Yleisön pyynnöstä aikaistimme huhtikuista sunnuntaibrunssiamme parilla päivällä, kun ihastuttava siskontyttöni oli meitä ilahdutamassa täällä Espoossa.
Tällä kertaa toivomuslistalla oli croissantteja, joten laajensin näppärästi koko brunssin kattamaan ranskalaista teemaa. Tarjolla oli siis patonkia, juustoja, hilloa sekä ranskalaisiksi klassikoiksi muodostuneita Croque Monsieur -leipiä salaatin kera. Ja kuten ranskalaiseen tyyliin kuuluu, pöydästä löytyi myös makeita leipomuksia. Lähikaupasta ei valitettavasti löytynyt rusinapullia, joten meiltäpä sai sitten viinereitä.
On aina niin mukavaa, kun Aiduli käy kylässä. Ja vaikka olinkin päivät töissä, ja Aida omissa riennoissaan, niin yhtenä iltana innostuimme tekemään hauskoja mustavalkoisia tekstitauluja.
Meillä ihan selkeästi pojatkin tykkäävät, kun serkku-tyttö käy kylässä. Olen aistivinani heissä jopa astetta enemmän sosiaalisuutta, kuin normipäivinä. Tekee hyvää siis kaikille :)
Ja niille, jotka innostuvat tekemään omille rakkailleen Croque Monsieur -leipiä, tässä tulee maanmainioin ja helpoin resepti:
Sekoita 1prk creme fraichea ja ruokalusikallinen Dijon-sinappia ja voitele leipien sisäpuolet.
Laita väliin juustoa ja kinkkua ja voitele leipien ulkopuolet voilla.
Leivät voi paistaa joko uunissa, leipägrillissä tai paistinpannulla.
Minä laitoin nämä uuniin (220°). Ensin noin kolmeksi minuutiksi. Sitten käänsin leivät, laitoin juustoraastetta päälle ja takaisin uuniin vielä noin viideksi minuutiksi.
Helppoa ja hyvää! Ja ainakin meillä sai hyväksyviä hymähtelyjä pöydässä istuvalta seurueelta.
Voi miten ihana brunssi teillä ollut!
VastaaPoistaKiitos... ja maistuikin kyllä aika hyvälle :)
PoistaUpeat antimet! Tällaiselle huonolle aamu-aamupäivästöjälle tuo kävisi illallisesta, täytyy kokeilla!
VastaaPoistaKiitos, Minna :)
PoistaOnneksi brunsseja voi tehdä melkein mihin aikaan päivästä vain. Sitäpaitsi loput antimista jäi meilläkin pöytään ja jatkettiin syömistä sitten illallisen aikaan :)
Wau, näyttää hyvältä. Oisko muita hyviä ohjeita brunssiin..?
VastaaPoistaKiitos, Mari :)
PoistaMeillä on brunssiteltu nyt tämän vuoden puolella joka kuukauden ensimmäisenä sunnuntaina... on ollut perussettiä, blinejä, amerikkalaista aamiaista ja nyt tämä.. kaikki löytyvät tuolta blogihistoriasta :) Mikään jauhopeukalo en valitettavasti ole, joten jos jotain hienouksia etsit, niin niitä ei täältä oikein löydy :)
Ihana brunssi. Mä taidan joku kuukausi tulla teille brunsseilemaan, sellaisia herkkukuvia nämä kyllä on.
VastaaPoistaKiitti, Outi :)
PoistaTule tänne vaan...
Oui - kyllä kelpaisi tännekin! Viime Ranskanmatkalla herkuttelin kaikella tarjolla olevalla, että olin ihan ähkyssä! Meille sattui löytymään niin ihanan bed & breakfast, jossa oli ihan huippu hyvä aamiainen.
VastaaPoistaKuulostaapa täydellisestä paikalta... ranskassa kun aika harvoin saa oikein kunnollista aamiaista :)
PoistaMukavaa ja aurinkoista uutta viikkoa...
Uuuh! Nyt tuli nälkä:) Herkullisia kuvia!
VastaaPoistaKiitos, M :)
PoistaHelppoja tehdä ja takuuvarma onnistumissuhde... suosittelen :)
Oi näyttää niin hyvältä, voisitkos kertoa milloin teillä on seuraava brunssi. Voisin nääs tulla kyllään ;D
VastaaPoistaTervetuloa... senhän pitäisi olla aina joka kuun ensimmäinen sunnuntai, mutta saattaa tilanteiden sanelemana heitellä päivällä tai kahdella johonkin suuntaan. Tulet moneksi päiväksi, niin kyllä se kohdalle sattuu jossain vaiheessa :)
PoistaJoo, sama tääl. Kutsua odotellessa ;). Nams
VastaaPoistaTänne vaan... onko mitään toiveita teeman/ ruoan suhteen?! :)
PoistaNo enhän mä kestä! Kuola tippuu vaatimattomaan aamukahviin :D
VastaaPoistaVoi ei... kuulostaa ihan meikäläisen arki-aamulta :)))))
PoistaJuu, sanattomaksi vetää ... taivaallisia herkkuja, namskis =D
VastaaPoistaKiitti, Mirella... onneksi nämä ovat helppotekoisia :)
PoistaIhana tunnelma brunssillanne. Kiitos reseptistä, täällä kokeillaan ihan varmasti.
VastaaPoistaOi, miten ihana herkkupöytä! Brunssit on mun mieleen, pitäisikin käydä jossain hyvällä brunssilla pikapuoliin. :)
VastaaPoista