lauantai 16. tammikuuta 2016

#photographer #stylist #visualaddict
Täällä on vietetty melkein koko eilinen päivä koneen ääressä muokkaillen kuvia ja valikoiden mahdollisia kehystettäviä versioita VALOKUVANÄYTTELYYN. Kyllä! Järjestämme nimittäin valokuvaajan tutkinnon 2015-vuosikurssin käyneiden kesken oman valokuvanäyttelyn Sellon Galleriassa nyt Helmikuussa. Olen ihan innoissani tästä, ja voitte varmaan kuvitella, kuinka vaikea sinne on valita töitä esille, etenkin kun yhteisenä teemana kaikkien osallistujien kesken on "rohkeus".

Tässä kun olen pohtinut rohkeutta, niin olen tullut sellaiseen lopputulokseen, että rohkeutta löytyy monenlaista. Toisille se saattaa tarkoittaa huimia extreme-juttuja, toisille ehkä oravanpyörästä pois hyppäämistä, esimerkiksi sitä, että alkaakin tekemään jotain, mistä on jo kauan haaveillut. Mielestäni rohkeus ei aina ole edes tekemistä, vaan joskus se voi olla tietoista tekemättä jättämistä. Tai se voi olla sitä, että puolustaa jotain, mihin uskoo. Mutta edelleen olen ihan samaa mieltä Lauri Tähkän kanssa siitä, että ilman rohkeutta ihminen näivettyy!

Yhdenlaista rohkeutta minulta on ollut se, että laitoin viimevuoden loppupuolella oman firman pystyyn. Teen siis valokuvausta ja stailausta Frida S Visuals-yrityksen nimiin (klikedi, klak). Kuvaan paljon kaikkea sisustukseen ja asumiseen liittyvää sekä erilaisia tuotekuvia. Meidän firmassa ei oteta mitään "muotokuva-pönötys-studiovalokuvia", vaan haluan että henkilö-potreteistakin paistaa aina tietynlainen aitous läpi, mielellään vielä niin että ihminen on "omassa miljöössään", jossain missä kokee olevansa kotonaan.

Ja voi, kuinka nautinkaan siitä, kun voin itse olla oma pomoni ja aikatauluttaa päiväni juuri niinkuin haluan. Ja jos on työhyvinvoinnissa on jotain moitittavaa, niin voin ihan suosiolla mennä itsekseni peilin eteen seisomaan :)

Mietin tässä samalla elämääni taaksepäin, ja vaikka olen kouluttautunut monella alalla, niin tässä nykyisessä työssäni pystyn hyödyntämään ihan kaikkea, mitä olen elämäni aikana opiskellut: markkinointia, somistamista, visuaalista markkinointia, sisustussuunnittelua ja valokuvausta. Täydellinen kombo :)

Minulla alkoi tällä viikolla taas uudet kamera-kurssitukset ja nyt ilmoittauduin kokeellisen valokuvauksen kurssille sekä harjoittelemaan perinteiselle filmille kuvaamista ja siinä samalla pimiötyöskentelyä. Muutama muukin kurssi tulee tuossa kevään aikana eteen, joten kiva on lähteä tähän uuteen vuoteen, kun on maanmainioita ja mukavia tekemisiä tiedossa. Eihän sitä tiedä, kuinka taiteelliseksi tässä vielä heittäytyy näiden kaikkien kurssien myötä...

Turhamaiseksi ainakin heittäydyin... tilasin nimittäin uusien käyntikorttien yhteydessä itselleni uuden aamukahvi-mukin ja ihan omalla logolla. Ihan hölmöä ja turhaa - myönnetään. Olin jo käyntikortti-tilauksen loppusuoralla, kun nettikaupassa alkoivat houkutella minua ostamaan vaikka mitä kylkiäisiä omalla logolla varustettuna. Oli t-paitaa, kuulakärkikynää, kauppakassia, hiirimattoa ja ties vaikka mitä julisteita ja tulosteita... niin ja tietenkin näitä kahvimukeja. Hyvältähän tuo kahvi tuosta maistui, vaikka olisihan niitä mukeja ollut jo ennestäänkin kaapissa aika kattava lajitelma.

