perjantai 26. helmikuuta 2016

Terassitakki omasta ompelimosta


Sydän on ollut niin pakahtumaisillaan ilosta ja onnesta, että päätin ommella itselleni ihan uuden terassitakin. Niinkuin monet pidempään blogia seuranneet tietävät, minä viihdyn ulkosalla. Siellä juon aamukahvit ja istun toisinaan illatkin kynttilänvalossa. Ja kohta, kun ilmat lämpenevät vielä lisää, niin saatanpa istuskella siellä tietsikankin kanssa.

Edellinen terassitakki oli sekin ihan itse tehty, tikatusta torkkupeitosta. Nyt se alkoi olemaan niin repaleinen ja rikki, että hyvillä mielin heitin sen jo roskikseen tämän uuden tieltä. Näissä ei paljon kuulkaa käytetä kaavoja, vaan leikellään fiskarseilla suit sait sukkelaan ja ommellaan perään. Tähän versioon olisi voinut tietenkin ostaa hieman enemmän kangasta, niin siitä olisi tullut hieman pidempi. No, ehkä tämä pitää nähdä nyt sitten tällaisena kesämallina. Katsotaan, josko ensi-talveksi ommellaan taas hieman pidempää versiota.

Ja mikä parasta, tässä takissa on väriä, iloa ja kukkia. Kuvastaa siis minun tämän hetkistä sielunmaisemaani aika hyvin. SHARE:

25 kommenttia

 1. Ihana takki! Minä en saa edes verhojen suoria saumoja ommeltua, kankaat vaan tuijottavat syyttävästi ompelukoneen vieressä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti, Minna <3
   Sun pitää laittaa ne kankaat hetkeksi piiloon ja odottaa inspiraatiota. Nyt ne ovat ihan selkeästi ns. tekemättömien töiden "listalla" kun siinä uhkaavasti odottavat, että tartut toimeen. Laita ne pois, ja sitten kun uhkut ja puhkut intoa ja tarmoa, niin kaiva ne sitten esiin ja tee valmiiksi.
   Auttoiko yhtään tämä friidu-terapia - hehee :)

   Poista
  2. Yritin tota kolme vuotta, sen aikaa kankaat olivat kaapissa. Nostin esiin, josko jotain tapahtuisi, mutta ei vielä tänä viikonloppunakaan :)

   Poista
 2. Ihana takki ja ihana kangas josta sen ompelit. Aurinkoista viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Outi :)
   Nythän ne sitten lupailivat pakkasta, kun tikkitakki on jo roskiksessa - hahaaaaa :) No, onneksi täällä on villahuivia ja sukkia vaikka kuinka ja paljon :)

   Poista
 3. Aivan ihana takki! Ihana kangas ja loistoidea hyödyntää peittoa!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiitos...
   Tämä kangas piristää minua ihan joka päivä. Tykkään :)

   Poista
 4. Todella kaunis takki. Itse odotan lämpimämpiä ilmoja ja kesää, että pääsee vauvan kanssa hyödyntämään noita parvekkeen kalusteita ja neliöitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jilli <3
   Onhan se totta, että lämpimämmällä ilmalla ulkoilu on hieman miellyttävämpää, mutta mä olen jotenkin tottunut istuskelemaan uskona säällä kuin säällä :)

   Poista
 5. Ihana terassitakki :) Olen itse vähän samanlainen kuin sinä oli parvekkeella aina kun se vain on mahdollista vaikka sitten fleecetäkin kanssa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti, Marjo :)
   Kyllä terassielämä on vaan ihan parasta... kiva kuulla, etten ole ainoa, joka hengailee tuolla ulkkosalla ympäri vuoden :)

   Poista
 6. Itselläkin on vino pino kankaita jemmassa, mutta eipä niin ehdi sitten ompeluharrastusta tekemään. Oma työ on sellaista, että jotuu illallakin suunnittelemaan ja tekemään ajatustyötä. Mutta sitten kun teen hyvät kaavat, niin samaa sarjaa saattaa tulla aina vähintään pari kappaletta. Nyt olisi villalankaa odottamassa tuossa kaapin päällä, josko sen kimppuun seuraavaksi . Bongasin tuon ihanan tulppaanin tuolta. Se taitaa olla popcorn-lajiketta, jos en ihan väärin nää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä ne sinun kangaspinosi odottavat vain sopivaa inspiraatiota. Ja kun olen saanut kaikki villalangat kudottua, niin sitten on kankaiden vuoro :)
   Tuo kukka on itseasiassa perunanarsissi, muistuttaa kyllä "röpelöisyydellään" hieman niitä popcorneja :)

   Poista
 7. Ihana! Ja kiva lukea, että maisemat näyttää nyt tältä :-) Ihanaa viikonloppua, me lähdetään käymään Lissabonissa :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos.... nyt on maisemat kohdillaan :)
   Mukavaa reissua teille. Olen kuullut, että Lissabon on kaunis kaupunki.

   Poista
 8. Hauska idea tuo terassitakki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiksniin :)
   Olisi ihan tylsää vetää normitakki päälle, kun chillailee partsilla...

   Poista
 9. Vai mahoton miten loisto idea ja miten hienostunut kuosi. <3 Tykkään! Kivaa viikonloppua Frida <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti, Tiia:)
   Tää on niin mun mieleen... mukavaa viikonloppua myös sinulle!

   Poista
 10. MIten kaunis takki,olet taitava!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Jael <3
   Tämä malli on kyllä sen verran helppo, että kuka tahansa osaisi polkea singerillä vastaavan, mutta kuosi on ihan mielettömän kaunis :)

   Poista
 11. Kyllä on kaunis. Olet sä taitava.

  VastaaPoista

© Visualaddict

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Blogger Template Created by pipdig