maanantai 16. toukokuuta 2016

Kylässä Kurrenpiilossa I Juhlat kerrostalossa

Meille on tulossa juhlat ensi kesänä. Nuorimmaiselle pojalle järjestetään rippijuhlat, kunhan hän ensin suoriutuu leiristään ja konfirmaatiostaan. Voitte siis kuvitella, kuinka innoissani olin, kun Bonava pyysi minua stailaamaan Asunto Oy Vantaan Kurrenpiilon ylimmän kerroksen myytävän asunnon juhlakuntoon. 

Ihan ensiksi on kyllä pakko sanoa, että kyllä uuden uutukainen asunto on aika ihana. Pinnat kiiltävät uutuuttaan, samoin kaikki kodinkoneet, pesutilat, kaapit, kaikki! Toinen mahtava asia tässä Kurrenpiilon asunnossa on se, että täällä on todella iso ja korkea, lasitettu parveke. Sinne mahtuisi niin ruokapöytä kuin sohvaryhmäkin... tai vaikka kaikki juhlijat yhdellä kertaa. 

Tässä samalla kun järjestin nämä juhlat Kurrenpiilossa, tuli mietittyä oivat vinkit kaikille, jotka aikovat pitää juhlat kerrostalossa, tilaa kun ei ole usein ihan samalla tavalla kuin omakotitaloissa. Vaikka saahan näitä vinkkejä hyödyntää tietenkin ihan vapaasti muissakin asumismuodoissa. Poimi itsellesi siis soveltaen ne, joita haluat toteuttaa:

1. Tee tilaa kulkuväylille
Tyhjennä yleiset tilat ylimääräisistä tavaroista ja isoista, tilaa vievistä kalusteista. 
Käännä ruokapöytä, jos sen myötä ympärille tulee enemmän tilaa kulkea. 
Siirrä isot nojatuolit olohuoneesta makuuhuoneeseen tai lasten huoneisiin. Niiden tilalle mahtuu usein monta pienempää tuolia. 

2. Varaa käyttöön mahdollisimman paljon tuoleja
Siirrä ruokapöydän tuolit pöydän ympäriltä olohuoneeseen tai parvekkeelle.
Lainaa lisätuoleja mahdollisuuksien mukaan naapureilta, ystäviltä tai sukulaisilta. 
Pinoa ylimääräiset eteiseen tai olohuoneen nurkkaan, niin vieraat voivat omatoimisestikin ottaa niitä käyttöön.

3. Käytä paljon pikkupöytiä
Niitä voi olla tuolien väleissä, nurkissä, sohvan vieressä. Ne helpottavat juhlijoita, jotka hyvin usein kaipaavat pientä laskutilaa kahvikupeille ja kakkulautasille. Pienet pöydät eivät vie paljon tilaa, ovat helppoja ja kevyitä siirrellä tarpeen mukaan. Jos sinulla ei ole tarpeeksi pikku-pöytiä, niin hyödynnä vaikka kukkapöytiä ja raheja, joiden päälle voi aina laittaa vaikka ison tarjottimen.

4. Kata kauniisti
Noutopöytä on monesti helpointa toteuttaa isommissa juhlissa, joissa kaikki vieraat eivät välttämättä saavu ihan samaan aikaan. Noutopöydästä saa myös helposti näyttävän näköisen laittamalla siihen yhden upean katseenvangitsijan esim. kukista ja käyttämällä kattauksessa hyväksi korkeuseroja. Käytä siis jalallisia kulhoja, tarjottimia ja erikorkuisia tarjoiluastioita.

5. Mix and Match
Eli jos et omista astiastoa 50 hengelle, niin ole luova ja miksaa eri astioita keskenään. Tässäkin kattauksessa on minun mummoni vanhoja kahvikuppeja, varmaan viidestä eri sarjasta, äidiltäni lainattuja jalallisia kulhoja sekä Kodin1:sta lainassa olevia lautasia ja tarjottimia.

6. Tee tervetuloa-maljoille pöytä jo eteiseen
Tervetuloa-maljat voi laittaa jo vaikka heti eteiseen ja kätevästi myös suoraan tarjottimen päälle, jolloin vieraiden saapuessa tarjotin on helppo ottaa käteen ja tarjota tulijoille siitä kuohuvat. Viereen on hyvä laittaa cooleri, jossa juomat pysyvät viileänä pidemmänkin aikaa.

7. Kata juomat sivupöydälle
Jos noutopöytä täyttyy jo pelkistä herkuista, niin kata suosiolla juoma- tai kahvitarjoilu sivupöydälle olohuoneeseen tai muualle keittiöön. Näin ruuhkaa ei synny vain yhden pöydän ympärille ja vieraiden on helppoa itsekin käydä täyttämässä lasinsa ja kahvikuppinsa aina tarpeen tullen.

