torstai 11. syyskuuta 2014

Monta kysymystä yhdelle päivälleNyt on meillekin rantautunut hieman kuparia, finally!
Mitä, mitä... olenko minä myöhässä? Kupariahan alkoi näkymään trendikkäimpien kodeissa jo viime syksynä. No, minähän olen tunnetusti hieman hidas näiden trendien kanssa :)

Tämä ihana vadin sain äidiltäni - kirpputorilöytö vitosella (vai olikohan se kolmella eurolla, en muista), mutta ihana on joka tapauksessa! Olimme aikoinaan äitini kanssa yhdessä kirpputorilla, eikä meillä ollut kummallakaan lompakkoa mukana (joo, ihmettelen itsekin, miten kirpparille voi lähteä niin huonossa varustuksessa). Anyway... hypistelin tätä vatia, ja olisin niin halunnut sen meille. Seuraavalla kerralla kun menin vanhempieni luo visiitille, niin äidilläni oli tämä odottamassa minua. Hän oli, rakas, rakas, ihana, hakenut sen sieltä minulle jälkeenpäin.

Tämä on mielestäni todella viehättävä. Sopivasti kulunut ja kauniisti koristeltu. Kääntöpuolella on vielä koukku, jolla tämän saisi oikein seinälle, mutta tykkäsin, että näyttää aika hauskalta näin kynttilä-alustanakin.

Minulla on muutamia rakkaita tällä hetkellä sairaalassa. Toinen sairastellut jo pitkään ja ollut sairaalassa - sitten pois - ja taas sairaalassa. Aina kun hänet kotiutetaan, niin elämä lähtee alamäkeä, ja oireet uusiutuvat, ja jo hänet taas siirretään sairaalaan. 

Toinen läheisistäni on taas oireillut vaikka minkälaisilla taudeilla jo pitkään, mutta on hoidattanut vain oireitaan, ei varmastikaan itse tautia, koska mitä ilmeisemmin hänelläkin on edessä aika pitkä visiitti sairaalapedissä.

Tällainen pistää hieman miettimään... 

Miksi sairaaloista kotiutetaan ihmisiä, jotka eivät todellakaan ole siinä kunnossa, että pärjäisivät ilman hoitoa?

Miksi toisten kohdalla ei pureuduta tarpeeksi syvälle tautien aiheittajien hoitoon, vaan hoidetaan vain "pikaisesti" oireet tieltä pois?

Eikö tällainen "on-off-oireet-pois hoito" tule yhteiskunnalle vielä kalliimmaksi, kun sitten joudutaan sairaalassa aloittamaan hoidot taas melkein alusta?


Pohjimmaisena mielessäni on kuitenkin kysymys, että 
Arvostaako ihminen ihan oikeasti tarpeeksi terveyttään, ennenkuin sen menettää? 

SHARE:

20 kommenttia

 1. Aivan ihana kuparinen tarjotin! Mä ostin juuri pari päivää sitten ensimmäisen kuparisen kipon..sekin löytyi kirpparilta :)). Mä olen vierastanut kuparia ja sanoin ettei ikinä meille..mutta nyt pikku hiljaa alan lämmetä ajatukselle ;))! Eli et ole ainoa, joka on myöhässä!!

  Voih, voimia sinne sinulle sekä ystävillesi <3 <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lohduttavaa kuulla, että en ole ainoa, joka laahaa näitten trendien perässä :)

   Terkuin, Frida

   Poista
 2. Ihana tarjotin ja mielettömän upea kuvat ♥

  Tsemppiä sinne ♥

  VastaaPoista
 3. Upea tarjotin ja kauniit kuvat!

  Voimia sinulle! Tärkeitä asioita pohdit. Minulla alkoi viime joulukuussa flunssakierre, joka paheni alkuvuodesta useaksi poskiontelotulehduksi ja lopulta keuhkoputkentulehdukseksi. Lääkkeet eivät auttaneet, mutta maaliskuussa poskiontelopunktio toi hetkellisen helpotuksen. Pari kuukautta meni hyvin, mutta loppukesästä olin jälleen punktoitavana. Vaadin päästä magneettikuvaukseen, sillä tunsin itse, että kaikki ei voi olla kunnossa. Lääkäri oli onneksi ihana ja teki minulle lähetteen magneettikuvaan. Kuvissa paljastui, että nenäni väliseinä on vino ja sivuonteloni täysin tulehtuneet ja turvonneet. Samainen yksityinen lääkäri teki lähetteen keskussairaalaan leikkaukseen, mutta sieltä nenälääkäri soitti minulle ja sanoi, ettei leikkaa, käski vain syödä lääkkeitä. Onneksi minulla on niin hyvä vakuutus, että pääsin yksityiselle leikkaukseen ja paraikaa vietän sairasloman viimeisiä päiviä. Ja olo on kuin uudestisyntynyt! Surullista on se, että kaikki ihmiset eivät osaa/jaksa vaatia hoitoa ja vielä surullisempaa on se, että Suomessa joutuu turvautumaan vakuutukseen ja yksityiseen sairaanhoitoon, kun kunnallinen pettää...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Jossu

   Kiitos sinulle kommentistasi.
   Onneksi osasit itse vaatia lisähoitoa ja pääsit leikkaukseen... Ehkä tässä pitäisi alkaa vaatimaan läheisille samanlaisia hoitoja.

