torstai 19. toukokuuta 2016

Kierrä, käännä, kallista
Ei ole kuulkaa mallinohjaus helppoa. Osallistuin eilen Rajalan ja Canonin järjestämälle valokuvauskurssille, missä opettelimme kameroiden wifi-toimintoja ja ihmisten kuvaamista miljöössä. Suomen poseeraus-valokuvaus-guru, Tiina Puputti näytti meille kädestä pitäen ensin miten ensin etsitään seesteinen tausta, sitten malli asetellaan optimaaliseen asentoon kiertämällä, kääntämällä ja kallistamalla. Ja kun se on tehty, niin sitten siihen perään sanotaan, että "ole rennosti". Hahaaa! 

Ja nyt kun asiaan oikein ammattilaisen auttamana on perehtynyt, niin voin sanoa, että ei ole kyllä helppoa: vartaloon kieroa, toiselle puolelle varjoa, paino toiselle jalalle, lantio vinoon, yläkroppaan pientä kiertoa, pään kallistus, nenä valon suuntaan, ranne hieman koukkuun, etusormi pystyyn, hartialinjaan pientä kallistusta... ja kaiken tämän jälkeen pitäisi katsoa kuvakulma niin, että mallin päästä ei "kasva" lyhtypylväitä tai muita mukavia oksia, ja että horisontti ei katko mallin kaulaa. On kyllä aika monta liikkuvaa osaa, mutta kyllä kuvaaminen on vaan niin hauskaa. Ja parasta on se, että koko ajan oppii uutta.

Päivän päätteeksi harjoittelimme toistemme kanssa tätä samaa, joten kiitokset Cridelle näistä päivän asukuvista, joissa minulla on päällä siis:

Stretch farkut: Capri Collection
Tennarit: DockersSHARE:

22 kommenttia

 1. Ihania kuvia <3
  Tunika on upea, niin kuin sinäkin.

  VastaaPoista
 2. Oot kuin ammattilainen tuossa tokassa kuvassa, niin rentona ja silti hallittuna. Olet siis myös ammattilainen mallina :) Ja muutama hyvä vinkki tuli ihan arkikuvaukseen tuossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaaa... kyllä minulle on edelleen luontevampaa olla kameran takana, mutta joskus pitää hyppiä omien mukavuusalueiden ulkopuolelle :)

   Poista
 3. Oih. Kuulostaa ihanalta kurssilta! Vitsi, kun ois aikaa ja rahaa vaan käydä kaikilla mahdollisilla kursseilla <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli onneksi veloitukseton kurssi, ja kiitokset siitä Rajalalle ja Canonille :)

   Poista
 4. Oli kyllä loistopäivä ja paljon tuli opittua ja paljon on vielä opittavaa. Se ei haittaa kun tätä hommaa rakastaa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä valokuvaus taitaa olla sellainen ikuinen opintie, jossa voi aina oppia uutta, eikä koskaan voi sanoa olevansa ihan täysin valmis. Hyvä niin :))))
   Oli kiva nähdä!

   Poista
 5. Kuulostaa ihan huippuhauskalta! Asusi on hyvännäköinen! Tuija

  VastaaPoista
 6. Kuulostaa tosi hauskalta. Visiohan tuossa kaiketi auttaa. Ainakin minun valokuvaaja ystävältäni komennot tulivat hyvin luonnostaan, kun hän otti minun raskauskuvani. Välillä meinasi mallilla olla melko tukalat oltavat melkein yhdeksän kuisen vatsan kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aina on hyvä, kun ammattilaisella on näkemystä, sillä kameran edessä on hyvin vaikeaa olla ilman, että joku ohjaa tilannetta :)

   Poista
 7. Ps. Aivan ihana tunika! Mistä tuollaisia saa??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä ihanuus on Cafe Lattesta... linkki löytyy tuosta tekstin lopusta :)

   Poista
 8. Ainakin tuo kolmen sanan lause iskostui mieleen. Vielä kun sen muistaisi käytäntöön siirtää :) Aivan huippuilta oli!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo... näin sitä oppii aina jotain uutta :)
   Kivaa oli, ja se on pääasia!

   Poista
 9. Hauska postaus, ja hauskoja kuvia :) Oli mukavaa nähdä taas, ja erityisesti nähdä se, kuinka kuvaamisen harjoittelu on kanatanut hedelmää ja kuvat ovat parantuneet parissa vuodessa. Rock! Ja samalla meiningillä eteepäin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Tiina!
   Kiva kuulla, ihan ammattilaisen suusta, kuinka kurssit eivät ole menneet hukkaan ja kehitykstäkin on nähtävissä :))) Näillä mennään... ja tänään uudestaan! Jee!

   Poista
 10. Kiitos hyvälle mallille. Eihän susta voi saada kuin hyviä kuvia, vaikka tumpelo olikin ottamassa sun kameralla kuvia :) Lisää tällaisia kursseja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä höpsi, senkin hupsu:)
   Toisinaan on kyllä hyvä mennä kameran eteen, niin ymmärtää hieman paremmin sitäkin puolta valokuvamisesta. Olen samaa mieltä kanssasi; näitä lisää, kiitos!

   Poista
 11. Ai vitsi sentään; tänne olisi pitänyt päästä mukaan, mutta työkiireet pitivät toisaalla. Bloggauksesi jälkeen tuli tunne, että voi kun joku olisi ottanut tämän kaiken videolle.

  Tuo kierrä, kaarra ja kallista... vai miten se nyt meni ;... siis suorastaan janoaisi lisänä liveohjeita :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, voipi olla että liikkuva kuva kertoisi saman hieman paremmin... pistetään korvan taakse :)

   Poista

© Visualaddict

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Blogger Template Created by pipdig