torstai 7. toukokuuta 2015

Voimaannuttamista


Muuttaminen ja avioero ovat perinteisesti olleet kärkipäässä, kun on tutkittu asioita, jotka aiheuttavat stressiä ihmisille. Ainoastaan puolison kuolema menee näiden ohi.

Silloin, kun itse tein alkuvuodesta päätöksen eron ja muuton suhteen, niin tiedostin tämän ihan täysin. Ja päätin, että tähän samaan "soppaan" pitää sisällyttää jonkinlaista itsensä voimaannuttamista, jotta näiden elämänmuutosten myötä ei vaivu ihan masennuksen partaalle... siihenkin kun on lieviä taipumuksia :)

Niinpä ajattelin asiaa ihan puhtaasti maalaisjärjellä, ja aloin tekemään asioita, jotka tuottavat minulle mielihyvää. Nyt en puhu välittömästä mielihyvän tuottamisesta ja nautinnosta, vaan sellaisesta josta tulee hyvä olo myös pidemmäksi aikaa.

Liekö mikään ylläri, että ulkoilu nousi yhdeksi tärkeimmäksi voimaannuttamisen lähteeksi. Nykyään, jos olen kolmekin päivää liikkumatta, niin huomaan sen heti yleisessä vireystasossa. En edelleenkään ole mikään himoliikkuja, vaan käyn rauhallisilla kävelylenkeillä. Kuuntelen linnunlaulua, ihastelen puita ja kukkia ja toisinaan jopa ikuistan niitä kameraani.

Tässä parin kuukauden aikana olen tämän lisäksi huomannut muitakin asioita, jotka voimaannuttavat, ja saavat hyvää energiaa liikkeelle. Lukeminen on yksi asia, jota harrastan ihan päivittäin. Se saa minun mielikuvitukseni liikkeelle, enkä enää nykyään pysty saamaan edes unen päästä kiinni, ellen lue pientä pätkää jotain, joka irrottaa minut arjen askareista.

Valokuvaaminen on minulle yksi ihan tärkeimmistä asioista. En tiedä, miten ihmeessä olenkin pärjännyt ennen ensimmäistä järkkäriäni. Eikä siitäkään ole aikaa, kuin nelisen vuotta.

Ruokailun suhteen mennään vähän niin ja näin... Tiedostan ihan täysin, että syömällä terveellisemmin, voin paremmin. Mutta herkkusuuna minun pitää toisinaan saada sitä välitöntäkin nautintoa mutakakun tai saksanpähkinäjäätelön muodossa. Yleensä herkuttelun jälkeen on kaikkea muuta kuin hyvä olo, sillä sokerihumala on nopea ja tuo tullessaan uupumista. En kuitenkaan missään nimessä halua kieltää itseltäni näitä nautintoja, sillä mitä enemmän teen rajoituksia ja kieltoja, niin sitä enemmän niitä halajan.

Käsityöt ovat aina olleet minulle tärkeitä. Taitaa juontaa juurensa siihen, että haluan ympärilleni kaikkea persoonallista ja omannäköistä, enkä "kaupanhyllynmassatuotantoa". Tämä harrastus viekin aina välillä hieman mennessään ja siksi kotini pursuaa kaikenmaailman pellavatyynyjä, kasseja ja muita mukavia riepuja.

Näiden lisäksi olen viimeaikoina alkanut pitää "kiitollisuuspäiväkirjaa". Joka ilta, nukkumaan mennessäni kirjaan vihkoseeni kolme asiaa, joista olen sinä päivänä ollut kiitollinen. Nämä ovat ihan arkisia asioita, kuten sellaisia, että kuulen lasteni nauravan ääneen (musiikkia äidin korville) tai siitä, että minulla on ihana lenkkipolku melkein takapihalla tai siitä että minulla on kestävä saumuri, joka ei hajonnutkaan. Tämä on kiva tapa, joka auttaa näkemään asioiden hyviä puolia ihan joka päivä, joten suosittelen lämpimästi.