   Terkuin, Frida

   Poista
 4. Mä löysin just omasta kaapistani viime viikolla yhden kuparisen kipon, jonka olin varmaan kirpparilta jossain vaiheessa kotiin kantanut, mutta ilmeisesti aika oli kypsä sille vasta nyt.;) Ihana tuo sun lautanen! Voisin ottaa kipolle kaveriksi tuollaisen.:)
  Olet niin hyvien kysymysten äärellä. Terveydenhuollossa on menty ainakin viimeiset kymmenen vuotta sellaista alamäkeä...Esim. lääkärille mennessä tuntuu, että itsellä pitäisi olla jo diagnoosi ja hoito, jota sitten ehdottaa, muutoin käynti on ihan yhtä tyhjän kanssa. Paikkakunnittain on hirveän suuria eroja, miten asiat hoidetaan ja organisoidaan. Hävettää asua alueella, jossa kehuskellaan, kuinka vähän sote-menot ovat joihinkin alueisiin verrattuna. Kyse ei todellakaan ole siitä, että täällä asuisi muuta Suomea terveempiä ihmisiä! Huoh! Jos tähänkin sen viisasten kiven löytäisi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivaa, että sullakin on kuparia... joskus sitä löytää kaapeista sellaisia aarteita, että oikein itsekin ihmettelee:)

   Tuo on niin totta, että ensin pitäisi itse googletella kaikki mahdolliset oireet ja sairaudet, ennenkuin lähtee lääkärille...

   Mukavaa tiistaita sinulle.

   Terkuin, Frida

   Poista
 5. Mahtavat kuvat, jälleen! <3 Ja hieno tarjotin! <3 Itsekin huomaan ihan ihan hitusen lämpeneväni kupariin..... :-)

  Terveys on niin tärkeä asia, ja aika arkipäiväisenä sitä ikävä kyllä pitää :-/ Välillä on aikoja että todella osaa sitä arvostaa ja tämän kanssa koetan aina sitten jatkaa.

  Voimia sinulle! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiitos, ihanainen Stella<3

   Kupari tuntuu kyllä nyt viehättävän meikäläisenkin silmää... lämmin, kaunis hohde:)

   Terkuin, Frida

   Poista
 6. Upea tarjotin, sopii teille. Upeat on myös kuvasi siitä, osaat tehdä niin kauniita asetelmia.
  Lainasin sun muutaman vuoden takaisia kuvia tänään blogiini ja linkitin samalla sun sivuille ;-)
  Koitahan tervehtyä, jotta reilu viikon päästä saadaan taas nauraa saman katoksen alla!
  Olen ensi viikonlopun töissä ja toivon, toivon todella, etten saa flunssatartuntaa minäkin.

  Näinhän se on, että omaa terveyttää ei aina tahdo muistaa arvostaa. Menetin äitini 3 kk sitten ja sen yhteydessä opin entistä enemmän arvostamaan kaikkea sitä mitä on nyt - myös omaa ja perheenjäsenten terveyttä - ja olla kiitollinen siitä joka päivä.

  terkuin Riitta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Riitta :)

   Ja kiva, että kuville oli myös tällaista "jatkokäyttöä":)

   Ensi viikonloppuna nähdään... jee!

   Terkuin, Frida

   Poista
 7. Vastaukset
  1. No niinpä... eikä näihin taida olla mitään oikeaa vastaustakaan. Mutta, ei se mitään:)

   Terkuin, Frida

   Poista
 8. Upeat kuvat ja tarjotin...Hankalia juttuja nuo sairastelut ja hoidot..ei kai ole aikaa paneutua riittävästi. Varmaan yksityisellä puolella ja paljon rahaa omistavilla on enemmän mahdollisuuksii ku tavallisella rahvaalla =(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moiksan Hanni

   Ja kiitos...
   Niin, ehkä sitä pitää vain turvautua yksityiseen puoleen enemmän, ettei mene ihan arvailuksi koko homma:)

   Terkuin, Frida

   Poista
 9. Ihana tarjotinlöytö.
  Voimia sinulle ja läheisillesi. Itse sairaalaelämää hyvin läheltä seuraavana voin vain kokemuksesta kertoa, että on lottovoitto saada asialle omistautuvat lääkärit, jotka tekevät työnsä, resursseista huolimatta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Casa Mimi

   Kuulostaa kyllä todelliselta lottovoitolta. Onneksi sellaisiakin lääkäreitä löytyy:)

   Terkuin, Frida

   Poista
 10. Onpas ihana tarjotin!
  Minäkn lähettelen voimia läheisillesi ja sinulle. Resurssit ja ajanpuute varmaan ajaa tähän.. en tiedä. Liian yleistä se silti on ja ikävää! Toivottavasti asiat selviää ja läheisesi saavat kunnon hoitoa. Kannattaa puhua asioista siellä suoraan, se yleensä auttaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Laura :)

   Näin on... puhumalla ja vaatimalla lisähoitoa asiat varmaan selkiytyvät...

   Terkuin, Frida

   Poista

© Visualaddict

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Blogger Template Created by pipdig