perjantai 31. heinäkuuta 2015

Synttärit ja elämän välitilinpäätösNää oli tän synttärit... aika normisti mentiin siitä huolimatta, kamera kaulassa ja arskat silmillä, Tuomarinkylässä tällä kertaa.

Minulla ei ole vielä tähän ikään mennessä ollut minkäänlaisia ikäkriisejä, mutta eilen oli lievästi matalalentoa. En usko, että sekään liittyy niin paljon juuri ikään, mutta synttäripäivä sattui sopivasti kohdalle, kun jäin pohtimaan tätä elämääni. Tein siis eilen pientä elämän välitilinpäätöstä.

Ja yhtäkkiä en pitänyt ollenkaan siitä, mitä näin. Puolisen vuotta siinä meni eron jälkeen ja nyt kaikki epäonnistumisen tunteet ja pettymykset tulvahtivat ihan täysillä pintaan.

Kuvittelin, että olen vahva ja pärjään, mutta yhtäkkiä minusta tuntui siltä, että olen heikko ja pelokas, enkä oikein itsekään tiennyt, että missä olen mahtanut pärjätä. Yksin on raskasta, ja itku on herkässä silloin, kun tajuaa, ettei arjessa ole ketään keneen voisi nojautua. Tulevaisuus ja siihen liittyvät haaveet ja suunnitelmatkin pitää rakennella ihan uusiksi, koska koko hiton kokoonpano on muuttunut. 

Näin siinä sitten käy, kun pysähtyy tekemään välitilinpäätöstä. Toisaalta olen tyytyväinen, että tein sen, ja itkin itkuni, koska se helpotti. Tänään päivä tuntuu taas ihan uudelta, ja paljon selkeämmin näkee kaiken hyvän elämässä. Minulla on suloiset pojat, ihana perhe, rakkaita ystäviä, katto pään päällä ja joka viikonpäivälle omat villasukat. Sekä tietenkin kamerani, joka onkin toiminut minulle lievästi terapiavälineenä. Jos muuten on vaikea nähdä kaunista ympärillään, niin kameran etsimen kautta se onnistuu kyllä.


SHARE:

59 kommenttia

 1. Halaus ja rutistus Frida! ♡ Ehkä tuo pohdinta on tarpeen toipumisen kannalta, vaikka tekee kipeää. Olet vahva, vastoinkäymisten jälkeen entistä vahvempi. Varmasti onnea ja rakkautta on sinulle varattuna. ♡ Paljon onnea! ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ihana <3
   Tiedän, että se tuli tarpeeseen... ja tiedän senkin, että jossain vaiheessa se olisi iskenyt joka tapauksessa. Kamalampaa olisi se, että avioero tuntuisi ihan yhdentekevältä. Pettymyksen ja epäonnistumisen tunteet ovat tunteita nekin, eikä niitä saa sivuuttaa...

   Poista
 2. Halaus ja rutistus Frida! ♡ Ehkä tuo pohdinta on tarpeen toipumisen kannalta, vaikka tekee kipeää. Olet vahva, vastoinkäymisten jälkeen entistä vahvempi. Varmasti onnea ja rakkautta on sinulle varattuna. ♡ Paljon onnea! ♡

  VastaaPoista
 3. Voimia ja aurinkoa sinulle! Jos koskaan ei olisi noita "mustia päiviä", ei huomaisi eroa kun on hyvä päivä! Elämään kuuluu ylä-ja alamäet. Jatka terapiakuvaamisitasi, me täällä ruudun toisella puolella sinun lisäkseni nautimme siitä. Jos aina on asiat hyvin, se on varmasti teeskentelyä ja freikkiä. Mukavaa kun avauduin, aitous koskettaa:) Voimahali täältä Raumalta sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos voimahalista <3
   Olet niin oikeassa! Nämä kuuluvat kaikki elämään, ja huonoja päiviä tarvitaan, jotta hyvistä päivistä osaa sitten iloita:) Nyt kun olen taas käynyt "pohjalla", niin voi kerätä voimia, ja alkaa kiivetä sitä loivaa ylämäkeä... kamera kaulassa tietenkin :D

