tiistai 23. helmikuuta 2016

Valokuvaus terapiamuotona

Tein pikavisiitin Porvooseen, kun kävin katsastamassa Sasu´s Playhousen tiikkikalusteet ja muut ihanuudet. Ja vaikka kuinka oli räntäinen ja märkä keli, niin pakkohan vanhassa kaupungissa oli pyörähtää kameran kanssa.

Minä en tiedä, mikä ihme se on, joka näissä vanhoissa rakennuksissa ja mukulakivikaduissa minua kiehtoo. Mitä ilmeisemmin joku rosoisuus, joka on ihan siinä kauneuden ja rumuuden rajamailla. Ja saattaa kuulostaa ihan maailman hölmöimmältä, mutta minä saan voimaa näistä ja niiden kuvaamisesta. 

Usein olen miettinyt voimaannuttavaa valokuvausta terapiamuotona. Minulle se toimii ihan näin yksilölajina. Mutta eilen sain pyynnön lähteä toteuttamaan tällaista voimaannuttavaa valokuvausta erään ystävättäreni kanssa. Siinä mennään tietenkin pitkälti hänen ehdoillaan, ja siksi se vaikuttaakin todella mielenkiintoiselta kokemukselta tällaiselle omapäiselle kuvaajalle, jonka pitää nyt siis pystyä ottamaan kuvattavan omatkin toiveet huomioon. Toivottavasti pääsen kertomaan teille tästä enemmän, kunhan pääsemme asiassa alulle.SHARE:

34 kommenttia

 1. Taas kerran niin kauniita kuvia ja heti tunnistin ilman tekstiäkin tuon Porvoon vanhan kaupungin, ihan kauneimpia paikkoja missä olen käynyt. Teksti olisi voinut tulla minun suustani, samaistuin tunteisiin täysin! :) Kivaa päivää ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiitos... ja kyllähän tuon kauniin Porvoon tunnistaakin jo kaukaa. On se vaan niin ihana paikka :)
   Mukavaa päivää sinullekin...

   Poista
 2. Upeita kuvia ja tuo ensimmäinen on niin kaunis. Todellinen voimakuva! Yhdyn täysin sanoihisi, pinnat, rosoisuus, ränsistynyt - aitoutta! Aurinkoa viikkoon ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Kati <3
   Aitous taitaa olla juuri se avainsana. Se se on, mikä viehättää, olkoonkin, että on kulunutta ja ajan patinoimaa, rikkinäistä ja rosoista... kunhan on aitoa!
   Aurinkoa myös sinulle :)

   Poista
 3. Porvoo ja sun valokuvat ❤️ kaunis kaupunki ihan kaikkina vuodenaikoina.
  Koen itse valokuvauksen myös jonkinlaisen terapiana tai tapana aistia ja kokea ympäristöä visuaalisesti linssin läpi. Kuvakulmien etsintä ja niiden löytäminen - aaah....nautinnollista.
  Mukavaa viikkoa Frida ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiitos, Marjo <3
   Muistan, kun aloin valokuvaamaan, niin aloin näkemään kaikkia pienen pieniä yksityiskohtia, joihin en ennen ollut edes kiinnittänyt huomiota. Ja juuri se tunne, kun löytää mahtavan kuvakulman ja kaikki loksahtaa paikoilleen, on ihan mielettömän hyvä:)

   Poista
 4. Kauniit kuvat! Olisnpa tiennyt että olet täällä kylillä, olisin tuppautunut kahviseuraksi :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voihan himskatti sentään... ensikerralla lyödään sitten treffit lukkoon :)

   Poista
 5. Etenkin matkoilla on kiva kuvata rosoisia kortteleita, joissa rappaus on rapistunut, maali haalistunut, pyykit kuivataan naruilla katujen yllä. Niissä asuminen ei ehkä olisi kuitenkaan niin mukavaa.

