perjantai 8. tammikuuta 2016

Läsnäolosta luovuuteen -verkkovalmennuksen puoliväliMuistatteko, kun kerroin teille, että lähdin mukaan Mielen Melodioiden Läsnäolosta luovuuteen - verkkovalmennukseen? 

Nyt, kun valmennuksen puoliväli on jo ylitetty, niin ajattelin kirjoittaa aiheesta, ja rohkaista teitä muitakin löytämään uusia ulottuvuuksia elämään. Tässä valmennuksessa on mielestäni ollut hauskaa se, että joka viikolle on oma teemansa ja materiaalin mukana tulee aina vino pino videoita, äänitteitä, runoja (Lauri Tähkän lausumina - aaah!), sekä erilaisia harjoituksia eri alojen ammattilaisilta.

Ensimmäisen viikon teema oli LÄSNÄOLO JA RENTOUTUS. Saattaa kuulostaa hyvinkin yksinkertaiselta, mutta päällimmäisenä ja tärkeämpänä oppina tästä jaksosta minulle jäi mieleen "yrittämättä oleminen", eli se, ettei yritä päästä minnekään muualle, kuin missä on juuri nyt. Helppoa, mutta todellisuudessa niiiin vaikeata! Konkreettisia "tekemisiä", joita tuolloin opin ja harjoitan nykyään päivittäin, ovat kiitollisuuspäiväkirjan pitäminen sekä välihengitys aina silloin, kun elämä vaatii pientä pysähtymistä ja rauhoittumista.

Toisella viikolla aiheena oli ITSENSÄ HYVÄKSYMINEN, ja tässä meikäläinen jäi heti opinnoissa jälkeen, kun jaksoon kuului oikein kirjallisiakin tehtäviä. Tässä katsottiin elämää aika pitkälle taaksepäin, ja yritettiin ymmärtää, millaisten tapahtumien kautta minusta on muodostunut juuri tällainen ihminen, joka tällä hetkellä olen. Voihan sissus, sanon minä... Tämä olisi kyllä vaatinut varsinaista syväluotausta minulta, sillä olen antanut ihan kaiken vaikuttaa omaan itsetuntooni.  Kaiken sen, mitä muut ovat minusta sanoneet, tai olleet sanomatta, miten he ovat minua puhutelleet, miten minulle on naurettu tai miten minut on haukuttu, miten olen joissain asioissa epäonnistunut ihan täysin, ja joissain asioissa taas onnistunut. Nämä kaikki on minulla hyvin tarkasti tallennettu elämän kovalevylle! Nyt sitten opettelenkin jättämään nämä ihan omaan arvoonsa ja hyväksymään itseni tällaisena, ymmärtäen sen, että kaikki virheet ja epäonnistumiset elämässä ovat meille suuren suuria oppimismahdollisuuksia.
Kolmannella viikolla tutustuimme AJATUKSEN VOIMAAN JA ASENTEESEEN, siihen, kuinka tärkeää on puhutella itseään (ja tietenkin myös muita) ystävälliseen sävyyn ja kannustavasti. Tämä jakso oli todellakin omiaan muistuttamaan siitä, kuinka paljon antoisampaa elämä voi olla, kun asennoituu kaikkeen pienellä myönteisyydellä. Uskonkin ihan täysin siihen, että se, mitä ajattelemme, muokkaa meidän käyttäytymistämme - niin hyvässä kuin huonossakin, ja minä haluan valita tuon hyvän :)
Neljännen viikon teemana oli ITSETUNTO JA ROHKEUS. Ja minulle tärkein oppi tästä oli se, että ymmärsin, että meissä kaikissa asuu jo rohkeus! Se pitää vain osata valjastaa käyttöön. Lauri Tähkän videomateriaalista minulle jäi mieleeni hänen sanansa, että ilman rohkeutta ihminen nääntyy. Tunnistan tämän itsessäni ihan täysillä, sillä minulle rohkeutta on olla vapaa!


Neljä viikkoa on materiaalia vielä käymättä läpi, mutta uskon vakaasti että niistäkin saa ammennettua ihan valtavasti uusia näkökulmia ja ajatuksia omaan elämään. Sain Mielen Melodioiden Tiinalta tällaisen alekoodin: G22FBP8YHU jolla jokainen mukaan halajava voi saada nyt 10 euron alennuksen 15.1.2016 alkavasta verkkovalmennuksesta (klik)

Nämä ensimmäiset viikot ovat olleet ainakin minulle varsinaista elämän opinmatkaa, ja onneksi tämä jatkuu vielä muutaman viikon eteenkinpäin.Tämä blogipostaus on tehty yhteistyössä Mielen Melodioiden kanssa.
SHARE:

22 kommenttia

 1. <3 kuulostaa upealta kurssilta <3 Täällä kanssa käyty raffei asioita läpi ja pikkuhiljaa alkaa taas pää nousta! Askel kerrallaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen tykännyt ihan kympillä... aina jää jotain uutta korvan taakse, ja sekös on hyvä asia täällä elämän myllerryksessä. Kiva kuulla, että sielläkin alkaa taas pää nousta pystyyn... tsemppiä tälle vuodelle :)

   Poista
 2. Näissä asioissa on kyllä jokaisella varmasti opittavaa, ainakin minulla. Nousi heti omia ajatuksia mieleen ja kuinka olisi tärkeää joskus itsekin löytää aikaa itsetunnustelulle. Ihana kuulla,että oot saanut kurssilta jo nyt paljon. ihanaa viikonloppua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä ovat kyllä elämänmittaisia opinteitä, mutta onneksi tällaiset valmennukset auttavat ottamaan edes pieniä askeleita eteenpäin :) Ihania pakkaspäiviä sinne pohjoiseen...