   Poista
 4. Näitä tilinpäätöksiä on hyvä tehdä välillä. Etenkin vaikeamman elämänvaiheen jälkeen. Mutta kuten oikean nimenkin sille annoit, päätös. The End. Siitä kiitollisena kaikesta opitusta uusi elämänvaihe voi alkaa. Onnea siitä ja onnittelut uudesta iästä. Uudet numerot tuo vain lisää viisautta ;)
  Itse en menneitä muistele, huolehdi huomisesta vaan elän tänään tässä ja nyt.

  ONNEA <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin onkin... hyvä tutkailla tuntemuksiaan, nimittäin. Totuuden nimissä olin ensimmäiset kuukaudet niin helpottunut erosta, että oikein kauhulla odottelin, milloin pettymys ja epäonnistumisen tunteet oikein iskevät tajuntaan. Nyt ne sitten tulivat... ja hyvä niin, sillä jossain vaiheessahan nämäkin on läpikäytävä.
   Mäkin aion elää tänään tässä ja nyt. Onhan tänään jopa perjantai, ja kuka sellaista haluaisi jättää väliin :)
   Kiitos onnitteluista... taas ollaan vanhempia ja viisaampia:)

   Poista
 5. I know exactly how you feel <3 <3 Et ole yksin!

  VastaaPoista
 6. Jep. Pohjamudista voi nousta vain ylöspäin.
  Vanhoina ja viisaina sitä varmasti osataan olla lempeitä itselle. Helliä ja hoivata näitä elämän arpia. Nähdään et jokainen päivä oli elämisen arvoinen, vaikka sattui.
  Siihen asti sitkuktellaan pienin hetkin :)
  Halaus!
  Ps. Sun kuvat on terapiaa!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin... en minäkään edelleen vaihtaisi yhtään päivää pois. Ne ovat niitä muistoja ja hetkiä, vastoinkäymisiä ja kokemuksia, jotka ovat muokanneet minusta juuri tällaisen, kuin olen. Näillä siis mennään - hyvässä ja huonossa.

   Kiitos... halaus tuli perille<3

   Ja kivaa, jos tuo terapiamuoto auttaa myös siellä ruudun toisella puolen:)

   Poista
 7. Sinä se vain kaunistut kaikkien vaikeuksien keskellä! Parempaa on tulossa. <3
  Paljon onnea vielä tätäkin kautta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sä olet höpsö:) Itse pelkään, että tuo kyyninen ja elämän murjoma ilme on tullut jäädäkseen... pitääkin varmaan alkaa tekemään jotain kasvojumppaa - hih:)
   Kiitos onnentoivotuksista... niitä onkin nyt tullut sinulta enemmän, kuin monelta muulta:)))

   Poista
 8. Välitilinpäätöstä olisi varmasti hyvä meidän jokaisen aika-ajoin tehdä. Vaikka se tuntuu raskaalta ja joskus masentaakin, niin usein sen jälkeen näkee asiat selvemmin ja kirkkaammin. Ero ja uuden elämän rakentaminen on aina raskas prosessi ja ottaa oman aikansa, mutta uskon sinun selviävän siitä positiivisyytesi, iloisen energiasi ja läheistesi avulla. Voimia ja halauksia sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä teki ainakin minulle hyvää... ja tiedän, ettei nämä ole ihan päivässä hoidettu. Nyt tuntuu tältä, ja hetken päästä taivas näyttää jo varmaan paljon kirkkaammalta.
   Helppoa eroa ei ole varmaan olemassakaan, ja tunteiden koko kirjo seuraa perässä tasan niin kauan, kuin alkaa käymään niitä läpi. Sen tietää jokainen jolla on kariutuneita parisuhteita takanaan... Ja vaikka nyt ajetaan tunteiden vuoristorataa, niin uutta elämää rakennellaan koko ajan siinä samalla.

