sunnuntai 22. marraskuuta 2015

Antakaa mulle oma pilvi, johon voin tallentaa kaikki kuvat

valokuvaus, ravintola_emo


valokuvaus, valokuvaaminen, ruoka


ruokakuvaus, vaokuvaaminen, valokuvausGoogle_photos, ravintola emo, ruokakuvaus


Google, kuvat, valokuvaus, valokuvaaminen


zipipop freud, valokuvaaminen, google, photos, pilvipalvelu
Kuka tiesi, että ruokaa kuvataan maailmassa toiseksi eniten - siis heti ihmisten jälkeen? 
Entä kuka on tiennyt, että on olemassa palvelu, johon voi tallentaa rajattoman määrän kuvia veloituksetta? Ja että tuota Google Kuvat -pilvipalvelua voi käyttää kännykällä ja tietsikalla, tabletilla ja ties vaikka millä laitteella. 

Siis oikeasti! Minä ainakin tuskailen tietokoneen muistin ja ulkoisen kovalevyn käytön kanssa ihan alituiseen, joten tällainen tieto tuli todella iloisena yllärinä. Nyt kun joku vielä ystävällisesti asentaisi tuon kuvapalvelun minulle iphoneen ja tietokoneeseen, niin ottaisin ihan samantien käyttöön. Ei varmaan ole kovin vaikeaa, mutta... huhhahhei... kyllä tämä blondi tarvitsisi taas jonkun bittinikkarin viereen pitelemään kädestä kiinni.

Valtavan mukavan illan sain viettää pari päivää sitten Ravintola Emossa, johon Google Kuvat -palvelu ja Zipipop Freud kutsuivat meitä bloggareita syömään, juomaan, rakentelemaan ruoka-annoksia, kuulemaan kuvausvinkkejä, tallennustapoja ja nauttimaan illasta.

Saimme ravintolan keittiömestarilta ainekset jokaiseen annokseen, nämä aseteltiin oman taiteellisen näkemyksen mukaisesti lautasille, ja sitten kuvailtiin niitä erilaisilla taustoilla. Kylläpä oli hauskaa, etenkin tällaiselle bloggarille, joka on aika vähän itseasiassa kuvaillut ruokia... johtunee puhtaasti siitä, etten ole oikein koskaan ollut mikään keittiön gourmet-hengetär.

Hyviä vinkkejäkin saatiin esimerkiksi sen suhteen, että ruoka-annoksia on hyvä kuvata vastavaloon tai sitten sivulta tulevalla valolla. Ihan kaikkia oppeja ei tullut vielä koitettua, mutta täytyyhän jotain haasteita jättää kotikuvauksiinkin.

Eilen meillä kotona oli iloinen ryhmä naisia opettelemassa lisää valokuvaamista ja sisustamisen saloja. Samaisen ryhmän kanssa kävimme vielä illalla pika-shoppailemassa Cafe Latte Lifestylepuodissa. Kiitokset siitä vielä Leealle, joka piti meille puodin ovia auki ilta-myöhään. 

Oli kyllä todella kivaa, kun koti oli pullollaan positiivista naisenergiaa ja iloista puheensorinaa. Mahtava päivä siis kaikinpuolin, vaikka illalla huomasin, että olin jo aivan puhki ja tänään heräsin vasta puoli yhdeksän, joka on varsinainen ennätys meikäläiselle aamu-kukkujalle. Pienen pieni valkoinen lumikerroskin ilahdutti heti aamulla tuolla ulkona ja nyt pidän peukkuja pystyssä, että sitä tulisi lisää, lisää, lisää.... valoa kansalle, kiitos :)SHARE:

14 kommenttia

 1. Tietoa ja ruokaa samassa tilaisuudessa, silloin ei voi mennä pieleen :)
  Kivaa sunnuntaita Frida <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä mitään... oli kyllä aika kokonaisvaltainen paketti :)
   Mukavaa sunnuntaita myös sinne...

   Poista
 2. Kuvaajissa on todella eroa, sinä olet saanut samasta tapahtumasta näin upeat kuvat! Omani olivat kovin, kovin hämyisiä ja epämääräisiä :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä kuvasin Raw-tiedostoina, jolloin sain vähän enemmän säädeltyä tuota kirkkautta vielä koneella... Hyviähän sinunkin kuvasi olivat, ja aika haastava oli kyllä valaistuskin :) Oli kiva, että olit mun kanssani siellä edustamassa meitä "sisustusbloggareita" :)

   Poista
 3. Pilvipalvelu on ihan kätevä ja itsekin käytän sitä. Koska käytän Windows maailmaa en lähde neuvomaan sinua tässä enempää mutta eiköhän joku bittinikkari tule pitelemään sua kädestä ja opastamaan.... ;) wink wink....

  Pakko myöntää, että tallennan kuvani em.lisäksi vielä ulkoiselle kovalevylle. Joku "yrityshän" aina pitää pilvipalvelua ja mistä sitä tässä maailmanmenossa tietää koska firma menee nurin ja sinne jäävät pilveen myös minun kuvani. Hesarissa oli pari viikkoa sitten hyvä opastus siihen miten kuvia kannattaa tallentaa. http://www.hs.fi/kotimaa/a1441080770269

  Mukavaa sunnuntaita Frida!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Wink... wink... voisit lähettää tänne jonkun bittinikkarin opettamaan tämän jutun kädestä pitäen :)
   Joo, sen minäkin ymmärsin, että tämän lisäksi on todellakin hyvä olla vielä toinenkin backup kuville, joten ulkoisesta kovalevystä ei pääse eroon. Mutta eihän koskaan voi tietää, mikä laitteista posahtaa, niin sitten ne löytyisi ainakin jostain toisesta paikasta :)
   Kiitti hesari-linkistä... täytyy käydä kurkkaamassa...

   Poista
 4. Oi, kun kuulosti ihanalta. Itse kaipaisin kanssa jonkinmoista kurssia kuvaukseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valokuvaaminen on kyllä siitä hauskaa puuhaa, että siinä on aina lisää opittavaa. Tykkään!

   Poista
 5. Oi miten kuulostaa kivalta. Nuo ruoat näyttää niin hyviltä, näin nälkäisenä ei kai pitäisi edes katsoa :P Hyvä vinkki tuo pilvipalvelu, pitääkin tutustua tuohon.

  Olispa ollut mukava päästä teidän kans kuvaileen, vähän liian pitkä matka :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minunkin täytyisi oikein ajan kanssa perehtyä tuohon kuvapalveluun. Pakkohan tuollainen on saada käyttöön :)

   Poista
 6. Voi - nuo annokset, vaarallista poiketa täällä ;). Kurssillesi olisi mahtava päästä - harmi tämä matkan pituus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo ruoka oli kyllä todella hyvää... eikä siinä oikein malttanut kovin kauaa asetella raaka-aineita lautaselle, kun teki mieli päästä mahdollisimman pien maistelemaan näitä herkkuja:)

   Poista
 7. Ihanan kuuloinen tilaisuus ja niin herkulliset kuvat! <3 Täytyisikin tutustua tuohon pilvipalveluun, kun oma kuvatallennus on hiukan hakusessa myös...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen näin jälkikäteen yrittänyt olla kovinkin looginen tallennuksieni kanssa... vuosien takaiset kuvat tuntuvat olevan sulassa epäsovussa pitkin ulkoista kovalevyä :)

   Poista

© Visualaddict

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Blogger Template Created by pipdig