torstai 23. huhtikuuta 2015

Nahkavetimet keittiöön


Kun asunnon mukana tulee peruskeittiö, niin korvien välissä alkaa kuhisemaan ja raksuttamaan. 

Kuukauden täällä asuttuani päätin tehdä hieman persoonallisempaa ilmettä tähän perus-tylsään keittiöön. Ja mistäpäs muualta sitä inspistä saa, kuin Tine K:lta, joka jo aikoinaan keksi laittaa nahkavetimet omaan keittiöönsä.

Näppäränä tyttönä kipaisin H&M:n asusteosastolle, ja ostin kolme nahkavyötä, jotka taitavat kylläkin olla keinonahkaa, ainakin hintansa perusteella (4,95). Leikkelin ne sopivan mittaisiksi ja tein ruuveille reiät päihin.

Neljä kaappia jäivät vielä ilman (tarkkasilmäisimmät löytävät nämä kuvista:)), joten yksi vyö pitää vielä hakea. Myöskin alkuperäiset ruuvit olivan liian lyhyet, joten hain rautakaupasta uudet, ja niihin mutterit. Tämän tuunauksen kokonaishinnaksi tuli siis noin 25 euroa, ja jakaa mielipiteet täällä kotona tasan kahtia: minä tykkään, pojat ei!

Jos joku ihmettelee tuota pellavariepua korkean kaapin paikalla, niin voin kertoa teille, että siinä oli jääkaappi. Siis toinen jääkaappi. Jo alunperin ihmettelin, että miten näin pieneen keittiöön on edes laitettu kaksi jääkaappia. Siis ihan oikeesti! Silloin, kun muutimme tänne, niin raahasin toisen varastoon, ja tilalle laitoin elfa-koreja, ja eteen pellavakankaan. Säilytystilaa täällä tarvitaan, eikä enää toista jääkaappia, sanon minä! Katsotaan sitten ajan kanssa, mitä tälle nurkkaukselle tehdään. Ensin ajattelin rajata tuon kohdan kuvista pois, mutta enpä malttanutkaan... Nyt voimme ihmetellä sitä ihan yhdessä:)

Tässä vielä kuvat tarvikkeista, sekä yksi foto, jonka ehdin ottamaan, ennenkuin aloin heilua täällä ruuvarin kanssa:
SHARE:

42 kommenttia

 1. Onpas onnistunut muutos. Hauskaa torstaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Outi ja muksaa torstaita myös sinulle... viikonloppu lähestyy taas kovaa vauhtia:) Jee!

   Poista
 2. Onnistunut muutos, kyllä sillä Tinellä riittää ideoita :D Onpas kyllä erikoinen ratkaisu kaksi jääkaappia asunnossa, toivotaan että keksit oikein kivan ratkaisun siihen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tine on GURU! Niin paljon ihania ideoita on häneltä kummunnut, että oikein päätä pyörryttää:)
   Kaksi jääkaappia on ihan outo ratkaisu... Ymmärtäisin ehkä paremmin, jos neliöitä olisi 400, mutta että täällä. Sitä paitsi, ajattele nyt, miten paljon mä sitten söisin, jos mulla olisi vielä kaksi jääkaappia. Onpa hyvä, että raahasin sen varastoon:)

   Poista
 3. Vähänkö tuli mageen näköinen! Mä haluaisin kanssa väkertää nahkavetimet, mutta meillä on kaikki vetimet pystysuunnassa, niin ei tule niin hienon näköiset nahalla kuin noin poikittain...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Auts... no joo... pystysuunta ei ehkä toimi ihan samalla tavalla. Nyt sun pitää vaihtaa koko ovet:))))

   Poista
 4. Niin kivat! Peukutan!
  Tiinan luona Mustikkamäellä viime kesänä ihailin kun hän oli laittanut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai oli Tiinalla tällaiset. No, en yhtään ihmettele, kun naisella on muutenkin niin hyvä maku... sitpaitsi meikäläinen tulee aina hieman jälkijunassa näiden kanssa:)

   Poista
 5. Onpa heti erinäköstä. Kiva idea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin juuri... kyllä pienellä saa ilmettä muutettua:)

   Poista
 6. Hyvä idea :) Tykkään! Leppoisaa päivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:)

   Ja leippoisaa ja lokoisaa torstaita myös sinulle...

   Poista
 7. Upea lopputulos. Jännä miten ison muodonmuutoksen noinkin yksinkertainen juttu saa aikaan. Peukku jääkaapin poistolle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Riitta <3

   Tässä juuri, kun katselen niitä, niin mieleeni tuli, että valkoiset nahkavetimetkin olisivat olleet aika mageet. Toisaalta ne eivät olisi olleet valkoisia kovin pitkään, joten hyvä näin:)