Nyt hyökkään taas kankaitteni kimppuun, sillä ylihuomenna, lauantaina on Cafe Latten myyjäiset, ja olisi kiva, jos saisin sinne mukaan hieman jotain myytävääkin :)

Voimaannuttavaa torstaita teille, ihanat!
SHARE:

34 kommenttia

 1. Ihania asioita <3 On todellakin hyvä olla kiitollinen kaikesta siitä hyvästä mitä meillä ympärillämme on joka ikinen päivä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Minna<3

   Niin, ja onneksi itseään voi harjaannuttaa näkemään niitä:)

   Poista
 2. Ajatuksia herättävä, koskettava kirjoitus kauniiden kuviesi jatkoksi. Siinäpä meille jokaiselle ajateltavaa. Uskon että näillä elämän ohjeillasi selviät erosta, muutosta ja kaikista niiden mukanaan tuomista uusista järjestelyistä elämässäsi. Onneksi myös kevät tukee kasvussaan voimaantumista ja valo antaa lisää energiaa. Toivon kaikkea hyvää sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Kikka.

   Ihanaa, että olet jäänyt ajatustesi kanssa tämän äärelle... Kaikkea hyvää myös sinulle, ja paljon iloa ja energiaa ammennettavaksi kevätauringosta.

   Poista
 3. Aivan ihania asioita ja tosi hyvä, että olet tehnyt asioita joista tulee hyvä mieli!! <3 Kiitollisuus päiväkirja on hyvä idea ja pitäisi itsekin kirjata enemmän hyviä asioita ylös vaikkakin niitä joka päivä miettii <3

  Voimia, valoa ja rauhaa sinulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ihana:)

   Siitä asti, kun olen tuota "päiväkirjaa" pitänyt, niin ajatuksissani pyöri joka päivä aamusta iltaan monta asiaa, jotka voin illalla kirjoittaa ylös. Auttaa arkisen kauneuden näkemisessä ihan mielettömästi:)

   Poista
 4. Kaunis kirjoitus. "Chase your Dreams!" Oman onnen jahtaaminen on erittäin suotavaa! ♥

  Ihana pikkulaukku kuvassa! Ootko itse painanut siihen sen tekstin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Sally<3

   Niitä kohti tässä ollaan menossa, pikkuhiljaa ja pienin askelin...

   Joo, tuo laukku on tulossa myyntiin... tai itseasiassa minulla on niitä kaksi. Ovat armeijan vanhoja "leipälaukkuja", ja saaneet friidumaisen tuunauksen :)) Kiva, että tykkäät...

   Poista
 5. Hyvä Friidu. Valokuva puun juuresta teksteineen jäi ajatuksiini. Kiitollisuuspäiväkirja on opettanut mulle paljon, tyttäreni inspiroi minut sen kirjoittamiseen. Kirjoitin useina vuosina myös "aamusivuja". Ihanaa, lauantaina voimaannutaan yhdessä kaiken kauneuden keskellä 👍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että kuva on puhutellut sinua... tuo teksti on vanhempieni kotona olevasta pienestä kyltistä... on jäänyt minunkin mieleeni:)
   Ihanaa, että näemme huomenna!

   Poista
 6. Hienoa, että olet löytänyt omat tapasi selviytyä ja jatkaa aurinkoista polkuasi. Ja me saamme nauttia upeista valokuvistasi täällä blogissa

  Vaikken oman onnettomuuteni jälkeen tehnyt tietoisia suunnitelmia, niin toteutan vähän samankaltaisia asioita elämässäni. Teen juttuja, käyn paikoissa ja tapaan ihmisiä, jotka tuovat iloa ja onnea elämääni. En säännöllisesti kirjaa hyviä asioita paperille, mutta pohdin niitä ja kerron ääneen läheisilleni. Ja käsityöt, ne vasta voimaannuttavia ovatkin! Käsillä tehden kun voi tuottaa iloa itselle ja muille. Kuten minulle tuottaa iloa joka päivä olallani keikkuva Fridan pellavakassi <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka moi Elli<3

   Ja kiitos kommentistasi... Sinulla on ollut kyllä vastoinkäymistä, jos toistakin, joten ihastelen kyllä positiivista asennettasi elämään:)
   Ja hei... ihanaa, että pellavakassi tuo sinulle iloa päiviisi!

