torstai 18. helmikuuta 2016

Ahdistuksesta eroon siivoamalla, maalaamalla ja tanssimalla

Olen ollut ihan super-levoton koko viikon. 

En tiedä, mitä hormoneja on lähtenyt hyrräämään kevätauringon myötä, vai onko kyseessä vain joku ihan muu asia. Kuten se, että naapurissa on kaksi viikkoa räjäytelty kalliota, tai se, että kaipaan jotain uutta ja yllätyksellistä elämääni tai se, että tajusin, että kohta on vuosi siitä, kun muutin aviomieheni luota pois. Sitä pohtiessa olen samalla miettinyt, että avioeron kakkosvaihe pitäisi varmaan laittaa myös eteenpäin. Ja vaikka päätös erosta on aikoinaan tehty, niin olen huomannut, että tämä lopullinen vaihe on vain venynyt ja itseasiassa ajatuskin siitä on aika ahdistava. Se on kuin lopullinen niitti yhdestä epäonnistumisesta tässä elämässä, ja minun on edelleen ihan älyttömän vaikeaa hyväksyä sitä.

Anyway, tulin siihen lopputulokseen, että levottomuus on hyvä kanavoida siihen, että yhtenä päivänä raahaa imurin keskelle olkkarin lattiaa, mopin nojaamaan yhteen nurkkaan ja kaivaa kaikki mahdolliset pesuaineet ja kumihanskat esiin. Kun tämä on tehty, niin ne voi hyvin jättää siihen, ja tarttua pensseliin ja maalata vaikka taulun valmiiksi. Ja kun sen on saanut tehtyä, niin seuraavana päivänä voi sitten tarttua siihen imuriin ja vaihtaa vaikka sohvatyynyt uusiin.

Nyt onkin sitten puhdas koti, kirsikankukat vaasissa ja vaaleaa turkoosia taulussa. Aikas hyvä saldo tälle viikolle, sanoisin.

Ja jos oikein hyvin käy, niin radiostakin saattaa tulla heti aamulla sen verran hyvää musiikkia, että 
voi laittaa ihan vallan tanssiksi:

SHARE:

20 kommenttia

 1. Sun logiikka puree minuun. Taulu on Frida upea. Se kuvastaa vahvuutta, huulten punainen huokuu rakkautta ja haluaa läheisyyttä, silmät rohkeat mutta jollain lailla surumieliset, turkoosi tuo iloa lupausta keväästä ja jostain hyvästä joka tuloillaan. Taulu puhutteli minua.
  Hih, sun rahapuut on yhtä harvalehtisiä kuin minun ;-)
  Meillä alkoi Nupulla juoksuaika viikko sitten, joten kaikki sohvat on peitetty suojaavin kankain, samoin sänky, vaaleat taljat tungettu kaappeihin. Koti näyttää sotkuiselta, eikä väriharmoniasta voi puhuakaan. Muutama viikko vielä pitää jaksaa, sitten teen kuin sinä: siivoan, vaihdan keväiset tyynyt, poistan jouluiset tähtiviirit, hankin kukkia maljakoihin jne.
  Tulppaaneita tosin olen jo ostellut muutaman viikon kotiin ja nauttinut niiden irakilaista väreistä myös työpaikalla, jossa pöydillä päivittäin kukkia.
  Frida, välillä mennään alamäkeä ja välillä ylämäkeä, mutta elämä on kuitenkin ihanaa! Mun esikoinen muutti kevääksi Huippuvuorille ja mulla on ikävä ja vähän jännittääkin.
  Antoisaa torstaita ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Nuppunen <3 Ihanan analyysin teit tuosta taulusta... mitäköhän sanoisit, jos olisit nähnyt ne kaikki vaiheet, jolla tähän päädyttiin. Välillä oli enemmän vihreää, sitten kukkia ja sen päälle taas mustaa...
   Mun rahapuut taitavat kuvastaa suoraan pankkitilin saldoa. Kokonaisia oksia tippuu mennen tullen pitkin pöytiä. Saas nähdä, kuinka monta oksaa tipahtaa, kun lähden hakemaan sitä autoani sieltä pajalta :)
   Vaikka välillä vuoristoradassa tulee alamäkiä, niin niiden jälkeen pääsee aina takaisin ylös, ja mikä mukavinta, matkanteko on kokonaisuudessaan aika ihanaa!

