keskiviikko 3. helmikuuta 2016

Blini-brunssi ja väriä pieninä annoksina















"Ehkä hieman liikaa uusia makuja yhdelle päivälle" 
Tämä oli kommentti, jonka sain näiltä tämän huushollin alle kaksikymppisiltä asujaimilta, kun tein meille blini-brunssin. 

Rehellisesti voin kyllä myöntää, että Origon blinit olivat ihan pikkuisen parempia, kuin nämä meikäläisen aikaansaannokset, mutta olen silti salaa todella ylpeä itsestäni, että vietin kolme tuntia keittiössä vatkaten, sekoitellen ja paistaen näitä herkkuja. Kaiken lisäksi se oli vielä ihan kivaa.

Blinitaikina-reseptin löysin Valion sivuilta ja täytteitä tein ihan omilla sekoituksilla. Oli katkarapua, savuporoa, lohta, sillikaviaaria sekä tietenkin mätiä ja smetanaa. Sen verran paljon jäi tästä brunssista täytteitä, että nyt niitä samaisia on syöty uuniperunoiden kanssa. Oiva ruokavinkki siis monelle päivälle... Eikä mautkaan ole enää uusia kolmen päivän jälkeen - heh :)

Vähän yli viikko sitten ilmestyi uuden uutukainen Kotiaarre-lehti, jossa oli taas minun tekemäni sisustus-juttu. En edelleenkään pysty sanoin kuvailemaan, kuinka huikea fiilis se on, kun on ihan itse ottamat kuvat painettuina lehden sivuille, ja vielä oikein kannessakin. Ruokakaupassakin tekisi mieli kertoa jokaiselle ohi kulkevalle, että "tuo on mun ottama kuva... tuo tuossa kannessa". Minulla on kyllä sopivasti täällä jo kylähullun maine, joten hyvin voisin sen tehdäkin. 

Kevät hiipuu meille pieninä annoksina. Nyt on sohvatyynyt vaihdettu sini-valkoisiksi ja kelta-oranssit tulppaanit tarttuivat jostain ihan ihmeellisestä syystä käteeni kaupan kassalla. Nähtäväksi jää, kuinka paljon täältä löytyy värejä parin kuukauden päästä, kun on oikein virallisesti kevät.

SHARE:

20 kommenttia

  1. No huh huh mitä herkkuja! Täällä kyllä herahti vesi kielelle, niin viettelevät kuvat ja särpimeksi herkullinen teksti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä hullaannuin blineihin Hangon reissullani ja halusin tarjota pojille vastaavanlaisen makuelämyksen. On se hyvä, että saivat maistaa ainakin "uusia makuja", niinkuin he itse asian ilmaisivat. Nyt on seuraavaan brunssiin toiveena "American breakfast", ja sehän toteutetaan :)

      Poista
  2. Voin kertoa, että nälkä tuli tätä postausta lukiessa. Pitääpä itse kokeilla myös noita blinejä joku päivä, jospa äidin tonnikalasoossi sopisi niidenkin kanssa. Meille on myös hiipinyt aavistus keväästä tulppaanien muodossa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Blineihin voi laittaa melkein mitä vain, ovat siitä aikas näppäriä syötäviä :)
      Tulppaanit ovat niin ihania... Olen yrittänyt pitää silmiäni auki, josko löytäisin jostain niitä sellaisia röpelöreunaisia papukaija-tulppaaneja. Niitä haluan, vaikka ei nämä oranssit päivänpiristyksetkään ollenkaan hassumpia ole :)

      Poista
    2. Papukaijatulppaanit ovat kyllä upeita. Itsekin nappaan niitä mielellään mukaan kotiin, jos niitä on tarjolla.

      Poista
    3. Olen epätoivoisesti yrittänyt pitää silmiä auki, mutta vielä ei ole tullut vastaan... taidan pyöriä väärissä kaupoissa:)))

      Poista
  3. Oi miten herkullista! Tuollainen jubilee brunssi olisi ihanaa luksusta mökkiviikonloppuna. Siellä se maistuisi hyvin takkatulen lämmössä ja samalla voisi ihastella lumista maisemaa. Olisi aivan täydellistä. Voi etkö tulisi meille myös tekemään? :-))
    Kotiaarre-lehti on minulle vielä uusi tuttavuus. En ole sitä vielä bongannut lähikaupan lehtihyllystä, pitänee varmaan lähteä paremmille lehtiapajille jos sen aikoo saada. Kiva kun vinkkasit. ~Katja

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahaaa... tottakai tulen :))))
      Kotiaarre on ihan uusi lehti, joten et ole voinutkaan sitä aikaisemmin bongata. Nyt kannattaa mennä kipin kapin lehtiostoksille...

      Poista
  4. Voi miten paljon ihania herkkuja <3
    Kyllä sä saatkin olla tosi ylpeä saavutuksistasi. Mulle ihan tuli mieleen, että vitsit sun kuvista tulis hieno valokuvakirja.
    Kivaa keskiviikkoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiitos, Outiliini
      Kirjaa olen itseasiassa rakentelemassakin, mutta sitä varten ollaan järjestelty ihan omia kuvaussessioita :) Stay tuned:)))))

      Poista
  5. Nams! Voi että minkä näköisiä herkkuja! Millonhan sitä ehtisi tehdä oikein kunnon aterian <3 <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei meilläkään näitä ihmeitä tapahdu montaa kertaa kuukaudessa :)

      Poista
  6. Meillä on bliniviikonloppu tulossa. Anoppi tulloo kylään ja yhdessä on kiva laittaa safkaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa ihanalta... nauttikaahan antimista ja hyvästä seurasta :)

      Poista
  7. Hei apua, mistä olet löytänyt ton soppakauhan alustan?! On etitty kissojen ja koirien kanssa eikä vaan ole osunut silmään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuon on muistaakseni minimanista tai tarjoustalosta tai honkkarista tai jostain muusta vastaavanlaisesta "löytöliiteristä"... eikä maksanut montaa markkaa :)))) On siis jo aika vanha!

      Poista
  8. Hei apua, mistä olet löytänyt ton soppakauhan alustan?! On etitty kissojen ja koirien kanssa eikä vaan ole osunut silmään!

    VastaaPoista
  9. Ihanaa, uusi kotimainen sisustuslehti ! Täytyypi käydä ostamassa ja tutustua !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu... kannattaa tutustua. Tästä lehdestä löytää kaikkia kivoja kirppis-recycling-tuunaus-pikkurahalla-kiva-koti-vinkkejä :)))

      Poista

© Visualaddict

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Blogger Template Created by pipdig