maanantai 31. elokuuta 2015

Henkilökuvausta studiossa"Näin vai näin" Melian Vettenterä


"Aidosti minä", Venla Viljamaa


"Älä ala mulle uhoomaan", Masi Laiti


"Olet ajatuksissani", Ia Nissinen


"Leave me alone", Melian Vettenterä


Studiokuvaus on kuulkaa ihan oma lajinsa valokuvauksen valtavassa kirjossa. Monesti malli jäykistyy jo pelkistä laitteista, salamoista, heijastimista, objektiiveista, ja paikan tietynlaisesta kliinisyydestä. 

Olimme koulun kanssa harjoittelemassa tätä Kuvaamon studiolla, johon oli pyydetty meitä varten malleja. Tai siis ei varsinaisia malleja, vaan tavallisia ihmisiä malleiksi. Rekvisiittaa ei saanut käyttää, vaan ihan omin hokkus-pokkus tempuin piti saada mallit rentoutumaan ja tuntemaan olonsa jollain tavoin rentoutuneiksi kameran edessä.

Tässä päivän kuvasaldo minun canonistani. Osa on otettu salamalla, osa lisävaloilla ja osa luonnonvalossa. Kuten tapana on, olen keksinyt pienet tarinat näille kuville ja kuvasarjoille. Nimet ja mallit löytyvät aina kuvan alta. 

Tämä oli hauskaa ja opettavaista... hieman ehkä tylsää pelkää yksiväristä taustaa vasten, mutta pysyi fokus ainakin kuvattavassa.

Tämä minun valokuvauskouluni päättyy ensi joulukuussa, ja minulla on jo nyt siitä ihan hirveä paniikki. Olen tykännyt tästä ihan älyttömästi, enkä haluaisi, että se loppuu koskaan. Minun nuorimmainen poikani pyöritteli täällä yhtenä päivänä silmiään, ihmetellen, miten kukaan voi käydä mitään koulua näin innokkaasti, kuin minä. Toivoisin kyllä, että ihan kaikki, omat pojat, naapurin pojat ja muitten pojat (ja tytöt tietenkin myös) löytäisivät sellaisen alan, jota opiskelevat mielellään. 

Kun löytää sellaisen ammatin, mistä tykkää, niin työkään ei tunnu työltä, vaan enemmän itsensä toteuttamiselta ja mielekkäältä tekemiseltä.


SHARE:

14 kommenttia

 1. Melian onkin minulle ennestään tuttu. Suloinen tyttö ♡
  Aikuisena opiskelu on mielekkäämpää ja silloin tulee opiskeltua asioita joista tykkää.
  Oikein mukavaa viikkoa Ftida.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai niinkö?! Onpas kiva sattuma... hän oli todella luonteva, ja monipuolinen kameran edessä :)
   Mukavaa alkanutta syyskuuta sinne...

   Poista
 2. Voi ei! Löydänköhän mä koskaan sitä oikeaa alaa?

  Niin hienoja otoksia! Sulla on taito saada kuvat puhumaan. Ei voi välttyä ajatukselta: "kuva kertoo enemmän kuin 1000 sanaa".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan varmaan löydät... se vain saattaa viedä aikaa :) Ole kärsivällinen, ja mieti mistä sinä pidät. Mitä tykkäät tehdä vapaa-aikanasi?
   Jee... kivaa, että tykkäät näistä fotoista :) Edelleen olen silti sitä mieltä, että studiokuvaus ei välttämättä ole minun juttuni. Haluaisin, että kuvattavat ovat aidoimmillaan, ja studio-olosuhteissa se voi joskus olla hyvinkin haasteellista :)

   Poista
 3. Voi että, hienoja otoksia ja valokuvauskoulu on varmasti ihan mahtava juttu! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Katja

   Mä tykkään ihan KYMPILLÄ... nyt pitää nopsaan etsiä, joku jatkokurssi tai muu koulutus samalta alalta, ettei ala tulemaan vieroitusoireita :)

   Poista
 4. Aikuisopiskelu on parasta, tietää mitä tahtoo ja on motivoitunut saavuttamaan sen.
  Nim. kandintutkielman tekeminen edessä :D
  Ihanaa päivää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitaa olla juuri näin, että ikää kun on tullut, niin on helpompi tunnistaa, mitä haluaa tehdä. Onneksi tänä päivänä on paljon aikuisille tarkoitettua opiskelua, joita voi suorittaa vaikka työssäkäymisen ohessa :)

   Tsemppiä sinulle kanditutkielmaasi ja ihanaa päivää :)

   Poista
 5. Samat fiilikset täällä! Kouluun lähtee aina innolla ja hymy huulilla :) Ja suureksi ilokseni olen saanut tutustua aivan mahtaviin ihmisiin kuten sinuun <3 <3 Aikuisena opiskelu on kyllä hauskempaa, kun sen on ihan itse saanut valita ;) Toivon pojillesi samaa iloa ja intoa opin tielle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä tietää, etten ole ainoa, joka pakkaa koulureppua innolla :)))
   Muihin valokuvauksesta innostuneihin on ollut kyllä aivan mahtavaa tutustua. Niin mukavaa, että sinäkin olet siellä... ja täällä... Meillä on kiva jengi koossa :)

   Poista
 6. Ihanaa,että olet löytänyt oman juttusi <3 Ihan parasta.

  VastaaPoista
 7. Meillä alkaa koulu vasta puolentoista viikon päästä, mutta sitten onkin luvassa koko syksy tiukkaa tykitystä eri aihepiireistä, jotka itse saimme keväällä valita :) Saa nähdä mitä sitten joulukuun jälkeen, ainakin kameraseuralla on paljon mielenkiintoisia lyhytkursseja. Valokuvaamisen oppiminen on elinikäinen projekti, ikinä ei ole valmis :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Odotat varmaan jo ihan innolla koulun alkamista:)
   Mun pitää myös käydä kurkkimassa, mitä kameraseuralla olisi tarjottavana tähän perään. Mä en edes kestä ajatella, että tämä loppuu... ja vaikka valokuvaaja ei ole koskaan valmis, niin silti on paljon kivempaa opetella muiden kanssa, kuin ihan yksikseen :)

   Poista

© Visualaddict

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Blogger Template Created by pipdig