   Poista
 7. Sä olet kyllä ihana kun voimaannutat myös meitä muita jakamalla positiivista energiaasi. Valoa ja hymyä tähän päivääsi, halataan ensi viikolla ♡

  VastaaPoista
 8. Hienoja asioita oletkin löytänyt voimaannuttajiksi - ja kaikki sellaisia, jotka ovat tarpeen ihan joka päivä - oli tilanne mikä tahansa <3
  Itse olen kiitospäiväkirjaa pitänyt taas jo toista vuotta - se on ainoa uudenvuodenlupaukseni ollut kahtena vuotena - olen postannutkin siitä. Olen pitänyt sitä myös muutama vuosi sitten aikoinaan kuntoutuksessa saadun ohjeen mukaan, mutta välillä unohdin sen. Sen avulla on kyllä hyvä yrittää löytää jokaisesta päivästä ne hyvätkin puolet.
  Iloa ja aurinkoa, Frida, sinulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinähän minullekin tämän kiitollisuuspäiväkirja-inspiksen olet aikoinaan jakanut. Kesti vain aika kauan, ennenkuin tartuin tuumasta toimeen:) Kiitos siis siitä!!!

   Iloa ja aurinkoa myös sinulle...

   Poista
 9. Valtavan kauniita kuvia, tykkäsin hurjasti! Ja teksti - samaistuin niin moneen asiaan. Se avioero minulta puuttuu, mutta silti koen muutaman menneen vuoden melkoisen raskaaksi. Ja kyllähän se näkyi reippaana painonnousuna (20 kg), ei jaksanut niin itsestään välittää. Vaan paljon hyvää on tapahtunut sitten viime syksyn ja elämäntapojen muutoksen, silloin viimein osasin alkaa ajatella niin kuin sinä olet hoksannut heti suurten elämänmuutostesi kohdalla : )

  Ulkoilu, valokuvaaminen ja ruokailu, kaikki niitä voimaannuttavia asioita itselleni myös. Vaan nyt joudun tsemppaamaan kyllä tuon syömispuolen kanssa, sillä aloitin maanantaina Superdieetin! Saapas nähdä kuinka rouvan käy ; ) Silloin viime syksynä onnistuin pudottamaan painoa yhdeksän kiloa ja nyt yritän jatkaa urakkaa. Näillä vuosilla kun mikään ei enää tunnu käyvän tuosta vaan. Paitsi se lihominen :D

  Oikein ihania, aurinkoisia kevätpäiviä sinulle Frida <3


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Päivi<3

   Kyllä tämä on minullakin vienyt vuoden jos toisenkin, ennekuin nyt tartuin "härkää sarvista". Paino on noussut ihan samaa tahtia, kuin teikäläisellä ja jaksamisen kanssa on ollut vähän niin ja näin jo pidemmän aikaa... Onneksi nyt iski inspis tehdä pientä muutosta omaan elämään.

   Aurinkoa sinulle, Päivi

   Poista
 10. Ihania kuvia:)

  Ihminen tuntuu löytävän oman itsensä uudelleen pitkän parisuhteen jälkeen. Etsitään niitä mielihyvän tuottajia jotka usein yllättäen ovat samoja joista pikkuhiljaa aiemmin on luopunut parisuhteen aikana. Prosessisi kuulostaa hyvin samankaltaiselta kuin se jonka läpikävin kymmenen vuotta sitten oman eroni jälkeeni. Nykyisessä suhteessa olen pyrkinyt säilyttämään omat pikku juttuni vaikka yllättävän vaikeaa se joskus on. Kiitollisuuskirja kuulostaa hyvältä:) Mukavaa toukokuun alkua:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Susanna:)

   Tässä piilee kyllä pieni totuus. Miten sitä onkin näin päässyt unohtamaan itsensä... Ihanaa, että olet itse tiedostanut asian, ja nykyisessä suhteessasi pyrit säilyttämään ne omat juttusi.

   Aurinkoa sinun toukokuuhusi!

   Poista
 11. Upea kirjoitus Frida! Kiitollisuuskirja kuulostaa ihanalta idealta. Itse olen ollut pari päivää Minna Marshin opeissa opettelemassa stressin hallintaa sekä elämään tässä hetkessä.
  Halaus<3!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaapa mielenkiintoiselta kurssilta... toivottavasti olet saanut ammennettua paljon sieltä omaan elämääsi:)))

   Poista
 12. Ihania ajatuksia, näistä voimaantuu itsekin! Minunkin elämässä on ollut ikäviä menetyksiä ja muutoksia, mutta en anna niiden lannistaa. Elämässä on paljon enemmän positiivista kuin negatiivista ja aion keskittyä jatkossakin positiiviseen. Onni ja ilo löytyvät useimmiten ihan pienistä arkisista asioista.