   Ehkä vuoden päästä kaivan tämän postauksen esiin täältä blogista, ja pystyn hymyilemään sille, ja sanomaan itselleni: "Tuotakin tarvittiin, jotta olen päässyt tähän, missä tänään olen"

   Kiitos halauksista... tuli lämmin tunne:)

   Poista
 9. Suuret onnittelut sinulle <3

  Paljon voimia tulevaan sekä loppukesän auringonsäteitä päiviisi <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiitos, Stella <3

   Paistaahan se aurinko risukasaankin jossain vaiheessa - eiksniin:D
   Kävin juuri keräilemässä voimia lenkkipolulta. Teki hyvää!

   Poista
 10. Haulaus täältä. Kaikille hyväksi kun elämästään välillä tekee tuollaisia välitilinpäätösiä <3!
  Kaunis tuo viimeinen kuva!
  Tsemppiä ja iloa arkeen <3!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Pia<3

   Välitilinpäätökset on hyviä, etenkin jos niistä osaa tsempata itsensä uuteen päivään... tänään harjoitellaan taas sitä:)

   Poista
 11. Voimahaleja. Välitilinpäätöskin on tehtävä ja surut surtava - nekin jotka on sysätty syrjään odottelemaan sitä, että on tarpeeksi vahva käsittelemään nekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olipas tuo hienosti sanottu... nyt minulla on varmaan sitten ollut se tilanne, että olen ollut tarpeeksi vahva ottamaan nuo tunteet käsittelyyn. Upea oivallus, suorastaan, kiitos siitä:)

   Poista
 12. Onnea syntsän johdosta . Tie eheytymiseen alkaa mielestäni juuri noin , kun istuu persuksilleen ja miettii asioita.Itkun on hyvä antaa tulla, kirota kaikki paskamaiset jutut, tehdä suunitelmia ( vaikka ihan päättömiä), ja vaikka kirjata paperille hyvät ja huonot asiat.Niin kauan kun pystyy tuntemaan surua,kiukkua, onnistumista tms - on hengissä.Ja muista aina; halua kahvisi kuumana, kaljasi kylmänä. Valitse omat ystäväsi- ja jos joku ei pidä sunsta , se on hänen ongelmansa. Nämä viisaat sanat on mieheni joskus mulle sanonut ja sitä olen yrittänyt noudattaa.Kameran ja sun yhteiselo on jotain niin kaunista! tsemppiä Friiduska, nokka kohti taivasta ja menoks!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Saija:)
   On totta, että kaikki tunteet ovat loppujen lopuksi hyvästä - silloin ainakin kokee elävänsä!
   Sullapas onkin viisas mies... kahvit meilläkin juodaan kuumana, olutta ei juoda ollenkaan ja ystävät ovat valikoituneet ihan parhaimmistosta... muut hengailkoot sitten muiden kanssa:)
   Mulla oli tänään jo nokka kohti taivasta, kun lähdin kävelylle, mutta tuli sadekuuro ja satoi nenästä sisään!

   Poista
 13. Ikä on vaan numero. Sä olet just parhaassa iässä aloittamaan jotakin aivan uutta - loppuelämän ensimmäisen päivän! Omalla elämäni polulla vaikeat asiat ovat olleet niitä, jotka ovat tehneet minusta vahvan. Olen joutunut tekemään syvyyssukelluksia syvälle sieluuni, jotta löytäisin itseni ja ne rakennusainekset, joilla elämän perusta valetaan uudelleen. Mutta se kannattaa. Eikä siitä tullut muuria, kiitos rakkaiden ystävien, läheisten ja harrastusten, joihin voi purkaa pahaa oloa ja ylimääräistä energiaa. Olet vahva nainen, Frida, ja uskon että selviydyt tästäkin. Elämä on.. It really sucks, sometimes! You just have to kick back! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin onkin, eikä me välitetä numeroista, eihän?!
   Minäkin niin odotan sitä hetkeä, un voin katsoa taaksepäin, ja todeta, kuinka kaikki vastoinkäymiset ja välitilinpäätökset ovat tehneet minusta vain vahvemman ihmisen. Sä oot mun esikuva:)
   Now I have to put on my kicking shoes:))))

   Poista
 14. Halaus ♡ Onnea on tosiaan ne villasukat jokaiselle viikonpäivälle ja kamera kaulalla. Olet sinä nimittäin ainakin onnistunut räpsimään toinen toistaan upeampia kuvia. Niin totta tuo, että kameran kautta onnistuu näkemään kauneutta vaikka elämä muuten kuinka potkisi päähän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti, Marja<3
   Eihän sitä ihminen oikein muuta tarvitsekaan, kuin nuo:) Hyviä terapiamuotoja molemmat...

