sunnuntai 8. marraskuuta 2015

Opintomateriaalista opittua ja sen päälle ihan omat opitJust chillin´...

Olen melkein koko päivän istunut tietsikan ääressä, ja tehnyt pienimuotoista opiskelumateriaalia. Meille on nimittäin tulossa ryhmä ihania naisia tämän kuun loppupuolella, ja minä olen luvannut opettaa heille hieman kuvaamista sekä sisustamiseen liittyviä asioita. 

Tuota materiaalia tehdessäni mietin siinä samalla, että kauhean paljon on kaikkia sääntöjä ja lainalaisuuksia, joita olen opiskellut koulussa jos toisessakin. Itse en kuitenkaan välttämättä ole kovin orjallinen "sääntöjen toteuttaja", vaan ennemmin teen kaiken aina hieman normaalista poikkeavalla tavalla, liittyypä se sitten kuvaamiseen tai sisustamiseen. En taida siis kuulua valtavirtaan, vaan menen yleensä hieman "vastakarvaan" ja omalle tyylille uskollisena... Onkohan se sitten hyvä vai huono asia...hmm :)

Tänään testailin taas itsekin hieman kameran säätöjä, ja sain aikaiseksi vaikka mitä mielenkiintoista. Joltakin itseäni viisaammalta joskus kuulin, että kynttilän liekin saa parhaiten kuvattua f-arvolla 8, joten pakkohan sitäkin oli kokeilla. Ja vaikka ISO-arvo oli 2000 ja valotuaika 1/15sek, niin kuvasta jäi siltikin aika mielenkiintoisen tumma, kun muuta valaistusta ei juurikaan ollut. Tämä on siis tuo toiseksi viimeisin kuva. Muissa fotoissa kynttilät hieman ylivalottuivat kun tein ihan muita säätökokeiluja. Että tällaiset touhut täällä meikäläisellä...

Kohta alkaa uusi upea viikko, joka on taas touhua täynnä. Ja mahtavinta on tässä jännittää, että saanko huomenna taas yhden ihanuuden tänne meille yökylään :)


SHARE:

24 kommenttia

 1. Harmittaa kun en pääse...pitääkin asua täällä periferiassa :( Vai kummin päin se on :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuu junalla, tai autolla, tai lentäen... kyllä tänne etelään aina pääsee :)))))

   Poista
 2. Kauniita tunnelmakuvia, ihanalta näyttää <3

  VastaaPoista
 3. Mielessä pyörivä aihe tähän vuoden aikaan, josta just tänään kirjoitin blogiini! Jaa ihmeessä jotain vinkkejä täälläkin jos jaksat, olis huippua oppia lisää! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä kuvaaminen on kyllä ikuista opetteua ja harjoittelemista, mutta niiiiin mukavaa. Voi olla, että vinkkejä seuraa myös täällä :)

   Poista
 4. Mä niin haluaisin valokuvauskurssille!!! Olishan se kiva osata kamerasta muutakin kuin auto-tominto, kun siinä niitä on.

  Sun kuvat ja kodin sisustus on todella ihania, jatka vain vastavirtaan kulkemista.

  Ihanaa alkavaa uutta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Tuija <3
   Joo, kamerastahan saa vaikka mitä irti, kun vaihtaa manuaali-asetuksille. Joten kannattaa kyllä opetella ainakin muutamat perussäädöt.
   Vastavirtaan mennään... ei kai sitä näin vanhana enää muuhun pysty, kun tällä ollaan menty tähänkin asti:)

   Poista
 5. Rento tunnelma välittyi kuvista, kauniita <3

  VastaaPoista
 6. Ensinnäkin, maailman ihanin tuo iso kynttilänjalka. <<3 Tahtoo myös.

