sunnuntai 3. tammikuuta 2016

Brunssi kerran kuukaudessa
Ensin ulos pakkaseen kameran kanssa, sitten kaupan kautta kotiin ja yksi pöydällinen brunsseja tarjolle. Mitä sitä muuta kunnon sunnuntailta voisi toivoakaan. 

Tietenkin voisi olla kiva, jos kaikki söisivät brunssia samaan aikaan. Valitettavasti nämä tämän perheen koululaiset ovat kääntäneet loma-moodin päälle, eikä sängyistä kuulunut muuta kuin tuhinaa ja puhinaa, kun ensimmäisen kerran yritin saada heitä pöydän ääreen. Itsekseni nautin siis ensimmäisen kattauksen antimista. Vanhimmainen poika tuli kanssani jo toiseen kattaukseen ja kolmas pitänee nauttia sitten, kun tuo yksi mainio höyrypää tulee tuolta tukka pystyssä ilahduttamaan meitä muita.

Uuniuoretta ciabattaa, croisantteja, juustoa, kinkkua, tomskua, kurkkua, keitettyjä kananmunia, marjasmoothieta sekä pesikka-vaniljarahkaa pienillä toffeepaloilla höystettynä. Kyllähän tällaisia voisi nauttia useamminkin. Juuri juttelimme asiasta ystävättären kanssa, ja todellisuudessa nämä kiireettömät hetket rakkaiden kanssa muodostuvat monesti elämässä niiksi parhaiksi ja muistorikkaimmiksi. Tästä eteenpäin meillä nautitaan siis brunssia ainakin kerran kuukaudessa. Tuota kellonaikaa pitää näköjään vain hieman viilata, jotta osuu sitten kaikille sopivaan aikaan :)


SHARE:

34 kommenttia

 1. Ihana idea tuo brunssi. Meillä se voisi toimia lounaan korvikkeena.
  Ihanaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös olekin... mä ajattelin nyt yrittää laittaa näitä aina välillä - ainakin kerran kuukaudessa. Yleensä syötävää on juuri sen verran paljon, että se muodostuukin melkeinpä lounaaksi, joten ihan heti ei tarvitse laittaa ruokaakaan siihen perään :)

   Poista
 2. Ihania herkkuja ja niin kauniisti kuvattu!
  Rakastan brunsseja/pitkiä aamiaisia, mutta valitettavasti pelkästään itselleen niitä ei viitsi tehdä. Ehkäpä tänä vuonna pyydän yövieraita useammin tai kutsun ystävät koolle joku viikonloppuaamu...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Anu :)

   On totta, että eihän tällaiset ole ollenkaan kivoja ihan yksikseen. Ehkä tästä voisi tehdä juuri kivan tavan tavata myös ystäviä :)

   Poista
 3. Todella kauniita kuvia ja hyvin vangittu tunnelma. Rakastan kauniita kuvia <3
  Brunssi voisi olla hyvä idea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiitos, Katja <3

   Meillä alkoi nyt "brunssi kuukaudessa"-projekti... luulen että voisi toimia aika monella ihanana sunnuntai-päivän viettona :)

   Poista
 4. Sinähän nopeasti toimit :D Ihanalta näyttää, ens kerralla pöräytän täältä Hangosta teille brunssille ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanoista tekoihin! Sitäpaitsi ajattelin, että jos muistaisin aina joka kuukauden ensimmäisenä sunnuntaina valmistaa brunssin, niin nyt piti aloittaa :))) Tervetuloa tänne vaan...

   Poista
 5. Loistava idea! Upeita kuvia jälleen kerran. Jos noi kaksi miehenalkua jonain brunssipäivänä eivät yllätykseksesi olekaan kotosalla, voisin täyttää yhden paikan pöydässä lyhyelläkin varoitusajalla :-) Vastapalveluluksena teen brunssikattauksen sinulle meidän kotona jossain vaiheessa keväällä. Mitäs tuumit friiduseni? ps. ovatko ulkokuvat Haukilahdesta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Nuppu. Hieno idea... näitä voisi järjestää ystävien kesken ihan yhtä hyvin, joten sopii!
   Minulla oli kyllä taka-ajatuskin näissä brunsseissa: jos nyt aloitan tällaisen tradition, niin pojat oppivat siihen ja sitten kun asuvat jo pois kotoa, niin käyvät katsomassa minua ainakin yhtenä sunnuntaina kuukaudessa :) Hahaaa :)
   Juu, Haukilahdessa kävin taas ulkoilemassa....

