maanantai 9. maaliskuuta 2015

Tilit selviksi







Jaahas, arvon ladyt. Meillä täällä kaupungin laidalla alkoi ihan uusi elämä.

Tiedättekös sen tunteen, kun kuukauden viimeisellä viikolla miettii aikaa taaksepäin, ja ihmettelee, että mihin ihmeeseen kaikki rahat ovat kuluneet. No, meilläpä sitä ei tarvitse tämän jälkeen enää miettiä. Nyt voin ihan vain kaivaa "Friidun oman calculuksen" esiin, ja tarkastella sarakkeita, ynnäillä ja ihmetellä.

Olen jo jonkin aikaa ajatellut tekeväni tällaisen kuukausittaisen "tilikirjan", kunnes nyt innostuin avaamaan excelin pitkästä aikaa. 

Tähän kirjataan joka kuukauden tulot ja menot, ja kuun lopussa sitten ihmetellään, että mikä ei täsmää :) Ei vaisinkaan, uskon, että tärkeintä tämän kanssa olisi huomata kaikki "turhat kulut" ja tarvittaessa karsia niitä joka kuukausittaisesta kulutuksesta.

Nyt heitän teille vapaamuotoisen haasteen lähteä mukaan tähän hauskaan kirjanpitoon. Printatkaa itsellenne ao. taulukko, ja pitäkää kirjaa kuluistanne, edes yhden kuukauden ajan. Uskon, että sinäkin aikana saattaa saada jo pientä käsitystä turhista kuluista.

Ja muistakaa, että turhiksi kuluiksi ei lasketa: kukkia, kirppislöytöjä, kynsilakkaa, eikä mitään, mikä on hankittu yli 70% alennuksella :)

Have fun with it!









SHARE:

14 kommenttia

 1. Tsemppiä kirjanpitoon. Meillä tulotkin on niin pienet, että ei tarvii turhakkeita ostaa ☺

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsempeistä:)

   Ei ne tulot täälläkään mitään huippusuuria ole... taitaa olla ihan liikaa rivejä ja sarakkeita tuossa minun hienossa calculuksessani tämän perheen tilikirjanpitoon :)))))

   Poista
 2. Tuo on mukavaa :) heh. Oon pari vuotta jo täyttänyt exceltaulukkoa menoista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa, Heini <3

   Kuulostaa todella järkevältä. Onneksi itse aloitin nyt... parempi siis myöhään, kuin ei milloinkaan:))))

   Poista
 3. Meillä tuon tekee puolestamme pankki, lajittelee kyllä todella hyvin kulut oikeisiin kategorioihin. :) Oli kyllä todella mielenkiintoista alkaa seuraamaan, kun tuli joku aika sitten käyttöön..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka moi Jenni!

   Siis, mitä! Tekeekö joku pankki tällaista kulujen lajittelua? Sehän kuulostaa todella järkevältä ja hyödylliseltä palvelulta.
   Ja varmasti on myös todella mielenkiintoista seurailla eri kategorioita...
   Pitääks mun nyt vaihtaa pankkia:))))

   Poista
 4. Hauskaa! Mä' olen joskus aloittanut ja sitten lopettanut, kun unohdan merkitä kulut!! Kiitos tästä inspiksestä ja täytyy nyt ottaa itseääkin niskasta kiinni! Tosin tänä vuonna olen ollut super kiltti tuhaluksen suhteen ;).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heipsan hei...
   On se hauskaa, kun siihen suhtautuu pilke silmäkulmassa:))) Itse oikein odotan, että loppukuusta voin ynnäillä sarakkeet ja katsoa, mikä kuluerä muodostuu suurimmaksi...

   Hyvä, että olet ollut kiltti ja malttavainen. Ehkä minäkin olen sitten kohta:)

   Poista
 5. Vastaukset
  1. No joo... pakko oli lisätä se, koska eihän tällaista nyt liian vakavasti saa ottaa. Ilolla mennään ja kynsilakat pitää olla kunnossa:)

   Poista
 6. Hui, mä en uskaltais moista tiliöintiä aloittaa...näkisin liian helposti mihin törsään...pankin saldoa kun katselen, sekin jo kauhistuttaa, saatika että erittelisin tarkemmin. Olen siis auttamattoman tuhailevainen. Ajattelemisen aihetta tämä mulle kyllä antoi, jospas oppisin vaikka vain vähäsenkin säästämään, enkä olisi aina niin materialistinen ja kaiken maailman tavaran perään ja juu, jättäisin ne kynsilakatkin välillä vähemmälle, vanhojakin on vaikka miten monta, eikä kaikkia kerkiä käyttäämään. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka moi

   Ei tällaista kannata pelätä, eikä ottaa liian vakavasti. Kulutettavaksi se raha on kuitenkin tarkoitettu... kynsilakkoihin ja muihin mukaviin:)

   Poista
 7. Hauska ja käytännöllinen idea! Saattaa kyllä olla, että paljastaisi asioita, joita ei ehkä haluaisikaan huomata ;) Ihan pieniä, huomaamattomia arjen luksuksia.. Annoin sinulle haasteen oman blogini puolella, kurkkaa kun ehdit <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös vain olekin... minä uskon, että tästä on ainakin meikäläiselle hyötyä:)

   Kiitos sinulle haasteesta... klikkailen itseni sinne "teille"

   Poista

© Visualaddict

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Blogger Template Created by pipdig