   Poista
 3. Kuulostaa aiheilta jotka sisäistettyinä kantavat koko elämän ajan.
  Mukavaa viikonloppua ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin juuri... tämä on vähän niinkuin investoisi tulevaisuuteen :)
   Mukavaa viikonloppua sinulle, Outiliini...

   Poista
 4. Täällä sun blogissa virtaa nykyisin oikein hyvä energia! Oikein ihanaa asiaa tällä kurssilla, kerran lausuttuina kelppoja, mutta käytännössä taatusti eivät.
  ps. Missäs olet kuvaillut näitä kauniita pakkaskuvia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai niinkö... no hyvä! Mulla on kyllä aikas mukava flow täällä menossakin :) Ja toivottavasti se jatkuu pitkälle, pitkälle tulevaisuuteen...
   Näitä kuvia on otettu vähän siellä sun täällä: osa on Suvisaaristosta ja osa taas Tapiolan liepeiltä.

   Poista
 5. Ihanaa uutta vuotta sinne kaupungin laidalle! Kiva kun olet löytänyt Hyvän kurssin. Tällä saralla on jos jonkinmoista tarjontaa. Elämä on oppia ikä kaikki =)
  Eikö olekkin paljon mielenkiintoisempaa elää iloiten, pohtien ja tutkiskellen kuin syyttäen, peloiten tai odottaen.
  Moni odottaa päivää parempaa, joka tosiassa on juuri nyt, kunhan vain niin ajattelet. Ja kun näin on, aina vain paremmaksi muuttuu kuin itsestään.

  Onnea itsetutkiskelun tielle ja ihan loistavaa lauantai päivää! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiitos, Jonna, ja samoin sinulle, ihanaa tätä alkanutta vuotta!
   Mäkin olen aika onnellinen, että pääsin mukaan tälle kurssille. Näitä vastaavanlaisia kun todellakin tuntuu olevan vaikka mitä tarjolla.
   Niin totta, että monet olettavat huomisen olevan tätä päivää parempi, ilman että tekisivät juuri tästä päivästä hyvän. Nyt kun olen opetellut tätä asiaa, niin hyviä päiviä on tullut elämään paljon enstistä enemmän! Soisin samaa kyllä monelle muullekin :)
   Ihanaa ja rauhaisaa pakkaspäivää sinulle.

   Poista
 6. Ihana tuo sinun kurssi ja miten upeiden asioiden äärellä olet <3

  VastaaPoista
 7. Pitää yhtyä Nonnan sanoihin; täällä virtaa kyllä nykyään todella hyvä henki ja tunnelma. Se on aika käsittämätön fiilis kun lukee näitä tekstejäsi. Ne tulevat iholle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Juttaliini :) Tämä on ihan parasta palalutetta... kiitos, kiitos, kiitos <3

   Poista
 8. Hyvä kirjoitus ja antoi itselleni taas ajattelemisen aihetta monistakin asioista.
  Kurssi tuntuu todella mielenkiintoiselta ja yhdyn edellisiin kirjoittajiin, että
  olet itse hyvässä vireessä ja matkalla johonkin uuteen ja hienoon juttuun :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskotko, että minulla on itsellänikin sellainen olo, että olen matkalla johonkin uuteen ja yllättävään, ja se tuntuu kyllä upealta! Vireystilakin on jotain ihan muuta, kuin mitä se oli vielä vuosi sitten, joten kiva kuulla, jos sen pystyy aistimaan myös täältä blogista :)

   Poista
 9. Mahtavaa matkaa teet Friidu <3 Wau! Olen niin iloinen puolestasi <3 <3 Ansaitset kaiken hyvän ja vielä enemmän <3 Olet mahtava ihminen ja upea nainen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti, ihanainen... ja right back at you <3 Yksi hyvä asia viimeisessä vuodessa on se, että olen saanut tutustua upeisiin ihmisiin, ja sinä olet siitä hyvänä esimerkkinä <3 <3

   Poista
 10. Kuulostaapa mielenkiintoiselta kurssilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on kyllä ollut tutustumisen arvoinen kaikin puolin... tärkeitä asioita ja paljon mietittävää :)

   Poista
 11. Olen kuullut näistä kursseista vain pelkkää hyvää.

  VastaaPoista

© Visualaddict

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Blogger Template Created by pipdig