lauantai 18. heinäkuuta 2015

Pori Jazz

En ole ihan varma, että miten tässä näin kävin, mutta minä olen taas Porissa! 

Itseasiassa vanhimmainen poikani makoili hetken aikaa aamulla sohvalla syöden ruisleipää, ja mietti siinä samalla, että olisipa kiva lähteä Poriin. Niinpä me sitten aika ex-tempore heitimme hammasharjat kassiin, tankkasimme auton ja huristelimme tänne fiilistelemään viimeisiä jazzailuja.

Aika rauhallista tuntui olevan tuolla jokirannassa vielä alkuillasta, kun kävelimme siellä vanhempieni kanssa, minä tietenkin kamerani kanssa. Ihan pakko oli samalla ikuistaa tuo ensimmäisen kuvan kaunis vanha oluttehtaan seinä, joka meinataan kuulemma purkaa! KÄÄK! Auttaisikohan siihen päätökseen joku kansalaisadressi... on nimittäin todella sääli, jos tuollainen tuhotaan!

Rytmikästä loppuviikonloppua teille täältä länsirannikolta. Tavataan varmaan taas, kunhan pääsen takaisin kotosalle!

PS. Huomaattekos, että me ollaan äidin kanssa maailman vanhimmat samikset, kun meillä on samanlaiset Rieker antistress-jalkineet :)
SHARE:

25 kommenttia

 1. Kaunis tuo vanha rakennus, tosi harmi kun näitä puretaan.
  Mukavaa viikonloppua sinne Poriin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekin ihana! Todella sääli, jos se tuosta puretaan uusien kerrostalojen tieltä, ihan suututtaa...

   Poista
 2. En ymmärrä tuota vanhan tuhoamista...
  Porissa käyty viimeksi 10 vuotta sitte, pitäs lähteä itsekin joskus tuollain ex tempore reissuun! Ne on yleensä parhaimpia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En minäkään... vihaksi pistää tuollainen vanhan hävittäminen, kun sen voisi hienosti ja persoonallisesti sulauttaa modernimpaan kaupunkimiljööseen.
   Porissa kannattaisi kyllä käydä hieman useammin, kuin 10 vuoden välein :)

   Poista
 3. Pori o kaunis... Roadtrippejä harrastetaan täälläkin, taas tänään kutsuu tie, saas nähdä minne se vie...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, hyvä... nämä on yleensä ihan parhaita!
   Mukavaa matkaa... toivottavasti eksyt kaikkiin kauniisiin paikkoihin:)

   Poista
 4. Ja samoja kulmia on eilen dallailtu, tosin me makoilimme Kirjurinluodolla lähes koko päivän, oli sen verran hyvää settiä tarjolla :) Miten sääli ettei meillä Suomessa vieläkään osata liittää vanhaa uuteen tarpeeksi usein...toki onhan se tavattoman paljon kalliimpi tapa rakentaa mutta olisi jättänyt mielenkiintoa monen kaupungin ydinkeskustaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulinkin, että siellä oli ollut hyvät musat :) Hyvä, hyvä...
   Kyllä täällä pitäisi jo pikkuhiljaa alkaa ottaa oppia Keski-Eurooppalaisesta rakennustavasta, jossa todellakin yhdistellään uutta ja vanhaa sulavasti keskenään... kyllä me tullaan niin perässä. Ja kun se tajutaan täällä Suomessa, niin silloin kaikki vanha on jo tuhottu ydinkeskustoista. Huoh!

   Poista
 5. Porissa on ollut vilakettä viimeistä. Ja samalla se tuo paljon kävijöitä myös tänne rakkaaseen naapurikaupunkiin Raumalle. Milloin sinä poikkeet Raumalle?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mutta. Kiitos kutsusta! Monen monituista kertaa olen hieman meinannut jarrutella Rauman kohdalla, mutta sitä kuvittelee, että on aina kiire. Raumakin on kyllä todella viehättävä paikka, joten tulossa ollaan, jossain vaiheessa!