Nyt minä lähden ostamaan rusinoita ja manteleita ja laitan vielä kerran joululaulut soimaan, sillä viikonloppuna on edessä vielä yhdet joulukuvaukset. 


SHARE:

43 kommenttia

 1. Yrittäminen jos joku on todellakin rohkeaa! Paljon onnea ja menestystä <3

  Nyt onkin hyvät sää kuvata idyllisiä joulukuvia :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on niin totta. Yrittäjällä kun on ihan valtava määrä kaikkia epävarmuustekijöitä, joten tietynlainen stressinsietokyky pitää olla kyllä kohdallaan:)
   Nyt on ainakin lunta tosi kivasti, hyvä, hyvä :)

   Poista
 2. Onnea omasta firmasta rohkealle naiselle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Tuija... toivotaan, että omat siivet kantavat ja rohkeutta löytyy vuosiksi eteenpäin :)

   Poista
 3. Ihanaa kun uskaltaa toteuttaa unelmiaan <3 myös minäkin hyppäsin tuntemattomaan ja aloin itse itseni pomoksi, vapauttavaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan se ihanaa... ja tekee välillä hyvää hieman hyppiä tuntemattomaan ja alkaa pomottamaan itseään - heh:)))

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Kiitos, kiitos, ihanainen! Nyt toivotaan, että rohkeutta riittää luottaa tulevaisuuteen ja moniin uusiin mahdollisuuksiin... Ehkä musta ei ihan idoliksi ole, mutta myönteisiä ja voimaannuttavia ajatuksia voin kyllä yrittää jakaa sinnekin :)))))

   Poista
 5. Oon niin samaa mieltä Laurin kanssa :)
  Ihana kun oot päässy tekemään sitä mistä tykkäät <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä Late tietää :)))))
   Tunnen kyllä olevani todella onnekas tämän suhteen... toisaalta elämänmittainen koulu ja monenlaiset työpaikat on kyllä tullut kahlattua ennen tätä läpi.

   Poista
 6. Tuo kaikki kuulostaa aivan mahtavalta. Onnea yrityksen kanssa ja toivottavasti pääset vielä pitkälle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Jilli... vaikka on kaikki peukut ja varpaat jo valmiiksi pystyssä, niin kyllähän tämä kaikki vaatii myöskin kovaa työtä ja paljon tekemistä :)

   Poista
 7. Oi, kun kuulostaa ihanalta. Valokuvaajan ammatti on itselläkin haaveena ja kun vaan saisi sen rohkeuden lähteä kokeilemaan omia siipiään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valokuvaaminen on niiiiin kivaa, etten yhtään ihmettele, että sielläkin on samanlaisia haaveita. Jos ei koskaan yritä nousta siivilleen, niin ei ehkä koskaan saa tietää kantavatko ne... rohkeutta vaaan peliin, Marina :)

   Poista
 8. Ihanaa että uskallat, olla rohkea. Mä vielä harjottelen. Välillä päästän ajatukset valloilleen, mihin kaikkeen sitä voisikin ryhtyä, kun vain uskaltaisi.
  Jossain kohtaa toivottavasti ajatukset on ajateltu ja siirytään toimintaan.

  Onnea lykkyä yritykselle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rohkeutta pitää kyllä opetella... ja ensin ottaa vain pieniä askelia. Pikkuhiljaa hyvä tulee siinäkin asiassa :) Mutta se, että jo miettii asioita on ensimmäinen askel oikealle tielle...

