maanantai 20. heinäkuuta 2015

Ahlströmin Ruukki ja paras lehtivinkki - EVER!
Satakunnan matkailunedistämiskeskuksesta, hyvää päivää :)

Tuntuu, että monet edellisistä postauksista on tehty Porista ja sen lähiympäristöstä. Mutta minkäs teet, kun sielä on niin kaunista ja mukavaa.

Eilen, kun odottelin jazzailijoita herääväksi, niin kärsimättömänä hyppäsin autoon, ja lähdin aamulla Noormarkkuun itseäni viihdyttämään. Siellä sijaitsee Ahlströmin vanha Ruukki, Havulinna ja Villa Mairea, joka taitaa olla näistä kolmesta tunnetuin.

Tämä alue on 1800-luvulta, ja edelleen hyvässä kunnossa. Alunperin osa rakennuksista on tehty Ruukin työntekijöille ja heidän perheilleen, mutta edelleenkin niissä asutaan. Isommat villat ja kartanot ovat olleet Ahlströmin suvun ja heidän vieraittensa käytössä ja nykyään näissä monessa järjestetään jopa majoitustoimintaa. Minä en tätä tiennyt, mutta vanhempani kertoivat siitä minulle, kun pääsin takaisin reissuiltani. Mikäs sen mukavampaa, kuin herätä kosken solinaan ja lintujen lauluun kauniina kesäaamuna. Minulle ei kovin kaunis aamu sattunut kohdalle, kun kaksi eri sadekuuroa ehti kastella niin minut, kuin muutaman lenkkeilijänkin. Ei sillä, että se haittaisi, mutta kameraa kyllä jouduin hieman piilottelemaan mekon alla. Tämä siis tiedoksi niille muutamille, jotka ihmettelivät miksi seisoin liikkumattomana puiden katveessa, ja pitelin mekostasi kiinni.

Muutamissa kuvissa vilahtaa minun lemppari-lehteni: huikea Elle Country. Tämä siis teille vinkiksi!!! Ei ilmesty kovin usein, mutta nyt sattui kohdalle onnenpäivä, kun löysin uusimman painoksen ja vieläpä meidän lähikaupasta. Tässä on niin mahtavia kuvia, että meillä kohdellaan tätä kuin kukkaa kämmenellä, syvällä kunnioituksella. Eikä kukaan alle 25-vuotias saa koskeakaan tähän eepokseen ilman minun lupaani :)

Minä odottelen hammaslääkäriin pääsyä, sillä sen verran innokkaasti pistelin kotimatkalla läkerol-lakritsipastilleja poskeeni, että etuhampaasta lohkesi pala. Tällä hetkellä syödään puuroa ja smoothieita, eikä hymyillä ollenkaan - ainakaan tänään!


SHARE:

20 kommenttia

 1. Mielellään näitä kuvia katselee ja juttuja lukee, joten hyvin voit edistää matkailua jatkossakin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, hyvä... ehkä minä jonain kauniina päivänä löydän näitä ihania paikkoja täältä Espoostakin :)

   Poista
 2. Wautsi, mitä kuvia olet saanut otettua! Aivan ihania <3

  VastaaPoista
 3. Upeat kuvat ja upea paikka! Kiitos mahtavasta lehtivinkistä. Täytyypä pitää silmät auki jos joskus omalle kohdalle sattuisi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Jenna :)

   Tuo lehti kannattaa kyllä hankkia, vaikka onkin hieman tyyriimpi, kuin monet muut. Siitä riittää iloa piiiiitkäksi aikaa :)

   Poista
 4. Sun kuvat on aivan kuin Elle Countryssa. Voisi olla sinun kuvaamasi lehti. Tunnelma <3
  Ihanaa. Kaunista. Viihdyttävää. Inspiroivaa. Huokaus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, Mari... kiitos sinulle, ihana. Tuntuu, etä on kyllä vielä pitkä matka kuljettavana, että yllään tuohon kuvaustasoon. Mutta ihanaa, että tsemppaat siellä. Kiitos!

