset pystyisi jotenkin näihinkin toteuttamaan :)

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Eiks ookin... mä oon aina tykännyt näistä, ja olen niin iloinen, että ne pääsivät nyt muuttamaan meille :)

   Poista
 5. Kauniit eikä mun mielestä yhtään mummomaiset, hih. Pitääkin pitää mielessä nuo korotuspalat, jos joskus sattuisi tarvitsemaan. Kivaa loppuviikkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, nuppunen <3
   Nämä on kätevät; saa elämään pientä nostetta :))))

   Poista
 6. Kauniit tuolit. Saimme muutama vuosi sitten kaksi rokokootuolia perinnöksi, nyt ovat pyörineet kotimme lähes joka huoneessa, etsien paikkaansa. Eivät oikein tahdo asettua paikoilleen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ne vielä jossain vaiheessa löytävät paikkansa... anna kiertää vain siihen asti :)

   Poista
 7. Ihanat tuolit! Meillä oli toisin päin...ostin Riviera Maisonin rottinkituolit niin pöytä tulikin liian matalaksi...ei mahtunut reidet pöydän alle tuolilla istuen. Meillä laitettiin pöydänjalkojen alle korokepalat. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai vitsit sentään... no kyllähän noinkin päin voi käydä, mutta onneksi löytyi ratkaisu ongelmaan :)

   Poista
 8. Oi kun kauniit! <3 Rokokoo toimii minun silmissäni nimenomaan tuollaisissa tuoleissa, voisin itsekin kuvitella tuollaiset tuolit itselleni, vaikka rokokoosohva jäisi kyllä hankkimatta. :) Minä arvostan huonekaluissa nimenomaan aitoja versioita, uustuotanto ei sytytä. Esimerkiksi tuollaista aitoa, vanhaa ajan patinaa, mikä näkyy noissakin tuoleissa, ei löydy uusista versioista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi että, minäkin niin tykkään tästä ajan patinasta, joka näissä on. Sitä ei kyllä voita mikään :)

   Poista
 9. Kauniit tuolit <3 Meillä on kaksi vanhaa tuolia jonka kanssa sama ongelma, pitäisi varmasti kokeilla noita korokepaljoa myös.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt kannattaa laittaa kyllä nämä korokepalat kokeiluun :) Auttavat ainakin hiukan tuohon ongelmaan.

   Poista

© Visualaddict

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Blogger Template Created by pipdig