   Poista
 9. Onnea Frida - upea veto! Hip hip hurraa :)
  Minäpäs pistäydyn Sellon Galleriassa kurkkimassa teidän näyttelyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti, kiitti, Marjo :)
   Juu... siellä näyttelyssä kannattaa pistäytyä. On auki muistaakseni 11.-27.2.2016

   Poista
 10. Kaunista! Onnea taas yhden etapin saavuttamisesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Nonna... näin sitä mennään, askel kerrallaan kohti tulevaa :)

   Poista
 11. Onnenhetkiä sinulle rohkea ja taitava Frida!

  VastaaPoista
 12. Onnea yrittäjälle, rohkea veto <3
  Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Outi :)
   Onhan yrittäminen tänäpäivänä aika uhkarohkeaa, mutta jos mitään ei kokeile, niin ei voi mitään saavuttaakaan, eiksniin...

   Poista
 13. Ui miten ihanaa Friidukka! Houkuttaa kovasti hypätä kohti yrittäjyyttä, katsotaan rohkenenko jossain vaiheessa...

  VastaaPoista
 14. Onnea ihana! Tää on niin sun juttus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Sally... tämä tuntuukin kyllä ihan omalta jutulta. Tykkään!

   Poista
 15. ⭐️ Onnea matkaan yrittäjyyden tiellä. Se vaatii todellakin rohkeutta. ⭐️
  Yrittäjyys se kolkuttelee ovelle täälläkin lähiaikoina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ja samoin sinulle, jos olet alkamassa yrittäjäksi. Kyllä me vaan ollaan rohkeita:)

   Poista
 16. Onnea tosi paljon!!! Upea juttu ja tulet varmasti menestymään <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti, Beauty<3
   Sitä kyllä toivotaan... tai ainakin sitä että saan hankittua lapsille ruoan pöytään :)

   Poista
 17. Olet rohkea <3 Onnea ja menestystä uuteen, pääset vielä pitkälle <3 Ihanat nuo uudet käyntikortit ja muki, tykkään kovasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Miimma <3
   Mukista on kyllä nyt jo muodostunut yksi lemppareista, joten ehkä se ei ollutkaan ihan niin turha, kuin aluksi ajattelin - hehee :)

   Poista
 18. Vau, onnea. Ihan mahtava juttu ja hieno muki :) Jos joskus toteutan haaveeni palkata ammattilainen kuvaamaan minua ja hevostani, niin tuutko? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. TUUN! Ilomielin ja juoksujalkaa... soitto vaan tänne, niin hurautan paikalle :))))))

   Poista
 19. Paljon onnea, Frida! Oman firman pystyyn laittaminen on iso juttu ja vaatii paljon rohkeutta. Sinulla on oiva koulutustausta yritykseesi. Hyvä tuo Lauri Tähkän lause - ilman rohkeutta ihminen näivettyy. Ja hienosti kuvasit rohkeutta, sitä on monenlaista. Olipa virkistävä postaus! Ja vielä toivottelen onnea valokuvanäyttelyyn, näyttelyssä on todella mielenkiintoinen teema!
  Jatkossakin haluan seurata "polkuasi", joten lukijaksi jään. Tervetuloa kurkkaamaan Tuulan elämää, sielläkin on nyt pienesti 'arkkitehtuurista'. Ja sama 40+ lippu liehuu meillä kumpaisellakin :)
  Reipasta sunnuntaita, nyt saadaan nauttia lumimaisemista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa, että löysit tänne ja innostuit tästä blogistani. Ihan huippua, kun lukijoita tulee lisää :))))
   Oman firman pyörittäminen ei kyllä ole mikään onnen tae ja vaatii paljon työtä, mutta minä uskon vakaasti tulevaisuuteen ja siihen että tämä kantaa :)

   Poista
 20. Onnea täältäkin ❤️ ja tervetuloa joukkoon yksin ja yhdessä puurtavaan! Yrittänyttä ei laiteta 😊
  Kaikkea hyvää ja kultapölyt päälle 😍

  VastaaPoista

© Visualaddict

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Blogger Template Created by pipdig