maanantai 23. toukokuuta 2016

Valokuvauskurssi Vanha-Vanton tilallaAivan mahtava päivä takana, ihan huippuseurassa ja vielä todella kauniissa ympäristössä.

Sain kutsun mennä pitämään valokuvauksen peruskurssia Putiikki Vanha-Vantoon, Raisioon. Ja voitte varmaan kuvitella, kuinka iloisna mielin minä sinne porhalsin Canonini kanssa.

Mukavaa oli nähdä kurssilla tuttuja kasvoja, ihania blogisiskoja ja jo tutuiksi tulleita, mukavia lukijoitakin, jotka ovat vähintäänkin yhtä hurahtaneita valokuvaamiseen, kuin minä. Ja voi tytöt, että meillä oli hauskaa! Teorian jälkeen osa kiirehti kuvailemaan lampaita, toiset pupuja ja voikukkia, jotkut omenapuita ja niissä roikkuvia lyhtyjä. Ja lieneekö mikään ihme, että aika moni suuntasi suoraan tuonne Vanha-Vanton Antiikkitalliin, joka oli siis pullollaan kaikkea kaunista ja kuvauksellista. IIKS!

Vielä kotiin lähtiessäni jarrutin Vanton omenapuutarhan reunoilla, ja otin muutamat kuvat tuosta kauniista kukkivasta omenatarhasta. Kun latasin kuvat koneelle, niin huomasin, että teoriaosuuden aikana olin säädellyt valkotasapainot kamerastani ihan miten sattuu ja kuva oli kauniin sininen. Yksi oleellinen oppi, jonka unohdin siis jakaa kurssilla on siis se, että tarkista kameran asetukset AINA ennen kuin alat kuvaamaan :)

Suuri kiitos teille, vantolaiset ja kiitokset myös ihanille kurssilaisille. Minä pistin oikein lauluksi kotimatkalla, niin onnellinen olin.SHARE:

20 kommenttia

 1. Vastaukset
  1. Nämä ovat aina todella antoisia päiviä ihan kaikille :)

   Poista
 2. Ihanat kuvat, olisi kivaa päästä itsekin vastaavalle kurssille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Matkatar :)
   Näitä kursseja kyllä tulee lisää, joten pysy kuulolla...

   Poista
 3. Aivan upeita kuvia! Joitain samoja kohteita oli minäkin pongannut, kun omia kuviani selasin. Jokunen julkaisukepoinen löytyi omien kuvien joukosta =D Aivan huikea paikka järjestää kurssi. Paljon kuvattavaa ja ihasteltavaa. Kiitos vielä tuhannesti kurssita. Nyt vain harjoitellaan lisää. Jos joskus pidät kurssia myös salaman käytöstä niin olen mukana. Olen saanut kuvaajaystävältäni salaman ja ei oikein luonaa. No askel kerrallaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiitos, Suveliina <3
   On aina niin hauska huomata samantyyppiset fotot, kun monta kuvaajaa kuvailee samoilla tiluksilla. Ja hauskaa on myös huomata, miten kuvan luonne saattaa muuttua täysin, kun kuvakulma on muutamankin sentin eri kohdasta otettu... Oli tosi kiva, että osallistuit kurssille. Ihania kuvia oli sinullakin blogi täynnä, kun kävin kurkkaamassa :))))))
   Salaman kanssa en minäkään ihan vielä ole ystävystynyt, mutta ehkä sekin ihme tapahtuu vielä jonain päivänä - heh heh :)

   Poista
 4. Oli kyllä niin kiva kurssi! Kiitos siitä Sinulle ja kaikille mukana olleille! Ihana paikka, ihanat kuvat ja ihana sinä! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiitos... sitä niin toivoisi että tällaisia iloisia ja energisiä tilaisuuksia olisi enemmän :)