  Onnellisia kevätpäiviä sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa, että tämä voimaantuminen jakaantuu ympärille, ja tavoittaa myös sinut:))

   Onnea todellakin löytyy koko ajan ympäriltämme. Pitää vain harjaannuttaa mieltään, jotta sen aina huomaisi:)

   Onnea, tsemppiä ja aurinkoa sinulle, ihana AnuElina<3

   Poista
 13. Olet hieno ihminen Frida! <3 Kiitollisuuskirja olisi varmasti sellainen, jota jokaisen ihmisen maan päällä kuuluisi pitää. Uskon, että maailma olisi parempi paikka, jos kaikki keskittyisivät edes hetken kiitollisuuteen.

  Kaikkea kaunista elämääsi toivottelen täältä pohjoisesta! Voimaantumista kaiketi tarvitaan me monet muutkin. Onneksi apua saa muun muassa täältä sinun blogistasi <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ihanainen<3

   Voi sinua... en minä ole yhtään sen hienompi ihminen, kuin moni muukaan... kunhan heittelen näitä ajatuksia ja pieniä tekosia tänne ilmoille, muidenkin luettavaksi. Toivottavasti saan ajettua inspistä ja pieniä auringonsäteitä eteenpäin...

   Kiitollisuutta saisi kyllä kaikki harrastaa hieman enemmän, siinä olet ihan oikeassa. Onneksi minä ainakin harjoittelen sitä täällä tuon pienen päiväkirjani kanssa:))))

   Poista
 14. Kiitollisuus päiväkirja kuulostaa hyvältä idealta! Voisin itsekin kokeilla sitä :) Kaikkea hyvää sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on ihan huippuidea, joten toivottavasti tartut siihen. Nykyään huomaan jo pitkin päivää miettiväni, mitä kaikkea sinne voin kirjoittaa sitten illalla...

   Mukavaa perjantaita ja auringonpaistetta sinulle.

   Poista
 15. Kylläpäs kolahti tuo kirjoituksesi, tuntui niin tutulle. Kun itse erosin, päätin, että en märehdi enää menneitä vaan katson eteenpäin. Olen liikkunut aina jonkin verran, mutta eron jälkeen se tuli vielä tärkeämmäksi, kuntokeskuksen jumpat ja lenkkeily. Luonto, liikunta, lukeminen ja menevä musiikki tuovat hyvää oloa ja energiaa elämään. Yksi tärkeä asia eron jälkeen oli se, että päätin "ulkoistaa" itseni, eli käyn elokuvissa, konserteissa, ja kaikenlaisissa tapahtumissa missä tapaa ihmisiä. Ystävien sanojen mukaan olen muuttunut paljon rohkeammaksi, iloisemmaksi ja ehkä kaunistunutkin. Positiivinen elämänasenne ja hymy huomataan kyllä. Tuo kiitollisuuspäiväkirja on hyvä asia ja luonnossa liikkuminen myös, molemmat poikii varmasti lisää hyviä asioita elämään.
  Aurinkoisia päiviä sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaapas tutulta... paitsi tuo "ulkoistaminen". Sen suhteen olen ollut itse hieman laiska. Ehkä se onkin sitten seuraava asia, johon alan itse kiinnittämään huomiota:)

   Aurinkoa ja hyvää jatkoa myös sinulle.

   Poista
 16. kaunista ja voimaannuttavaa...
  sain juuri eilen päätökseen ihanan Miina Savolaisen voimauttava valokuvaus vuoden kestävän koulutuksen..olen vieläkin ihan sen lumoissa :) suosittelen jos joskus sattuu kohdalle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. OI, kuinka kuulostaa ihanalta tuo koulutus. Pitäisiköhän itsekin kaivaa esiin joku vastaavanlainen:)

   Poista
 17. Ihana sinä <3
  Voima halauksia ja ihanaa äitienpäivää!

  VastaaPoista

© Visualaddict

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Blogger Template Created by pipdig