torstai 12. toukokuuta 2016

Support your localSiinä se on. Näppärästi kiteytettynä meikäläisen kulutusfilosofia. Silloin kun ostetaan, niin ostetaan suomalaista tai kannetaan pennoset ainakin paikallisille yrityksille.

Tätä yritän toteuttaa ihan jokapäiväisessä elämässä. Ruokakaupasta yritän etsiä suomalaiset tuotteet ostoskärryyni. Ja silloin, kun ostan jotain muuta, niin mahdollisuuksien mukaan haluan paljon mielummin ojentaa rahani jollekin pienyrittäjälle, kuin isolle kansainväliselle ketjuliikkeelle.

Ainahan tämä ei ole mahdollista, ja joskus raha tai ennemminkin sen puute ohjailee kulutuskäyttäytymistä, mutta halu on kova. 

Eilenkin jäi espanjalaiset tomaatit kauppaan ja nyt on jääkaapissa herkullisia vaasalaisia minitomskuja. Euron verran oli hinnassa eroa, mutta väitän että tuo euro on nyt hyvin sijoitettu, meidän kaikkien suomalaisten tulevaisuuteen.

Support your local!SHARE:

30 kommenttia

 1. Minäkin yritän suosia ja nostaa usein kotimaisia osaajia esiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa... kyllä me tämän maan talous vielä jonain päivänä saadaan kuntoon :)

   Poista
 2. Niinpä! Ja samoilla yritän mennä aina kun vain voin. Ja hih! Sama paita ja postaus oli tälle päivälle tehtynä. Joten; Support your local! :D

  VastaaPoista
 3. Tarkoitus on myös täällä toimia noin.Olen niin innoissani kun nykyään Naantalissa toimii myös REKO tori joka toinen keskiviikko.Oikein odotan sitä päivää kun käyn sieltä hankkimassa herkkuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että sielläkin harrastetaan tätä filosofiaa ja suositaan paikallista...

   Poista
 4. Ihan mahtava kuva sinusta ja tuo paita on ihan superhieno! Jos jokainen suomalainen tekisi samoin, meillä ei olisi hädänpäivää. Toisinaan filosofiaa on haasteellista toteuttaa, mutta on kuitenkin kaiken sen arvoista <3 Ihanaa päivää!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Jutta... nuorimmainen poikani otti tämän kuvan. Tai itseasiassa aika montakin kuvaa, ja vitsit, että oli taas hauskaa :))
   Niin toivoisin, että ainakin jossain määrissä tämä filosofia ohjaisi meidän suomalaisten kulutuskäyttäytymistä, edes vähän, edes euron verran, edes joskus... Aurinkoa sinullekin:)

   Poista
 5. Täällä myös sama filosofia, tosin rahan sallimissa rajoissa. Aina ei kaikkea ole mahdollista ostaa kotimaisena, mutta varsinkin ruokakaupassa yritän sitä toteuttaa :) Sitä paitsi, kotimainen maistuukin yleensä paremmalta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on totta, että kotimaiset tuotteet ovat paljon maukkaampia, kuin ulkolaiset. Hyvä, sillä silloin on jopa helpompi senkin puolesta perustella itselleen kotimaisten tuotteiden hankintaa.
   Joo, eihän sitä aina pysty tätä toteuttamaan, mutta kun edes välillä yrittää kantaa oman kortensa kekoon, niin kyllä tämä tästä vielä aurinkoisemmaksi muuttuu...

   Poista
 6. Kiva, kun nostit tämän tärkeän asian esiin! Pienistä puroista kasvaa iso virta.

  Aurinkoa päivääsi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin. Kun jokainen pistäisi edes sen euron enemmän niihin kotimaisiin tuotteisiin, niin kyllä silläkin saataisin säästettyä jokunen työpaikka tässä maassa :)

   Poista
 7. Paita on kyllä kiva, itseltäni löytyy myös ;-)

  Pikkupaikkakunnalla yritän tuota ideologiaa toteuttaa ainakin käyttämällä mahdollisimman paljon oman kunnan palveluita, jotta ne täällä pysyisivät. Tosin yhden naisen voimin tuo ei oikein ole onnistunut. Kotimaista ostetaan juurikin kuten Jossu tuossa edellä sanoi rahan sallimissa rajoissa.

  Aurinkoa päivääsi <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että paita on tykätty ja niitä löytyy muiltakin :)
   Toivottavasti kuitenkin jatkat tää samaista paikallisuuden filosofiaa, vaikka se ei tunnu hedelmää kantavankaan. Ehkä sillä on kuitenkin vaikutus, kun mennään pidemmälle tulevaisuuteen. Raha meillä kaikilla tulee jossain vaiheessa vastaan, mutta ei anneta sen häiritä. yritetään kuitenkin :)

   Poista
 8. Ihana blogi sinulla, löysin sen sattumalta! Minäkin kirjoittelen valokuvausblogia osoitteessa: http://kaisukaroliina.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiitos Kaisu
   Käsinkin pika-visiitillä teillä, kiitos siis vinkistä. Ihana blogi sinulla!

   Poista
 9. Kyllä nimenomaan, kaikilla ei ehkä ole siihen varaa mutta tehdään kaikki parhaamme. Mielummin kivijalkakauppa kuin verkkokauppa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ne varat aina kaikkeen riitä, täälläkään, mutta kun edes hieman kiinnittää huomiota ostos-filosofiaan, niin pikkuhiljaa sekin saattaa auttaa. Mukavaista perjantaita :)

   Poista
 10. No eihän tässä voi muuta sanoa kuin että komppaan: ruoka ehdottomasti kotimaista, mielellään luomua tai lähellä tuotettua. Ulkomainen liha tai espanjalaiset tomaatit: no, no. Tavarat kotimaista aina, kun on mahdollista ja palvelut läheltä.

  Ihan yksinomaan jo kotimaisten työpaikkojen säilyvyyden vuoksi... Kyllä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin juuri... toivotaan, että tomaatti-ostoksilla ja muilla teoilla saamme pidettyä edes muutaman työpaikan täällä koti-Suomessa :)

   Poista
 11. Samoin yritän minäkin toimia...jos vaan kotimasta on tarjolla sitä ostettan.

  VastaaPoista
 12. Yksityisyrittäjyyttä sekä maitotilallista ihan lähietäisyydeltä kokoajan seuraavana, kyllä mieluumin suuntaan pienet pennoseni ihan lähelle ja kotimaahan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla... kyllä me vielä saadaan jotain hyvää aikaiseksi tällä kaikella :)

   Poista
 13. Välillä raha tulee vastaan, mutta parhaani yritän suosia suomalaista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän siinä joskus tuppaa käymään, mutta pienilläkin teoilla voi pelastaa jonkun toisen työpaikan :)

   Poista
 14. Joo, kyllä kotimaista ja lähipalveluja tulis suosia. Parhaani yritän!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun parhaansa yrittää, niin eihän sitä enempään pysty. Jatketaan samaan malliin :)

   Poista

© Visualaddict

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Blogger Template Created by pipdig