   Poista
 2. Tuollaiset erobrosessit ottavat aikansa, mutta kyllä se siitä alkaa menemään♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän ne vievät. Onneksi sen olen jo tässä ehtinyt huomaamaan, etä vaikka tänään tulisi takapakkia, niin ensiviikolla saatetaan mennä jo taas harppauksin elämässä eteenpäin <3

   Poista
 3. Aivan ihana tapa sulla on aina tehdä asioista kaksin verroin kauniimpia. Voin hyvin kuvitella tuon tilanteen kun yhtäkkiä imuri vaihtuukin maalaamiseen ;). Hurjasti halauksia ja tsemppiä kaiken keskelle. Kaikki ottaa aikansa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Jutta <3
   Nämä tämän huuhsollin pojat ovat jo onneksi tottuneet tähän touhuun. Ensin kaivetaan imuri esiin ja patistetaan kaikki muutkin samaan hommaan, ja sitten äiti alkaakin maalaamaan. Välillä silmät pyörii siihen malliin päässä, että oikein itseäkin alkaa naurattamaan :)

   Poista
 4. Aivan mahtavan näköinen taulu ♡
  Ihanaa ja voimauttavaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Outi <3
   Mukavaa loppuviikkoa myös sinulle... olipa tosi kiva nähdä taas eilen :)

   Poista
 5. Jännä juttu, että kun tänään nähtiin minusta näytit todella levolliselta ja vahvalta. Mutta varmasti siellä pinnan alla kuohuu ja tunteiden vuoristoradalla ollaan vieläkin. Prosessi vaatii aikaa mutta itse uskon siihen, että asioilla on tapana loksahtaa paikoilleen.
  En sanoisi, että ole epäonnistunut vaan olet todennut jonkun asian olevan siinä pisteessä ettei sitä kannattanut enää jatkaa ja olet päättänyt vaihtaa suuntaa. Älä ole liian ankara itsellesi ja soimaa itseäsi liikaa.
  Tuo taulu kertoo minulle, että olet nyt välivaiheessa ja hieman hukassa tunteiden kanssa mutta punatut huulet kertovat selkeän viestin eteenpäin menemisestä.
  Tsemppiä ja halaus Frida <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa... ehkä mun agstinpurkautumiskeinot, siivoaminen, maalaaminen ja tanssiminen auttoivat!!! Tai siis itseasiassa, ne ihan oikeasti auttoivat. Ja vaikka taas tuli otettua yksi askel taaksepäin, niin tiedän, että seuraavaksi otan taas kaksi askelta eteenpäin. Pikkuhiljaa hyvä tulee :)
   Olipa kiva taas nähdä pitkästä aikaa ;)

   Poista
 6. Puhuttelva tuli taulusta <3 Toivottavasti ahdistus on hellittänyt. Kaikella on aikansa ja paikkansa, avioliitollasikin oli jokin merkitys, älä pidä sitä epäonnistumisena vaan näe sen oppi. Ilman sitä et olisi tuollainen kuin juuri nyt olet. Mitä upeita saavutuksia olet vuoden aikana saanut ja miten hurjasti olet kasvanut ihmisenä. Päästä irti, pääset vapauteen ja tilaa vapautuu uudelle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voihan se olla, että tuo taulu muuttaa vieläkin muotoaan, mutta toistaiseksi siitä jäi tuollainen.
   Kyllä minä allekirjoitan sen ihan täysin, että avioliitollani oli suurikin merkitys elämässäni. Se, ja tietenkin moni muukin asia on muokannut minusta juuri tällaisen, kuin tänä päivänä olen, enkä sitä aikaa missään nimessä vaihtaisi pois. Viimeiset siteet pitää näköjään vain vielä katkoa, ennenkuin saadaan tilaa taas uudelle :)

   Poista
 7. Isot muutokset on just sellaisia, että niitä joutuu märehtimään - tulee yllättäen taas takaisin "käsittelyyn", vaikka luulee, että ne olis jo menneet menojaan. Ainakin olen itse huomannut tämän. Mutta jos suurin piirtein tietää, että suunta on oikea, niin kyllä se siitä :-D Tsemppiä ja terkut!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä juuri on yllättänyt minut ihan täysin. Välillä kuvittelee olevansa ihan täysin voiton puolella ja sitten saattaa joku kaunis päivä tulla taas jotain ihan ihmeellistä takapakkia. Onneksi nyt jo tietää, että jos tällä viikolla tulee otettua yksi askel taaksepäin, niin ensiviikolla niitä saatetaan ottaa kaksi eteenpäin ja seuraavana kuukautena voi ottaa jo ison harppauksen. Suunta on hyvä, ja tuntuu oikealta, joten tuulta päin :)

   Poista
 8. Aivan mielettömän hienon taulun olet tehnyt. Siinä on hieno tunnelma ja pidän erityisesti noista väreistä. Olen aivan uusi lukijasi, joten en tunne taustoja. Toivon, että sisältäsi löytyy se vastaus, joka nyt on sinulle oikein.

  Lempeää viikonlopun jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Birgitta <3
   Taulu kävi läpi aika monta erilaista vaihetta, ennenkuin päädyttiin tähän :) Ja voihan se olla, että maalaaminen jatkuu taas jonain toisena päivänä ja tämäkin vielä muuttuu ihan toisenlaiseksi...
   Onpa kivaa, että löysit tänne blogiini. Toivottavasti viihdyt.

   Poista
 9. Nuo kaikki kolme tapaa ovat kaikki aivan loistavia tapoja purkaa ja helpottaa kaikenlaista stressiä, sekä levottomuutta. Itse olen käyttänyt myös kaikkia tapoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo on ihan parhaita, ja sitten kun listaan lisää vielä ulkoilun, niin se alkaa olemaan melkein täydellinen :)

   Poista

© Visualaddict

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Blogger Template Created by pipdig