   Poista
 6. Voi....just katoin eilen illalla tuota samaa. Mutta en tiennyt, että purkavat :( muuta ei kai silti voi oottaakaan porilaiselta kaupunkisuunnittelulta, kaikki vanhat tuhotaan. Ihana yksityiskohta olisi tuo, luulisi jotenkin sen voitavan säilyttääkin.
  Ihania kuvia saat aina otettua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin minulle kerrottiin. Nyt peukut pystyyn että olen väärässä, tai ymmärtänyt väärin...
   Olisi aivan mahtava yksityiskohta tässä kauniissa kaupungissa:)

   Poista
 7. Oi kuinka ihania kuvia <3 Olen myös katsellut tuota hurmaavan kaunista rakennusta ja pelännyt että koska se puretaan, toivottavasti sen saisi jotenkin estettyä!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti, ihanainen :)

   Mä niin toivoisin, ettei tuota purettaisi... Jos mikään muu ei auta, niin voidaanhan me sinun kanssasi köyttää itsemme kettingeillä tuohon kiinni, ennenkuin koneet ehtivät tehdä tuhojaan:)))

   Poista
 8. Kyllä tuo purkaminen tuolla alueella totta on. Siinä vieressä oli jo iso mainos millaisia asuintaloja siihen on tulossa. Toivottavast se radan toisella puolella oleva tiilirakennuskokonaisuus säilytetään, sillä minä aion muuttaa siihen hih ☺️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin mä vähän pelkäsinkin... mutta mitä ilmeisemmin se kaunis tiilirakennus saa jäädä. Ja jos siellä on liikaa tilaa sinulle, niin voin muuttaa alivuokralaiseksi sinne sinulle:)))

   Poista
 9. Ex tempore -jutut on sitten vaan ihan parhaita! Tuossa Porin Ässien lippu naurattaa mua...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on!!! Ja hei, miuakin hymyilytti tuo lippu jokirannan ikkunassa... Hyvä Ässät!

   Poista
 10. Surku tuo vanhojen rakennusten tuhoaminen. Ongelmana varmasti on se, että rakennusten annetaan ensin mennä niin huonoon kuntoon ettei niitä pystytä enää entisöimään tai remontoimaan asuttavaan tai muulla tavoin käyttökelpoiseen kuntoon esim. heikkojen perusrakenteiden takia. Samoin käy monille perikuntien omistamille syrjäseutujen taloille :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taidat olla ihan oikeassa. Todella sääli, sillä vanhoissa rakennuksissa on sellaista tunnelmaa, mitä uusiin ei koskaan saada...

   Poista
 11. Kaunis Pori tyylikkäisä Fridan kuvisa <3. Jos ajelet Rauman kautta, käyhän kattomasa Pitsi goes Pub -näyttely, josa mm. maalauksiani mukana. Näyttely on kauppakeskus Tarvontorin ikkunoisa tämän kuun Kanalin rannalla Valtakadun ja Nortamonkadun risteyksesä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei... kiitos vinkistä! Nyt ajelimme kylläkin Forssan kautta kotiin, joten ei tullut visiteerattua Raumalla - vielä:)
   Nyt, kun mainitsit tästä, niin voin kuvitella, kuinka hyvin sinun maalauksesi sopivat tuonne, sillä eikös sielä ole jotkut Rauman Pitsivikot meneillään:)

   Poista
 12. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 13. Välillä tuntuu kyllä kummalliselta tuo vimma purkaa noita vanhoja rakennuksia vedoten siihen, että tulee kalliimmaksi kunnostaa kuin tehdä uusi. Kyllä sitä rahaa hassataan paljon turhempaankin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotenkin sitä toivoisi, ettei kaikki olisi aina rahasta kiinni! Jos tähänkin jätettäisiin tuo kaunis talovanhus, ja sen ympärille rakennettaisiin uusia kerrostaloja, niin väitän, että koko alue ja nuo uudet talot ja niiden asunnot olisivat kokonaisuudessaan paljon houkuttelevampia ja halutumpia, kuin että sinne rakennettaisiin pelkkää uutta...

   Poista

© Visualaddict

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Blogger Template Created by pipdig