   Halaus tuli tänne asti, ja nyt jo kuvailen uusia kukkiani, jotka poimin kävelyreissulla.

   Poista
 15. Katselin kuviasti ja mietin että onpa masentavia kuvia. Sitten luin kirjoituksesi ja älysin. Kuvat todella ilmentävät tunteitasi. Kuten ennenkin olet kirjoittanut. Hyvää terapiaa todella. Voimia eteenpäin! Kaikki muuttuu hyväksi vielä! Ja onnittelut minulta myös! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kai se on juuri niin, että on vaikea saada kuviinkaan mitään super-iloista tunnelmaa, jos sisäinen ääni huutelee jotain muuta.

   Kiitos sinullekin onnitteluista ja aurinkoisia loppukesän hetkiä...

   Poista
 16. Sydänlämpöiset syntymäpäivä onnittelut!♡
  Ah, miten kauniita kuvia!
  Välitiltinpäätös on joskus ihan paikallaan!
  Elämän muutokset ja kriisit muuttavat ihmistä paljon, -pakottavat muuttumaan.
  Aika auttaa, mutta ei koskaan poista sitä mitä on ollut.
  Ja mielestäni on hyvä kun asioita mietittyään huomaa sen kaiken hyvän mitä on ja osaa taas arvostaa sitä.
  Ihan parasta tuo että joka päivälle on omat villasukat...☺
  Minulle tuli poikani menehtymisen jälkeen valokuvaamisesta tärkeä henkireikä, tuntuu että sen avulla oppii huomaamaan monia kauniita asioita elämässään!
  Rentouttavaa ja mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Titti<3

   Minä otan kaikki muutokset avosylin vastaan... ne on nämä välikaudet vain joskus sellaisia, että meinaa tulla pieni uskonpuute kaikkeen hyvään. Mutta toisaalta, kun tässä vaiheessa katselee elämää taaksepäin, niin mitään en vaihtaisi pois, en yhtään päivää, enkä ainoatakaan tunnetta. Olivatpa ne sitten hyviä tai huonoja.
   Otan osaa poikasi pois nukkumiseen... tuo täytyy olla ihan kamalinta mitä ihmiselle voi tapahtua. Että menettää oman lapsensa. En pysty edes kuvittelemaan, kuinka kamalaa... lämpimiä ajatuksia sinulle täältä.

   Kuljetaan me vaan kamera kaulalla ja katsellaan kauneutta sen läpi:)
   Mukavaa viikonloppua myös sinulle...

   Poista
 17. Voimia ystäväiseni. Noista fiiliksistä voi nousta vain ylöspäin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiitos, Outi...
   Kyllähän täältä noustaan... tämä oli vain pieni notkahdus elämän vuoristoradassa:)

   Poista
 18. Voi pikkusta ♡
  Varmaan ihan normaali reaktio isojen muutosten jälkeen...tulee viiveellä...kuuluu asiaan..tunteet on kuin aallot , tulevat ja menevät. Reposaressa ei eilen tuullut ;)
  Voi hyvin ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä... tuli iso aallokko, ja siihen aallonpohja perään, Onneksi kohta tulee taas tyyni ja sitten varmaan saadaan taas myötätuulta:))
   Erikoista muuten, että Reposaaressa ei tuullut... eikös siellä tuule aina. Ihana paikka <3

   Poista
 19. Iso halaus täältäkin ihana Frida <3 <3 Olet suurenmoinen nainen! Mahtava, inspiroiva, luova, vahva ja kaunis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Annika... niin sinäkin :)

   Onpa kiva, että ollaan tutustuttu...