  Aloin bloggaamaan ja kuvaamaan osittain myös huomioidakseni paremmin kaikkea pientä kaunista ja mielenkiintoista ympärilläni. Kai sitä voisi voimaannuttavaksi sanoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa ihan siltä, että sinun matkakuvasi ovat juuri yhtä persoonallisia, kuin minunkin. Toiset ne kuvailee maisemia ja siltoja ja patsaita, ja mulla on tallennettuna fotoja lyhtypylväistä, talojen seinistä, erikoisista mainoksista ja juurikin niistä pyykeistä katujen yllä :)
   Tuo asioiden huomioiminen on kyllä varmaan satakertaistunut valokuvaamisen myötä. Ja vaikka joskus lähtee liikkeelle ilman kameraa, niin silti sitä huomioi jatkuvasti kaikkea kuvauksen arvoista ympärillään.

   Poista
 6. Jään innolla odotamaan kuvia :) Taattua Frida laatua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, kiitos... minäkin odotan ihan innolla, mitä me oikein saamme aikaiseksi :)

   Poista
 7. Ihanat kuvat. Kyllä Porvoo on sitten kaunis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiitos. Porvoo on kyllä ihan mielettömän ihana :)

   Poista
 8. Upeat mahtavat kuvat <3 porvoossa aina itselläkin kamera laulaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Stella!
   Eihän Porvooseen voi edes mennä ilman kameraa - hehee :)

   Poista
 9. Porvoo on kyllä yksi Suomen ihanimmista kaupungeista. Minulle se on myös kotikaupunki, jossa en ole vielä koskaan päässyt asumaan. Siellä tuli kuitenkin pyörittyä se menee mun nuoruuteni paras ja mieleenpainuvin ajanjakso. Rakastan kyseistä kaupunkia.
  Tuo teidän projektinne kuulostaa todella mielenkiintoiselta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi sinua onnekasta, kun tuolla olet päässyt nuorena pyörimään. Toivotaan, että jonain päivänä pääset takaisin tuonne kauniiseen kotikaupunkiiisi.
   Ihan innolla odotan tuota hieman erilaista valokuvaus-projektia :)

   Poista
 10. Porvoo on vaan niin kuvauksellinen kaupunki. Nuo eri väriset puutalot ovat vain niin ihania.
  Kivaa viikkoa Frida <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Porvoossa voisi pyöriä kyllä hieman pidempäänkin ja uskon, etä kuvattavaa riittäisi vaikka kuinka ja paljon.
   Mukavaa loppuviikkoa sinulle, Outi <3

   Poista
 11. Me käsiteltiin opiskeluaikana luovien menetelmien tunneilla aika paljonkin voimaannuttavaa valokuvausta. Innolla siis odotan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kuinka hienoa... uskon, että tuo menetelmä on varmaan todella antoisa, niin kuvaajalle kuin kuvattavallekin. Innolla odotan sitä siis minäkin :)

   Poista
 12. Matkakuume iskee katsellessani kuviasi. Kuvaaminen on antoisaa ja rentouttavaa, kuten tänäänkin huomasin. Kirjoitin siitä juuri blogiinkin. <3 Tuija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen niin onnellinen, että olen löytänyt valokuvaamisen. Se on todellakin hyvin antoisaa... Täytyypä tulla lukemaan sinun mietteitäsi tuonne blogin puolelle :)

   Poista
 13. Tosi hienot kuvat!
  Näitä kuvia katsellessa mietin itsekseni, miksi omat kuvatkulmat ja kuvauskohteet ovat aina niin samanlaiset..? ;)
  Valokuviasi on mielenkiintoista katsella, niistä löytää paljon yksityiskohtia. :)

  T: Emppu / Iloa 6 Unelmaa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Emppu <3
   Joskus pitää hieman haastaa itseään, jotta löytää uusia kuvakulmia. Jo pelkästään ottamalla askeleen sivuun tai kyykistyminen kameran kanssa voi auttaa asiaan :)

   Poista
 14. Nämä sinun kuvasi on niin upeita aina ja varmasti valokuvaus on terapiamuotona aivan mahtava!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos sinulle, Souliina <3
   Ihan innolla odotan tuota projektia... on varmasti antoisa sekä kuvaajalla että kuvattavalle.

   Poista

© Visualaddict

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Blogger Template Created by pipdig