maanantai 15. helmikuuta 2016

Villa Nokkonen ja N´avetta

Tein taas pientä maakuntamatkailua ja tällä kertaa kävin ystävättären kanssa Sipoossa tutustumassa ihastuttavaan Villa Nokkoseen sekä N´avetta -kahvilaan.

On tämä niin hienoa, että "keskellä ei mitään" sijaitsee tällaisia helmiä. Kahvilasta sai vaikka mitä herkkuja. Itseleivottua perunarieskaa ja piirakoita, keittoja, makeita leivonnaisia...

Samassa pihapiirissä sijaitseva Villa Nokkonen puolestaan on kuin pieni piparkakkutalo täynnä kaikkea kaunista ja tarpeellista, ja yksi tarve tuli minullekin lisää. Koskaan aikaisemmin en ole törmännyt pyykkietikkaan, mutta nyt kunneltuani ystävättären suosituksia ja kaikkia mahdollisia käyttökohteta tälle tuotteelle, tiesin, että tämä on juuri se, joka minulta on puuttunut. 

Olen nimittäin tuskaillut sen kanssa, että pidän huuhteluaineiden tuoksusta, mutta samalla tiedän, että ne eivät ole hyväksi tekstiileille. Etenkään sellaisille, joissa on elastaania. Tätä etikkaa kun lorauttaa korkillisen huuhteluaine-lokeroon, niin se raikastaa pyykin tuoksun, huhtelee pesuainejämät tekstiileistä ja siinä samalla puhdistaa myös itse konetta. Pullossa aine tuoksuu nimensä mukaan hieman etikkaiselle, mutta siitä tuoksusta ei ole tietoakaan, kunhan pyykit on pesty ja vaatteet kuivuneet. Nyt tämä on testattu myös täällä meillä kaupungin laidalla, hyväksi todettu ja saa ihan täydet suositukset tältä pyykkäriltä.


SHARE:

18 kommenttia

 1. Onpas ihanan näköinen paikka! :)

  VastaaPoista
 2. Ihania paikkoja kyllä löydät näillä maakuntamatkoillasi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi mulla on ihania ystäviä, jotka vinkkailee näitä mageita paikkoja :)

   Poista
 3. Tuo on aivan ihana paikka <3 Viime kesänä kävin ensimmäistä kertaa siellä ja sen jälkeen sinne on ollut "pakko" päästä aina silloin tällöin uudelleen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle saattaa käydä samoin... etenkin sitten, kun ekat etikat on käytetty, niin sitä pitää hakea lisää :)

   Poista
 4. Ai pesuetikkaa saa käyttää elastaanin kanssa? Mulla on ollut pullo tuota etikkaa kaapissa jo varmaan vuoden, mutta en ole "uskaltanut" sitä käyttää, kun en ole oikein tiennyt, seuraako pullossa olevan tavaran tuju haju myös pyykkeihin. Hyvä kuulla, että niin ei tapahdu. Ehkäpä lorautan etikkaa jo tänään pyykkikoneeseen, kiitos vinkeistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tätä voi käyttää kuulemma melkein mihin vain, ja tuoksu häipyy viimeistään pyykkien kuivuessa, kunhan sitä käyttää maltillisesti :)

   Poista
 5. Näyttääpäs kivalta paikalta, mun pitää päästä sun kans kiertelee joskus noita ihanuuksia läpi.

  VastaaPoista
 6. Ihastuttavia pieniä helmihyasintin alkuja, kevättä ilmassa??? :) Villa Nokkosen Navettaan täytyy käydä ehdottomasti tutustumassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle jäi tuolta käteen joku myrtin sukulainen, jonka nimeä en enää muista, mutta helmilijoja jäin vielä kyllä kaipailemaan. Ehkä niitä pitää hakea vielä ennen viikonloppua.

   Poista
 7. Apuva! Missä päin Sipoota on tuollainen putiikki?! Taidan sittenkin tuntea entisen kotikuntani huonommin kuin luulin. Äkkiä äidille kylään ja äiti mukaan shoppailemaan.
  Tuo pyykkietikka kuulostaa juuri siltä, mitä meillä kaivataan. Olen yliherkkä hajustetuille pesu- ja huuhteluaineille. Olemmekin isännän kanssa hieman joutuneet vääntämään kättä, kun hän pitää siitä kun hän haluaa pyykkien tuoksuvan jollekin ja minulla hajut käyvät henkeen, sekä aiheuttavat päänsärkyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistaakseni alue oli Västerskog, joten sinne siis :)
   Veikkaan, että tuo pyykkietikka olisi aika omiaan sinulle. Kannattaa ainakin kokeilla :)

   Poista
 8. Voi miten kiva, että löysit N'avettaan ja Villa Nokkoseen. Mulle tahtoo tulla kalliiksi, että asun melkein naapurissa :) Niin ihana paikka!
  Toivottavasti kävit samalla reissulla Gumbostrandin Konst & Formissa, joka on eri tavalla upea paikka. Vai oletko jo käynyt siellä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, finally löysin perille :) Ja oli kyllä mukava visiitti. Onneksi mulla on hieman matkaa, niin en ihan joka päivä pääse ostoksille :) Vielä en käynyt Gumbostrandissa, täytyy katsos jättää jotain mukavaa ja uutta seuraavaankin reissuun :)

   Poista

© Visualaddict

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Blogger Template Created by pipdig