8. Piilota likaiset astiat
Koska kenenkään ei varmaan ole tarkoitus viettää juhlia koko ajan tiskaten, on likaisille astioille hyvä varata tiskipöydälle esimekiksi joku kaunis kori, johon ne voi kerätä. Näin ne eivät ole pitkin tiskipöytää ja suoraan silmillä, jos vaikka keittiö ja olohuone sattuvat oleman avointa, yhtenäistä tilaa, niinkuin täällä Kurrenpiilossa. Korista ne on hiljaisen hetken tullen sitten helppo täyttää suoraan astianpesukoneeseen.

9. Älä missään nimessä avaa televisiota
Piilota se vaikka väliaikaisesti vaatekomeroon, jotta ei tule houkutusta tarttua kaukosäätimeen. Juhlissa on tarkoitus seurustella muiden mukavien ihmisten kanssa, eikä seurata tulosruutua tai uutisia.

10. Ole luova
Jos haluat järjestää juhlat jollain tietyllä teemalla, niin go for it. Pidä hauskaa ja koristele koti juuri sellaiseksi, kuin itse haluat. Näissä Kurrenpiilon juhlissa minulla oli teemana yksinkertaisesti värit. Käytin järjestelyissä pinkkiä ja vihreää, jotka toistuvat kakussa, muffinseissa, kekseissä, kahvikupeissa ja kukissa.


Toivottavasti näistä vinkeistä oli teille hyötyä. Itse näen ainakin tulevat juhat jo ihan eri silmin täällä kotona. Tämä kävi hyvästä harjoituksesta ainakin tälle "party plannerille", joka on pohtinut päänsä puhki, miten järjestää juhlat kerrostalossa. Ja voitte olla varmoja, että meillä kannetaan televisio juhlien ajaksi vaatehuoneeseen.

Tämä postaus on tehty yhteistyössä Bonavan kanssa. Kuvausrekvisiitat olen lainannut Kodin1:sta.
Ja jos silmiin sattui jotain ainutlaatuisen mukavaa, niin kerron vielä tähän loppuun, että muut tuotteet olen ostanut seuraavista paikoista: kukat Huiskulasta, muffinsit Pamcakesilta, keksit paikallisesta S-Marketista ja kakun Fazerilta.


SHARE:

16 kommenttia

 1. Oi, miten kauniita kuvia, ihania <3 Iloista alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Merja. Tämä oli todella hauska ja innostava yhteistyö kaikinpuolin :) Iloa ja auronkoa myös sinulle, ihanainen <3

   Poista
 2. Niin kaunista ja juhlavaa! Upeat kuvat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Heini... Tässä oikein itsekin odottaa jo rippijuhlia ihan innolla :)

   Poista
 3. Ihania kuvia ja hyviä vinkkejä juhlien järjestämiseen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Outi... tätä oli kiva toteuttaa ja miettiä. Ja kohta saan järjestää meille ihan omatkin juhlat :)

   Poista
 4. Hei Frida! Sullahan on upea blogi täällä :) Täytyi tulla tutustumaan, niinkuin uhkasin ;) Nähtiin siis PINGissä perjantaina!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heiiii, kiva, kun löysit tänne. Ja oli kiva tavata viime perjantaina. Mäkin kävin nopsaan teillä kylässä. Kiva blogi myös sinulla :)

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Kiitos, Marina. Olin ihan fiiliksissä kamerani kanssa tuolla Kurrenpiilossa :)

   Poista
 6. Iiik! Meillä on ne rippijuhlat nyt viikonloppuna! Luonteeni omaisesti ihan kaikki on vaiheessa 😜

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kääks... no ei käy kateeksi. Mulla on onneksi vielä yli kuukausi suunnitteluaikaa. Mutta nyt kun olen kertaalleen harjoitellut juhlien rakentamista, niin uskoisin, että seuraavat menevät kuin vettä vain :)

   Poista
 7. Kaunis kattaus ja herkät pikkukupit. :) Kiitos juhlavinkeistä! Televisio on kyllä vihon viimenen, jos se epähuomiossa menee auki, paitsi jos on kyseessä vaikkapa Euroviisujen kisakatsomo. Kori likaisille astioille on myös hyvä vinkki!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiitos... olen itsekin ihan ihastunut noihin kahvikuppeihin :)
   Kisakatsomoita taitaa tänäänkin olla monessa kodissa. Aiheena kuitenkin jääkiekko. Ja tarvitaanhan niitäkin, mutta mielestäni ylioppilas- tai rippijuhlissa voi kaukosäätimen hukata kyllä johonkin hyvin kauas.

   Poista
 8. Olipa karkkia silmälle! Ihanasti laitettu, ja hyvät vinkit. Ristiäisiä odotellessa. Kiitos! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Silja Maaria
   Hyvä, jos vinkeistä oli iloa... onneksi näitä voi monistaa moniin eri juhliin :)

   Poista

© Visualaddict

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Blogger Template Created by pipdig