keskiviikko 30. heinäkuuta 2014

Paistosta lenkin jälkeen










Innostuin eilen aamulla lähtemään Oittaalle pienelle happihyppelylle. Pakko oli lähteä jo aamulla, koska tämä helle vetää meikäläisen aika saamattomaksi yleensä jo puolestapäivästä eteenpäin. Olin hieman hölmö, kun en ottanut simmareita mukaan, sillä pienen kävelylenkin jälkeen olisi ollut todella mahtavaa pulahtaa järviveteen.

Innostuin eilen myös kaivamaan pölyttyneen kokki-kirjani esiin (kirjan nimi on "Nopeat ja näppärät" - sopii siis meikäläiselle), ja koittamaan jotain reseptiä, mitä en ole koskaan ennen tehnyt. Päädyin "Vihreään pääsiäispaistokseen", joka ei kyllä tässä huushollissa saanut kovin suurta suosiota osakseen. Vanhempi poikani katseli hetken minun touhuilujani keittiössä, ja alkoi keittää itselleen pastaa. Mieheni kommentti ruoasta oli, että "tämä maistuu juuri siltä, miltä terveelliset ruoat yleensä maistuvat". Eli ei kai sitten oikein miltään.

Urheasti itse pistelin paistosta poskeeni, ja se maistui minun suussani ihan hyvältä. Ehkä siinä olisi voinut olla enemmän tomaatteja ja lisäksi vielä paprikaa antamassa hieman enemmän raikkautta. Jos joku innostuu tästä paistoksesta - tai sen muunnoksesta, niin tässäpä tulee teille ohje:

Vihreä pääsiäispaistos
(jolla ei ole siis mitään tekemistä pääsiäisen kanssa)

85g Rucolaa
2rkl oliiviöljyä
1 pilkottu sipuli
2 pilkottua valkosipulinkynttä
200g riisiä
8dl kuumaa kasvislientä
55g raastettua parmesan-juustoa
115g herneitä
2 kuutioitua tomaattia
4 vatkattua kananmunaa
3rkl hienonnettua meiramia
55g korppujauhoja
suolaa ja pippuria

Voitele kakkuvuoka ja pilko rucola.
Kuumenna öljy paistinpannussa miedolla lämmöllä. Lisää sipuli ja valkosipuli ja kuullota pehmeiksi
Lisää riisi paistinpannuun. Sekoita hyvin ja lisää kasvislientä kauhallinen kerrallaan. Anna kunkin kauhallisen imeytyä kunnolla, ennenkuin lisäät seuraavan.
Kypsennä seosta kunnes riisi on pehmeää. Tähän menee noin 15 minuuttia.
Nosta pannu pois levyltä.
Sekoita joukkoon parmesan-juusto, herneet, rucola, tomaatit, munat ja 2 ruokalusikallista meiramia. Mausta suolalla ja pippurilla.
Kaada risotto voideltuun vuokaan. Ripottele päälle korppujauhot ja loput meiramit.
Paista uunissa 180 asteessa noin 30 minuuttia.

Voilá - Paistos on valmis nautittavaksi. Itse ajattelin ensi kerralla tehdä riisittömän version, lisätä tomaattien määrää ja sekoittaa joukkoon vielä hieman paprikaa, ja ehkä maissia.

SHARE:

16 kommenttia

  1. Hyvältä näyttää ja tosi kuvauksellinen on annoskin! Hyvä sä!

    VastaaPoista
  2. Ihanat kuvat ja paistos vaikuttaa tosi hyvältä. Rucola on yksi suosikkejani :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rucola maistui tuossa piirakka-paistos-hässäkässä todella hyvältä - tykkään myös!

      Poista
  3. Upeita kuvia. Ja annos ainakin näyttää hyvältä - ja sehän se on pääasia, eikös;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, ihana Lady:)
      Visuaalisuus on aina pääasia!!!! Näillä mennään, mausta viis:)

      Poista
  4. Upealta näyttää Oittaa sinun silmilläsi linssin läpi. Ihan mainoksiin kävisivät. Ompa meillä kaunis kaupunki. Suosittelen kävelyretkeä myös Nuuksioon ja käyntiä Haltijassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, ihana Riitta
      Kyllä meidän kelpaa täällä Espoossa:) Ja heri, kiitos vinkistä. Nyt on käyty jo Nuuksiossakin:))

      Poista
  5. Ihana piirakka, tuota täytyy kokeilla...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo... kannattaa kokeilla. Etenkin jos laittaa omia suosikkejaan tuonne sekaan:)

      Poista
  6. 'sä otat Frida kyllä upeita kuvia, vautsi vau! :) Ja piirakka kuulostaa tosi hyvältä! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Jenni:)
      Ihanaa saada tällaisia mieltä ylentäviä kommentteja. Ehkä en ihan turhaan kanna sitä kameraa koko ajan mukanani:))

      Poista
  7. Ihania kuvia ihana <3
    Piirakka vaikuttaa myös herkulliselta. Toivottavasti taas pian nähdään!!

    terkuin.Sanna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Sannuli:)
      Mä veikkaan, että jos piirakkaa hieman muuntelisi, niin se saattaisi olla hieman herkullisempi:)
      Olisi kyllä ihana treffata... mua edelleen harmittaa, kun viimeksi meni kaikki ihan mönkään.

      Poista
  8. FRIDA! Teit sen jälleen, upeat kuvat. Tuo asuntovaunukuva on kuin jostakin lehdestä! Meillä tällaisiin ruokiin suhtauduttaisiin todennäköisesti samankaltaisilla reaktioilla kuin teillä :D. Ei varsinkaan pikkunappulan mieleen niin kovasti ole. Mutta uusia makuja on kyllä mahtavaa testailla! Olet selkeästi ottanut askeleen jälleen toivomaasi suuntaan (muistelen sun aiemmin kirjoittaneen jossakin muutospostauksessa uusien makujen kokeilusta). Oikein mukavaa viikonloppua sinulle aurinkoinen Frida <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, darling!

      Mä taidan itsekin tykätä tuosta asuntovaunu-rumilus-kuvasta kaikkein eniten - tiedän, mulla on jotain vikaa korvien välissä, mutta ei kai se haittaa:)))
      Nämä pienen pienet uudet makuelämykset ovat juurikin niitä baby stepsejä siihen suuntaan, että koittaa jotain uutta - kiva että muistit. Ihanaa kesänjatkoa myös sinulle, sydämellinen Juttis<3

      Poista

© Visualaddict

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Blogger Template Created by pipdig