Meille on kotiutunut kanervia. Toin ne tullessani tuosta lähimetsästä tässä yhtenä päivänä kun pistelin taas lenkkareillani menemään. Sen verran paljon on kuulkaa niillä kengillä teputeltu, että pako oli heitää ne roskikseen, kun pääsin kotiin. Kantapään pehmuste oli kulunut jo ihan rikki, ja alkoi ikävästi hiertää rakkoja jalkoihin. No, ne oli monta vuotta vanhat, joten ei edes harmita. Sitäpaitsi, jos tietää kävelleensä kengät puhki, niin siitä ei saa tulla muuta kuin hyvä mieli :)
Kesällä kerran tein näitä tällaisia savulohileipiä, joista tuli samantien meidän perheen suosikkeja. Nyt niitä jopa kyselläänkin aina välillä... ja siksi ajattelin jakaa teillekin tällaisen helpon ja ruokaisan leipävinkin.
Savulohileipä:
Ensin sekoitetaan keskenään remoulade-kastiketta ja savulohta.
Sekaan pilkotaan punasipulia.
Lisätään ripaus sitruunapippuria tai mustapippuria.
Levitetään paahdetulle ruisleivälle salaatin kanssa ja pistellään poskeen.
On ihan mielettömän makoisia, valmistuu nopeasti ja täyttää hyvin vatsan.
Nyt sytyttelen taas monet kynttilät, vedän villikset jalkaan ja ajattelin avata television. Vaikka eipä sieltä tänä päivänä kyllä tule enää montaa sellaista ohjelmaa, mitä viitsisi katsoa. Mihin ovat kadonneet CSI:t, Mentalist, Goodwife ja Holmes, kysyn vaan. Nykyään sieltä tulee vain ohjelmaa erilaisista äideistä ja lapin poliiseista, eivätkä ne jaksa ihan hirveästi innostaa. Onneksi on sitten vino pino kirjoja, joilla voi viihdyttää itseään.
Oi nam <3 Savulohi on niin herkkua ja varsinkin ruisleivän kanssa :)
VastaaPoistaTuo kombo on kyllä hyvää... etenkin jos ruisleipänä on sitä "tosi tummaa". Tässähän tulee uudestaan nälkä :)
PoistaAi vitsit kun näyttää hyvältä , tekis mieli tulla hörppimään teetä ja maistelemaan parit leivät :)
VastaaPoistaTule, tule :) Täältä niitä saa...
PoistaNam, tuota pitääkin kokeilla - kiitti reseptistä. Hih, ihan samanlaisen kanervakimpun raahasin tänään kotiin aamulenkiltä koiran kanssa :-) Ollaan samiksia, hih.
VastaaPoistaHahaa... Kanervat on niin kauniita, ja kestäviäkin vielä:)
PoistaJa nuo ruisleivät ovat taas niin hyviä, että vievät kielen mennessään :) Suosittelen..
Tällainen leipä nostaisi mun vaimopisteitä, jos miehelle väsäisin iltapalaksi :D
VastaaPoistaNo, sitä pistesaldoa kannattaa aina nostattaa... se on kuin laittaisi rahaa pankkiin:)))
PoistaToi setti on niin hyvää. Mökille mentäessä pysähdymme ostamaan savulohta ja vähän ruikkaria ja ääntä kohti. Me otettiin Netflix ja ihan koukussa.
VastaaPoistaJos minulla olisi netflix, niin en varmaan saisi yhtään mitään aikaiseksi, vaan viihdyttäisin sillä itseäni kaikki illat :)))
PoistaKanervat on minunkin lemppareita. Niiden mieletön kontrasti herkän pienen kukan, hennon minilehden ja paksun puisen rouhean varren välillä tekee niistä kinnostavia. Ja luonnon kanervat on mielestäni kaikkein kauneimmat.
VastaaPoistaNäissä on kyllä juuri jotain tuollaista kuvailemaasi vahvaa ja herkkää kauneutta. Ihania!
PoistaOi nam! Nyt tuli ihan nälkä. :)
VastaaPoistaNyt pitää sitten rientää ruisleipäkaapille :)
PoistaEi vitsit, että näyttää herkuilta noi leivät. Nams.
VastaaPoistaKiitti :)
PoistaMaistuivatkin aikas hyviltä :)))
Voi mitä herkkua, ihan mun kuuloinen resepti ;) Nyt tuli niin nälkä näitä kuvia katsellessa, ihanaa iltaa <3
VastaaPoistaHurahdin itsekin näihin. Helppoja valmistaa ja ihan mielettömän hyviä:)
PoistaMukavaa perjantaina sinulle...
Oi mitä leipiä :) yötyöläiselle tuli nälkä ;) ja ihanat kuvat!
VastaaPoistaKiitos, Jutta:)
PoistaToivottavasti sain jotain syödäksesi, ettei tarvinnut tyhjällä vatsalla mennä nukkumaan:)
Nam, tosi herkullisia kuvia ja savulohi on täällä lempparia, joten tämähän olisi oiva iltapala. Ihanaa viikonloppua! <3
VastaaPoistaKiitos, Jenni!
PoistaSavulohi on parasta... ja tosi tumma ruisleipä myös... Tässä siis todella oiva iltapala-vinkki:)
Mukavaa viikonloppua sinulle:)