   Poista
 5. Ihana ihana Vanha-Vanto, jonne on taas tänä kesänä tonttupartion aikomus suunnata :) Upeita kuvia! Juuri eilen mietimme, että uskaltaako sinne edes mennä, kun sitten viime kesän on tullut tuo houkutuksia täynnä oleva antiikkitalli ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo Antiikkitalli vie kyllä jalat alta... ja meille pääkaupunkiseudulla asuville on hinnatkin jotain ihan muuta kuin täällä. Varo vain... saattaa käydä hassusti. Onneksi sulla on iso auto :)

   Poista
 6. Oi että, on taatusti ollut ihana kurssi ja kurssipaikka ja sinulla innokkaat kurssilaiset ...
  en malta odottaa sitä meidän syyskuun kurssia. =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä uskon ihan vakaasti, että meillekin tulee huikea päivä sitten kun on kesälomat vietetty ensin alta pois :) Mun on pitänyt vastata sun meiliin noin miljoona kertaa... yritän ehtiä viimeistään huomenna :)

   Poista
 7. Voivatko sanat riittää kiittää tästä kurssista? Minä, joka olin varmasti kuvannut vähiten, innostuin nyt "olan takaa" räpsimään ja kuvattavaa riittää! Ja tällä kertaa ilman sitä SALAMAA! Ilman opetuksiasi kameran "hienoudet" olisivat jääneet meikäläiseltä avaruuteen. Ja teille muille, jotka luette näitä kommennteja: Fridan kursseja ei voi kuin suositella! Opetusta selkokielellä, innostavasti ja kannustavasti, joten jokaisesta kurssilaisista kehkytyy mestarikuvaajia! Ja tippakaan liioittelematta! Varoituksen sana sinulle ihanainen Frida: tulet saamaan kilpailijoita valokuvauksessa! ;D!
  Terkuin
  - Minna-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle, ihana!!!
   Olipas kauniisti sanottu. Ja hei... kuvaajia mahtuu tähän maailmaan vaikka kuinka paljon. Onhan ympärillä niin paljon kaunista, joka täytyy ikuistaa kameralla, joten mukaan vaan ja matkaan :)

   Poista
 8. Sydämellinen kiitos Frida, kurssi oli mitä mahtavin! Sinulla on taito opettaa,
  neuvot ja opit aukesivat jopa minulle, joka olen tunnettu paksukalloisuudesta.
  Tartutit minuun järkkärillä kuvaamisen kipinän. Aion palata vielä Vanhaan-Vantoon
  kuvaamaan ja hypistelemään ihania vaatteita, jotka huhuilivat mulle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Teija Voi, miten kiva kuulla. Tällaiset kommentit ja palautteet lämmittävät todella tämän "open" sydäntä :)
   Ai sulle huutelivat sieltä jotkut vaatteet... mulle huuteli vanhat puukauhat ja emali-astiat :) Pakko päästä takaisin!

   Poista
 9. Oi, mäkin haluan SUN kurssille jonnekin tuollaiseen ihanaan paikkaan! <3 Mähän en osaa käyttää kameraani juuri yhtään, puoliautomaatilla kuvaan lähes aina :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi sinua, Marja. Sä olet niin huippu niiden kuviesi kanssa, etten tiedä kehtaisinko edes ottaa sinua mukaan kurssille. Toisaalta, jos todella haluat oppia kameran perussäädöt ja ymmärtää, mitä niistä tapahtuu, niin sitten tule mukaan vain. Kyllä Tampereellekin ollaan vastaavaa suunnittelemassa :)

   Poista
 10. Upeita kuvia, ihania maisemia!
  Kylläpä olisi mahtavaa osallistua sun kurssille joskus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei... just lyötiin seuraava päivä lukkoon: sunnuntaina 19.6. on Helsingissä kurssi, Cilla´sin uudessa myymälässä, Lönkalla. Tule sinne... tule, tule :)

   Poista

© Visualaddict

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Blogger Template Created by pipdig