tiistai 29. syyskuuta 2015

Maaseutu-matkailuaViime viikonloppu hujahti taas varsin mukavissa merkeissä. Kävin nimittäin Turkkusessa, ja harrastin siinä samalla pientä maaseutu-matkailua. Olen kuullut paljon tästä Raisiossa sijaitsevasta Vanha-Vanto -puodista, joten pakkohan minun oli päästä paikanpäälle tutustumaan kyseiseen paikkaan.

IHANA! Paljon vanhaa ja uutta sulassa sovussa, lampaita, kanoja ja jättisuuri omenatarha, jonka omenoista valmistetaan tilalla ihan omat mehut. Sain Hennalta mukaan kyseistä mehua, ja eilen oli pakko maistella pullon pohjalle jääneet maistiaiset, sillä pojat olivat ehtineet ennen minua ja tyhjentäneet sen melkein kokonaan. Namskis ja slurps... Kylläpä oli hyvää, eikä onneksi yhtään liian makeaa. Maistui ihan aidosti omenoille.

Kävin minä samalla reissulla myös muutamassa muussakin paikassa, ja vielä ilahduttamassa vanhempianikin Porissa. Ja aina kun ajelen sieltä takaisin tänne pääkaupunkiseudulle, niin tulee vähän haikea mieli. Kyllä synnyinkaupunki on vaan aina synnyinkaupunki. Siellä voi olla ihan niinkuin ei olisikaan, eli oma itsensä. Kaikki on niin tuttua ja turvallista, ilman minkäänlaisia vaatimuksia tai odotusarvoja, omien ihanien rakkaitten seurassa... eikä sellaista tunnetta tässä maailmassa ole koskaan liikaa. Kunpa omat pojat voisivat joskus sanoa samaa, kun tulevat sitten nelikymppisinä kotona käymään :)


SHARE:

22 kommenttia

 1. Vanha-Vanto on ihana! En ole poikennut siellä kyllä aikoihin, joten tästä inspiroituneena voisi tehdä joku päivä pienen vierailun. Täällä Turussa päin on ihanan paljon näitä maaseudun sisustuspuoteja, mutta liian harvoin tulee niissä vierailtua. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin on... oli hyvä, että kävin paikanpäällä. Maaseudun tunnelmaa ei voita mikään :)

   Poista
 2. Ihana, ihana Vanha-Vanto ja ihana, ahkera Henna <3 Mä niin kävisin siellä useammin, jos vaan ei olisi meiltä katsottuna niin kaukana. Se upea omenatarha ja omenapuiden alla laiduntavat lampaat :) Mahtavaa, että sinäkin kävit kokemassa paikan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin juuri... olin itsekin ihan haltioitunut tästä paikasta :)
   Onneksi heillä on nettikauppa, niin saa palan tunnelmaa kotiin, ilman että pitää ajaa satoja kilometrejä... Tuo omenamehu oli ihan superhyvää... meillä pojat haluavat sitä kuulemma lisää :)

   Poista
 3. Oi, näyttääpä varsin ihanalta paikalta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin oli näkemisen ja kokemisen arvoinen kaikin puolin... ihana!

   Poista
 4. Ihaniaihaniaihaniaihania! Ihania! Ensimmäinen reaktio oli, että pitäisikö liftata äidiltä kyyti ensi kerralla kun hän työasioiden puolesta lähtee Turkuun. Erityisesti silmään pisti ne yhdessä kuvassa nähdyt kahvikupit. <3
  Eikä aina se synnynkaupunki, mutta se paikka josta itse kokee olevansa lähtöisin. Minä muutin omasta synnynkaupungistani niin pienenä, etten osaa mieltää Oulua enää mitenkään päin omakseni. Sipooseen sydän taas haikaa yhä uudelleen. Äidin luona on ihana käydä rentoutumassa siellä keskellä ei mitään, jossa näkyy yöllä tähdet ja ulkona on oikeasti pimeää. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt vaan liftailemaan... tuo kupit, joita tarkoitat ovat kotimaista käsityötä Tuiasin keramiikkaa, ja super-hyper ihanat. Minullakin on niitä täällä jo muutama :)
   No joo... ehkä olisi parempi sanoa, että lapsuuskaupunki. Ei kai sillä ole niin suurta merkitystä, missä on syntynyt, vaan sillä missä on viettänyt suurimman osan lapsuus- ja nuoruusajastaan... Sellaiselle paikalle on aina oma sijansa sydämessä :)

   Poista
 5. Ihana paikka! Voin suositella ja olen suositellutkin usealle😆

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ja nyt minäkin suosittelen, kun on tullut käytyä :)

   Poista
 6. Hei sinähän olet käynyt täällä meidän kylällä ;) Ihana paikka tuo Vanha-Vanto, helposti vain tahtoo unohtua itseltäkin, vaikka se tuossa vieressä onkin. Nyt laitoit kuitenkin niin houkuttelevan näköisiä kuvia, että taitaa tulla pieni retkihetki minullekin. Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo siellä nurkilla tuli pyörähdettyä, ja kaunista oli :)
   Mukavaa retkihetkeä sinullekin...

   Poista
 7. Wau, ihanan näköinen paikka ja ihania kuvia, en ole tällaisesta koskaan aiemmin kuullutkaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin... taas tuli yksi matkakohde sinullekin lisää :)))) Oli kiva paikka... suosittelen visiittiä... ja omenamehua :)

   Poista
 8. Ihania kuvia taas kerran Frida <3
  Itse tunnen yhteenkuuluvuutta Espooseen, samalla tavalla kuin sinä Poriin. Kaikki on vain niin tuttua ja turvallista.
  Mukavaa tiistaita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Outi :)
   Mahdankohan minä tuntea tuota koskaan täällä Espoossa... ehkä, jos sitkeästi vain asustelen täällä seuraavat parikymmentä vuotta:))

   Poista
 9. Ompa ihanan tunnelmallisen näköinen paikka ja olet taas saanut vangituksi tunnelman kuviisi. Bongasin niistä nuo ah niin ihanat Tuijasin keramiikkamukit. Tahtoopi taas niitä lisää :-) Mukavia syyskuun viimeisiä päiviä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös olekin... oli tunnelmat kuule kohdillaan :)
   Nuo Tuiasin mukit on parhaita. Mustan haluan seuraavaksi...

   Poista
 10. Vastaukset
  1. Khyl vaan olenkin :)
   Sen verran menevä, että Poliisikin muisti minua kirjeitse näin jälkeenpäin - huoh!

   Poista

© Visualaddict

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Blogger Template Created by pipdig