perjantai 12. kesäkuuta 2015

ExtremeäMä olen ihan fiiliksissä! Valokuvaus on siis niin mun juttu, ja nyt jo olen ihan paniikissa, että koulu loppuu, vaikka puolisen vuotta on vielä opintoja jäljellä.

Tällä viikolla hypättiin taas ihan täysin meikäläisen mukavuusalueen ulkopuolelle, kun kuvailimme koulussa extreme-fotoja Antti Rissasesta. Pointti oli saada pysäytettyä liike, kun mallimme taituroi fillarillaan alas Tähtitorninmäkeä. 

Innokkaille kuvaajille tiedoksi, että liikkeen saa pysäytettyä säätämällä valotusaikaa nopeammaksi. Näissä kuvissa olen käyttänyt 1/500sek ja 1/700sek valotusaikoja, ja huomasin lataillessani näitä koneelle, että aika olisi saanut olla vieläkin nopeampi. Tuodaan siis malli ja fillari takaisin ja otetaan setti uusiksi, hih ja heh!

Tuskin minusta ihan extreme-kuvaajaa tulee, mutta mahtavaa oli oppia tästäkin lajista hieman perusteita. Ja sitäpaitsi tuota liikkeen pysäytystä voi harrastaa niin monenlaisissa tilanteissa, että oli kyllä kiva harjoitella sitä ihan livenä. Minä kun olen kuvannut enimmäkseen paikallaan pysyviä objekteja, ja sekös tuntuu tällaisen extremen jälkeen helpolta kuin heinänteko.

Vaikka hypyt ja temput olivat huikeita, niin tiedättekös mitä, mun lemppari-kuva näistä on kuitenkin tuo ensimmäinen, jossa on tallennettu vain "tilanne" hyppyjen välissä, ja tiukalla rajauksella tietenkin.


SHARE:

8 kommenttia

 1. Wautsi! Upeita kuvia ja varmasti hieno kokemus! Mäkin kuvailin viime viikonloppuna pomoni 50 v juhlat ja olipas hauskaa välillä jotain muuta kuin niitä purnukoita ;))!

  Kivaa viikonloppua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tuo muiden kuin purnukoiden kuvaileminen on vaan niin avartavaa, ja aina oppii jotain uutta:)

   Muksaa viikonloppu myös sinulle<3

   Poista
 2. Upeita kuvia Frida. Tuo toka ihan mahtava!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Piude<3

   Kyllähän näistä tunsi pientä onnistumisen iloa:)))

   Poista
 3. Upeita kuvia! Itseäkin on alkanut kiehtomaan liikkeen kuvaaminen, vaikka ei niistä purkeistakaan vielä kovin kummoisia kuvia ole tullut :) Yritinkin tuossa yksi päivä harjoitella meidän koiran kanssa, sanotaanko vaikka näin, että jatketaan vielä harjoittelua :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ha, haaaa:) Liikkeen kuvaaminen on kyllä ihan oma taiteenlajinsa, ja harjoittelua vaaditaan myös täällä päässä... voin vain kuvitella, kuinka koirulisi on livahdellut aina kameran edestä pois milloin mihinkin suuntaan:)))

   Poista
 4. Mahtavia kuvia olet kyllä saanut otettua. Hurjan näköistä temppuilua pyörällä, itseäni olisi varmaan vähän käynyt jänskättämään :)
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti, kiitti, Outiliini<3

   Huikean näköinen laji tuo pyöräily!!! Hyvä, että meikäläinen pysyy edes tasamaalla pyörän kanssa pystyssä... Taitava nuorimies:)

   Poista

© Visualaddict

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Blogger Template Created by pipdig