  Ja nyt siihen varsinaiseen kommenttiin... Eikös ne oman tiensä kulkijat aloita yleensä näitä vallankumouksia? Minulle tutummalta alueelta taidemaailmasta tulee ensimmäisenä mieleen Picasso ja Dali. Kumpikin osasi varmasti kaikki klassiset säännöt ja tyylit, mutta kyllä meidän taidehistoriasta olisi jäänyt isoja palasia puuttumaan jos herrat olisivat jatkaneet sitä klassista linjaa. :)
  Minäkin voisin tulla sinulle sisustusoppiin. ;) Eikä haittaisi vaikka, ei ohjeiden mukaan mentäisi. Voisin tulla myös ihan vain nurkkiin nuuskimaan. Jotenkin tuo sinun tyyli ja tapa sisustaa, mitä olen blogin kautta vilkuillut, iskee minuun kuin nyrkki silmään ja haluaisin samaa tunnelmaa myös omaan kotiini.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiksooihana... mä tykästyin tuohon kynttiläjalkaan siellä Svaneforsilla, ja kannoin kotiin :)
   Tiettyä tunnelmaa on myös helppo kopioida omaan kotiin... Hmm... täytyisikö tehdä aiheesta oikein joku blogipostaus :) Sitäpaitsi olen joskus päättänyt, että kaikki, mistä tykkään, sopii yhteen. Tällä asenteella on helppo sisustaa, eikä tarvitse niin orjallisesti miettiä tyyliä tai sitä, että mitkä tavarat sopivat yhteen.

   Poista
 7. Oma tyyli - siitä kannattaa pitää kiinni - se on kallisarvoinen <3 Ihania kuvia!

  VastaaPoista
 8. Vastakarvaan on ihan hyvä mennä, monessakin asiassa. :))
  Ihania tunnelmia.

  Halit. ♥ Tiina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin juuri... voi olla hieman vaikeampi polku kuljettavaksi, mutta kukapa sitä nyt liian helppoa elämää haluaisikaan - heheee :)

   Haleja myös sinulle.

   Poista
 9. Elämä olis tosi tylsää jos kaikki istuis samassa veneessä ja nenä samaan suuntaan. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No näin on näreet... ja tylsäähän me emme halua, emmekä tavanomaista :)

   Poista
 10. Vastaukset
  1. Kiitos, Johanna :)

   Kai sitä pitää olla itselleen uskollinen tässäkin asiassa. Pidetään siis tyylistä kiinni :)

   Poista
 11. Hauska kokeilla uusia kujeita! Olet todella taitava valokuvaaja ja inspiroiva bloggaaja. Lähetän sinulle haasteen oman blogini kautta - kenties olet tähän joskus aimmin jo vastannutkin. Olit ensimmäisiä, joita lähdin seuraamaan ja sinusta inspiroituneena uskaltauduin itsekin bloggaamaan. Siispä kiitos! http://kotonaparas.com/starligth-blogger-award-ajatuksia/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kitos, Heli ihanista sanoistasi... ja kiitos myös haasteesta. Otan sen todella mielelläni vastaan. Nyt onkin muutamat haasteet "jonossa", ja täytyy alkaa purkamaan niitä tänne blogiin :)

   Poista
 12. Kuvaaminen on niin mielenkiintoista! Saitko käsivaralta 1/15s hyvän /tärähtämättömän kuvan? Sinulla on varmaan täyden kennon kamera? Näkyykö sillä kohina ISO2000 arvolla? Täyden kennon kamera on kyllä seuraavaksi hankintalistallani, se on ihan varma.. Kuvailin tänään keittiötä kynttilä- ja muussa hennossa valaistuksessa. Isoksi laitoin 100 ja aukosta riippuen valotusajaksi taisi tulla välillä 2s.. Mutta jalustalla kuvailu on siitä niin mukavaa että tulee nopeammin ja varmemmin suht hyviä. Tuolla mun kameralla näkyy kohinakin vielä aika ikävän pahasti.. Harmi kun en pääse sinne ensi viikon kuvauspäivään! Olisin halunnut tietää erityisesti studiolaitteiden tai esim lisävalojen käytöstä.. Terv. Katri Tohkeissaan -blogista (@katriah). :)

  VastaaPoista
 13. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista

© Visualaddict

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Blogger Template Created by pipdig