   Poista
 5. Ihanan näköisiä kuvia. Billnäsissä ja Fiskarsissa olen käynnyt usein. Tätyy laajentaa ruukkimiljöiden tutkimista satakuntaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi näitä kauniita miljöitä on säilytetty ympäri maata. Tämä kuuluu kyllä yksiin kauneimpiin, joten kannattaa käydä :)

   Poista
 6. Samoja polkuja ollaan kuljettu... Noormarkun Ahlströmin alue on ainutlaatuinen ja hyvin pidetty, kannattaa ehdottomasti käydä. Upeita kuvia olet sieltä napannut.

  Ja samainen Elle on luettu kannesta kanteen monesti, upea opus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitäisköhän meidän oikein sopia treffit, kun tuntuu, että mielenkiinnon kohteet menevät ihan käsikädessä sinulla ja minulla :))))))

   Tuo Elle on ihana... parempi kuin moni sisustuskirja :)

   Poista
 7. Ihanan rauhaisa tunnelma näissä! Tulipa houkutus lähteä Satakuntaan, mullakin juuria siellä, Merikarvian suunnilla. Kiitos!
  Terkuin L-K
  http://driimitblog.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Satakuntaan kannattaa aina mennä :)))

   Mukavaa tiistaita sinulle...

   Poista
 8. Upea paikka sateisellakin säällä. Nuo ruukkialueet ovat pääsääntöisesti kauniita ja varsinkin, jos niistä on pidetty hyvää huolta. Ihanat vanhat rakennukset! Kyllä sun hienoilla kuvillakin yhden lehden täyttäisi :) Minä välttelen tällä hetkellä kaikenlaisten lehtien ostamista, mutta saatan salaa vilkaista, jos tulee lehtihyllyllä vastaan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on... paitsi jälkeenpäin huomasin, että linssissä oli jotain roiskeita, mutta hei... ei haittaa menoa. Antaa vain kivat vibat näihin kuviin :)
   Tuota ei kannata ajatella lehtenä, vaan se on vähän niinkuin pehmeäkantinen sisustuskirja, ja siihen nähden todella edullinen ollakseen näin ihana!

   Poista
 9. Voi Friidu miten upeita kuvakulmia olet taas onnistunut taltioimaan. Tuo alue on yksi mun lemppareista, mutta tänä kesänä ei ole siellä vielä ajeltu. Mulla kymmeniä kuvia tallessa tuosta paikasta, mutta voi miten erilaisilta ne sinun kuviisi nähden näyttävätäkään. Ehkä niistä kuvankäsittelyllä saisi jotain julkaistavaakin. Sinun innoittamanasi ehkä joskus talven pimeinä pakkaspäivinä käyn niihin käsiksi ... sitä odotellessa ihanaa kesän jatkoa. Ai niin , tuo lehti pitää käydä metsästämässä, niin ihanilta näyttävät siinä olevat kuvat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Nuppunen <3
   Kuvankäsittelyllä saa vaikka mitä aikaiseksi, joten suosittelen kyllä ottaa nuo työnalle... tiedä mitä helmiä saat aikaiseksi :))))
   Lehti on IHANA - käy ihmeessä hakemassa itsellesi oma!

   Poista
 10. Niin kaunista ja kiitos ihanasta lehtivinkistä. Tykkään todella paljon myös espanjalaisesta El Mueblesta, vaikka omassa kodissa on kyllä enemmän värejä, kuin El Mueblessa esitellyissä kodeissa. .)

  Ihanaa loppuviikkoa Frida <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin on muutama Mueble jossain lehtipinossa. Mutta nyt en jostain syystä ole piiiitkiin aikoihin edes selaillut sitä. Täytyypä taas inspiroitua espanjalaisista sisustuksista...

   Samoin sulle, muksaa tätä viikkoa :)

   Poista

© Visualaddict

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Blogger Template Created by pipdig