   Poista
 20. Onnea ja tsemppiä, sinä ja kamera ♡
  Alamäkien jälkeen ylämäkeä...kyllä jaxaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin juuri... ylämäki, alamäki... vastatuuli, myötätuuli,,, hyvä päivä, huono päivä... ilo ja suru... nauru ja itku. Kaikki kuuluvat aika tasapuolisesti elämään, eikä yhtä tunnista ilman toista.
   Kiitos sinulle, Tanja onnentoivotuksista ja tsempeistä:)

   Poista
 21. <3 Jättimäisen isot tsempit! On tosi kurjaa, kun tapahtuu ikäviä asioita; niistä selvitäkseen tarvitaan aikaa sekä asioiden käsittelyä. Onneksi elämä tuo kuitenkin aina mukanaan uusia risteyksiä ja uusia kulmia, joiden suuntaan kääntyä♥ Ikinä ei voi tietää, miten upeita juttuja ja uusia mahdollisuuksia nämä uudet polut voivatkaan tuoda mukanaan♥♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ihana Viivi<3

   Totta jokaikinen sana... elämässä tulee aina uusia risteyksia, eikä koskaan voi tietää, mitä uuden tiet tuovat tullessaan. Innolla odotellaan, mitä elämällä on seuravaksi annettavana...
   Voi hyvin, ja vietä mukava viikonloppu:)

   Poista
 22. Tsemppejä Frida! Ihanat kuvat olet ottanut ja myöhäiset synttärionnittelut. Kyllä se siitä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tsempeistä ja onnitteluista Jael <3

   Välillä tarvitaan huonoja päiviä, jotta tunnistaa taas hyvät päivät:))) Kyllä tämä taas tästä... mukavaa viikonloppua sinulle.

   Poista
 23. Paaaaljon paljon onnea! erot ovat aina raastavia, vaikka kuinka päätös olisi helppo tai sovittu juttu. Siinä pyörii jälkeenpäin vaikka kuinka paljon erilaisia tunteita. Huh huh! halauksi, ja jos puhua tahdot niin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Viltsu:)

   Ei kai helppoa eroa ole olemassakaan... ja kuten olen huomannut, niin perässä seuraa koko kirjo voimakkaita tunteita. Elämä on :)

   Poista
 24. Myöhäiset onnittelut ja tsempit ♥

  VastaaPoista
 25. ❤️❤️❤️ Ei ole sanoja jotka helpottaisi. On vain lämmin ajatus, jonka toivottavasti aistit. Elämä on lahja. Murheineen ja iloineen. Toivon paljon kauniita hetkiä kameran kanssa, ei aina tarvitse olla vahva ❤️❤️❤️

  VastaaPoista
 26. Myöhäiset synttärionnittelut :)

  Todella kaunis tuo penkki kuva <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Marina<3

   Kun kyykistyin tuon penkin viereen ottaakseni siitä kuvan, niin juuri mietin, etä mikäköhän näissä penkeissäkin oikein viehättää. Minulla on varmaan sata kuvaa erilaisista penkeistä :))))))

   Poista
 27. Virtuaalihalaus! Mieli on jännä, miten se joskus vie aallonpohjalle, mutta toisaalta myös sinne harjalle. Kaikki ne ajatukset on yleensä tarkoitettu läpikäytäviksi. Lämpimiä ajatuksia tähän iltaan! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Hanna<3

   Halaus tuli perille, ja lämmitti kivasti:) Olen tyytyväinen siitä, että käyn näitä tunteita läpi, vaikka ne koskevatkin... Nyt näin, ja ehkä vuoden päästä sitten hieman toisin...

   Poista
 28. En tiedä mistä löysin tänne, juuri aloitin nelkytplusbloggaajana loppuviikosta.

  Olen onnellinen että löysin, ihania kuvia <3

  VastaaPoista

© Visualaddict

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Blogger Template Created by pipdig