   Poista
 8. Hyvä idea ja nopsa / helppo toteuttaa, tuota vois ehdottaa jollekin tutulle joka vuokralla asuu ja kaapinovet on myös valkoiset, voi sopia hänellekin. ;) Ja toin toinen jääkaappi vois olla vaikka samankokoinen pakastin..vaikka ne elfakoritkin on kyllä tosi käytännölliset, mullakin niitä on komeroissa ja tykkäään kun niihin mahtuu tosi hyvin tavaraa ja saa kaiken ulos vedettyä ja näkee nopsaan mitä missäkin on kun ovat "läpinäkyvät". Niiden eteen tuohon pellavan tilalle vois laittaa vaikka rullaverhon, jonkun tosi värikkään katseenvangitsijaksi, vaihtaa voi senkin nopsaan, jos kyllästyy?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on kyllä näppärä tapa muuttaa ilmettä hieman uudeksi, joten suosittele ihmeessä:)
   Voipi hyvin olla, että se toinen jääkaappi on edellisellä asukilla ollutkin pakastimena. Minä tarvitsin kipeästi säilytystilaa, joten en kyllä miettinyt kahta kertaa sen siirtämistä. Rullaverho voisi myös olla ihan hyvä vaihtoehto, mutta käytössä ehkä hieman hankala, jos usein haluaa ylimmistä koreista jotain. Ajatustyö sen suhteen on käynnissä, ja voihan olla, että kätevästi löytäisin myös tuonkokoisen valkoisen kaapinoven siihen:)

   Poista
 9. Hauska idea ja hyvältä näyttää! Meillä on keittiön (pikkurahan) muutosprojekti meneillään ja vaikka vetimet ovatkin ihan OK, niin jotakin hauskaa ja erilaista voisi niidenkin sijaan ajatella. Tuo voisi olla yksi ihan käyttökelpoinen idea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Kaisa<3

   Tämä on ainakin maailman helpoin tapa muuttaa hieman ilmettä, joten suosittelen. Ja sitten kun tähän puolestaan kyllästyy, niin voihan aina laittaa ne vanhat vetimet taas takaisin:)

   Poista
 10. Hauska idea käyttää nahkaa myös noin :) Ja toinen jääkaappihan olisi todella hyvä jos tarvitsisi paljon virvokkeita tulevaan hellekesään, hih hah heh :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih hiiii... meillä pojat yrittivät ensin, että saisivat toisen jääkaapin pelkästään omaan käyttöönsä. Ilmeisestikin juuri virvokkeille:) Niin tai näin, niin onneksi elfat imevät sisäänsä paaaaaljon, paaaaljon tavaraa, kangasvärejä, pensseleitä ja maalarinteippiä:))

   Poista
 11. Oi kuinka hienot! Ja keittiön tunnelma on muutenkin niin chic!

  PS. Nähdäänkö lauantaina?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänks, Sally.

   Tällaisia pikkutuunailuja täällä harrastellaan:))))
   Kyllä me varmaan nähdään... vaikka minulla on kyllä pieni tuumailu lauantain suhteen kesken...

   Poista
 12. Kiitokset vinkistä Frida. Meillä on samanlaiset vanhat vetimet, kuin Sinulla, Nyt pitää uusia ne, tosin aion laittaa ruskeat, sillä siinä alareunassa on kultainen lista. Yhdet nahkaset olen jo laittanut laatikostooni, mutta olen solminut sen takaa.

  Terveisin Päivi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruskeatkin kuulostavat huippu-ihanilta... voin jo kuvitella, kuinka kauniilta ne näyttävät kultaisen listan kanssa:)

   Poista
 13. Olet sää kyllä niin näppärä lady ;)! Aivan super hieno idea :))!!

  VastaaPoista
 14. Hieno tuli. EHDOTTOMASTI parempi! Mut jospa tuossa onkin ollut pakastin, eikä jääkaappi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Pirjo<3

   Nyt on yksi vyökin haettu lisää, niin saan kaikkiin oviin tuollaiset:)
   Mukavaa perjantaita.

   Poista
 15. Kiva idea, hygienian kanssa voisi olla lapsiperheessä haasteensa... Mistä olet tuon munakorin hankkinut, ihana!

  Aurinkoista perjantaita toivottaen,
  Tuittu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heipsulis Tuittu.

   Onneksi nämä on helppo pyyhkiä... ja jos ongelmia ilmaantuu enemmän, niin helppo vaihtaa takaisin vanhoihin:))
   Munakori on mummon vanha, oikea perintökalleus siis:)

   Aurinkoa myös sinulle.

   Poista
 16. Itse näen nuo jää-viileä kaapin ja pakastinkaapin paikkoina. Vetimet on tosi kivat. Tykkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ja niinhän ne onkin niitten paikkoja. Minulla vain oli sen verran paljon kaikkea tavaraa, että poistin sen ihan vain tilanpuutteen vuoksi ja laitoin sen paikalle elfa-koreja. Nopsa ratkaisu käsillä olleeseen ongelmaan:))
   Nuo vetimet kyllä ryhdittävät keittiötä kivasti....

   Poista
 17. Mulla on sulle idea tuohon kaappiin :) Tai no ehkä sä olet itse ajatellut jo samaa - ehkä - mutta kysymys eka; onko siinä siis kaappirunko edelleen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai, onko??? Olisi kiva kuulla... tuossa ei ole varsinaista kaappirunkoa, eikä sokkelia vaan sellaiset "päätylevyt". Aukeniko?

   Poista
 18. Vastaukset
  1. Kiitos, Susanna:)

   Onhan nämä aikas hauskat, ja varmasti erilaiset, kuin naapurilla:)

   Poista
 19. Vastaukset
  1. Kiitos... nyt vaan itsekin sitten askartelemaan vöistä vetimiä:))))

   Poista

© Visualaddict

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Blogger Template Created by pipdig