tiistai 20. lokakuuta 2015

Kun valokuvat kuvattiin alumiinilevyille

Niinkuin teille jo toissapäivänä kerroinkin, niin olin taas pari päivää valokuvausoppien parissa. Nyt pääsimme Paola Suhosen showroomille työskentelemään oikein pimiössä. Kuvasimme perinteiselle filmille sekä alumiinilevyille, joille on siis kuvattu aikaan ennen filmejä, kun kamerat muistuttivat haitareita ja kollodiumit ja muut aineet piti itse levitellä kuvattavalle pinnalle.

Tämä jos joku oli oikein varsinaista taiteen tekemistä. Yhden kuvan valmistaminen saattaa viedä nimittäin hetken jos toisenkin. Rajaukset ja tarkennukset pitää olla kerralla kunnossa, aineet valmiiksi sekoiteltuina ja sitten pimiössä kehitellään loput. Oli kyllä inspiroivaa oppimista, ja hienoa oli myös se, että sain mukaani tuollaisen entisajan wetplate-valokuvan itsestäni. Ilme on mitä ihmeellisin, koska siinä piti istua hiljaa liikkumatta kahdeksan sekuntia (ei ole kuulkaa helppoa) ja minä yritin niin epätoivoisesti olla räpäyttämättä silmiäni, että meni ihan otsakin kurttuun.

Näissä perinteisissä valokuvissa on kyllä jotain maagista.. täytyy varmaan kysäistä, josko vanhemmiltani löytyisi vielä joku vanha filmikamera, jonka kanssa pääsisi hieman taiteilemaan lisää.

Kuumeisesti yritän täällä keksiä asukokonaisuutta Indiedaysin Blogi-gaalaan, joka pidetään siis pyhäinpäivänä. Tai siis asu on kutakuinkin kunnossa, mutta kun asukoodina on "halloween" niin pitäähän siinä jotain pientä twistiä ja huumoriakin olla mukana. Eri blogisarjojen äänestykset ovat edelleen tämän viikon täydessä käynnissä, joten jos vielä haluat vaikuttaa äänestystuloksiin, niin klikkaa itsesi TÄSTÄ eteenpäin. Vallan mukavaa on se, että näyttäisin saavan yhden ihanan kaunokaisen seuralaisekseni mukaan näihin bileisiin... jee, jee!


SHARE:

6 kommenttia

 1. On kyllä niin mielenkiintoista lukea näistä valokuvausjutuista ja ihailla näitä aina yhtä upeita valokuvia! Täällä on jo itse asu valmiina, mutta kengät, asusteet ja se jokin twisti puuttuu vielä.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heiiiii... hienoa, että sinäkin olet tulossa mukaan Gaalaan :) Nyt vain sitä jotain pientä halloween-twistiä asukokonaisuuteen, niin pääsee kunnolla tunnelmaan :)))

   Poista
 2. Ah, pimiössä työskentely on ihanaa! Olen itse päässyt kokeilemaan samaa, kun kunnan taidekoulussa/kerhossa käsiteltiin yhtenä vuonna valokuvausta. Sieltä minä olen saanut ensimmäiset, omat oppini valokuvaamiseen, vaikka siitä onkin jo yli kymmenen vuotta ja tuskin mitään siitä muistan. Tuota alumiinilevylle kuvaamista en ole ikävä kyllä päässyt kokeilemaan, mutta kuva näyttää hauskalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän pimiötyöskentely meni vähän pieleen, ja filmi valottui muutamasta kohdasta.... saatiin ainakin hienoja taidevalokuvia aikaiseksi :)
   Tuo wetplate-kuvaus se vasta hauskaa oli. Eipä näitä kameroita kai kovin montaa Suomessa ole, joten olen kyllä otettu siitä, että sain olla mukana kuvaamassa sillä...

   Poista
 3. Aivan mahtava tuo kuva sinusta. Siinä saa valokuvakin ihan uuden arvon kun sen eteen pitää tehdä töitä oikein urakalla.
  Mukavaa viikkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah- vähän on tuiman näköinen tytsy:))) Mä en kyllä enää kutsuisi tätä edes valokuvaksi. Kyllä tämä on taidetta, niin paljon sen eteen on nähty vaivaa...
   Muksaa tätä viikkoa sinulle, Outi <3

   Poista

© Visualaddict

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Blogger Template Created by pipdig