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Kiitos, kiitos, darling :) Nyt brunssit pystyyn sielläkin...

   Poista
 7. Meillä on silloin tällöin sunnuntaisin tapana tarjota brunssi, tai niin kuin meillä sanotaan "maailman parasta aamupallaa" Se on taikasana, jolla unisimmatkin saa sängyistä ylös! Yleensä kyllä ollaan siinä vaiheessa menty jo yli puolenpäivän, joten herääminenkin on jo vähän helpompaa :D Saa nähdä miten nuo teinit saa taas käännettyä oikeaan rytmiin kun torstaina täytyy herätä kouluun taas...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa ihanalta... ja on näköjään jo tehnyt tehtävänsä, kun kansa nousee ihan varta vasten sitä varten ylös :) Kukapa nyt haluaisi maailman parhaan aamupalan jättää väliin...
   Mua jo valmiiksi pelottaa tuo tuleva torstai ja aamuheräämiset, mutta eiköhän se siitä taas parissa päivässä mene ojennukseen.

   Poista
 8. Aivan upeits kuvia!
  Idea brunssista on loistava:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Hanne!
   Saa monistaa... brunssi-ideoita nimittäin :)

   Poista
 9. Mahtavia otoksia ja tuo laiturikuva on ylitse muiden!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Sari :)
   Siihen tule aika kiva efekti, kun otin sen verkkoaidan takaa... ruudut näkyvät hauskan hämärästi kuvassa...

   Poista
 10. Upea brunssi ja mahtavan houkuttelevia kuvia taas Frida :)
  Jos nuoret herra eivät ensi kerralla herää brunssille voin tulla kyllä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiitos, Marjo...
   Hyvä tietää, että teitä brunssilaisia on sitten enemmänkin, jos nämä kaksi täällä asustavaa herraa eivät innostu näistä :))) Nyt oli kyllä iltaan mennessä ainakin kaikki syöty, eli tämä ensimmäinen brunssitoteutettiin todella pitkällä kaavalla.

   Poista
 11. Uskomattoman kauniita kuvia täällä!<3 Kuin katselisi korkeatasoista valokuvakirjaa.Sait minustakin seuraajan hetimmiten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Mirjam <3
   Kiva kuulla, etten ihan turhaan ole istunut valokuvauskoulun penkillä :) Toivottavasti viihdyt täällä seurassamme...

   Poista
 12. Ihana brunssi, kiitos innoituksesta! Meillä voitaisiinkin herkutella loppiaisena tai ensi vkonloppuna samalla teemalla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen... tämä oli yllättävän kiva järjestää ja niin mukava nauttia :) Näitä lisää, ainakin meille...

   Poista
 13. Oi miten herkullinen brunssikattaus ja kauniita kuvia, jälleen kerran! Meillä taas nuoriherra herää niin varhain, että ei muita vielä tuo aamiainen kiinnosta ollenkaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Marjorie
   Sehän se taitaa olla nomessa perheessä se ongelma, että asukit heräilevät niin eri tahtiin. Ehkä joskus puolenpäivän aikaan suurin osa löytäisi tiensä pöydän ääreen :)

   Poista
 14. Kiireetön aamu on ihana. Minä nautin nimenomaan siitä rauhallisesta ensimmäisestä teekupillisesta ja sitten uudestaan ryhmärämän kanssa kahvia.
  Ihanat kuvat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan sama... mä nautin yleensä monta kuppia kahvia aamuvarhain, ihan yksikseni. Ihanaa, raihallista omaa aikaa ennen sitä vilinää ja vilskettä. Parasta!

   Poista
 15. Kannatan brunssia kerran kuussa. Meilläkin, me aikuiset opettelimme jo minun raskausaikanani syömään tasaisin väliajoin sellaisen, hieman yleellisemmän ja runsaamman aamiaisen tai brunssin. Nyt vauvan kanssa on tarkoitus pitää sitä tapaa entisestään yllä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa! Nyt tämä sama alkoi meilläkin. Olen päättänyt, että se tehdään joka kuukauden ensimmäisenä sunnuntaina, jotta on sitten helppo muistaa päivä :)

   Poista

© Visualaddict

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Blogger Template Created by pipdig