lauantai 28. kesäkuuta 2014

Terassielämää ja arjen vitamiineja


Aamukahviterkut terassilta!

Minun ihana ratkaisukeskeinen valmentajani, joka siis auttaa minua omassa elämäntapamuutoksessani (aikaisemmat postaukset aiheesta löydät TÄÄLTÄTÄÄLTÄ ja TÄÄLTÄ klikedi, klik), kävi taas tällä viikolla visiitillä.

Paljon kertasimme, mitä olimme viimeksi puhuneet ja sopineet. Näihinhän kuului mm: liikunta 3 kertaa viikossa, aamiaisen syöminen sekä ravinto-ja terveystietojen opettelu.

Aamiaista olen opetellut syömään, jotta minun ei sitten päivällä tarvitse ahmia itseäni ihan täyteen. Ruokien ravintotietoa olen myös opetellut pikkuhiljaa, ja nykyään osaan jo jättää liiat pastat ja riisit syömättä (tai ainakin rajoittaa niiden syömistä). Samoin suklaan syöminen jää minulla nykyään viiteen palaan, kun ennen kiskaisin suuhuni kokonaisen levyn. Liikunta tuottaa minulle edelleen pieniä vaikeuksia - laiska kun olen perusluonteeltani :)

Nyt etsimme ratkaisua siihen, mikä saisi minut liikkumaan enemmän. Onko se sitten askelmittari, jonka olen onnistuneesti ehtinyt jo hukkaamaan :) Pitäisikö minun löytää sellainen liikuntaharrastus, joka olisi aina tiettynä viikonpäivänä, tiettyyn kellonaikaan. Vai täytyisikö minun keskittyä sellaiseen liikuntaan, josta ihan oikeasti nautin, kuten tanssiminen. Trallalla-laaa...

Ravintoasioihin löysimme pientä jatkumoa: Ajattelin, että kerran viikossa opettelen jonkun ihan uuden reseptin. Näin minun tulisi käytettyä sellaisia raaka-aineita, joita muuten en ehkä edes osaisi yhdistää kokkailuissani. Toinen, joka saattaisi saada tästä pientä boostia, on se, että minä en yksinkertaisesti ole koskaan oikein nauttinut ruoanlaitosta. Tiedä vaikka siihenkin syttyisi jonkinlainen kipinä uusien reseptien myötä!

Näiden lisäksi pohdimme arkisia asioita, kuten kykyä elää tässä hetkessä. Teimmekin tähän liittyen pienen mindfullness-harjoituksen, jossa keskitytään esim. pelkästään hengitykseen, tai kuuntelemaan luonnon ääniä... istumaan ihan rauhassa ja vain olemaan läsnä juuri tässä hetkessä. Näitä kutsuimme "arjen vitamiineiksi", pieniksi rauhoittumisen ja kiitollisuuden hetkiksi, joista saa taas ihan uudenlaista virtaa muihin elämän osa-alueisiin. Tässä koenkin olevani paljon parempi, kuin terveellisen ravinnon syömisessä, tai liikunnan harrastamisessa.

Pienissä määrin olen aina nauttinut näitä "arjen vitamiineja", sillä istuskelen paljon ulkona omissa mietteissäni. Tämä on minulle ollut aina omanlainen tapani rauhoittua ja pohtia elämän asioita. Nyt minun valmentajani kylläkin kehoitti, että voisin toisinaan istua jossain muuallakin, kuin vain tuossa lemppari-terassituolissani. Hakea jonkun ihan uuden paikan harjoittaa läsnä-olemista. Tiedä sitten alkaisivatko mielenkin ajatukset näyttämään erilaisilta, kun maisema muuttuu :)

Tänään nautinkin siis aamukahvini tuossa viereisessä rottinkituolissa, ja vaikka terassi on sama, niin maisema toisesta tuolista on kuitenkin jo hieman erilainen (uskokaa tai älkää:)). Pikkuhiljaa siirryn varmaan talon etupuolelle tai sitten istimaan kallion päälle.

Aurinkoista ja vitamiinirikasta viikonloppua teillekin, ihanaiset!

SHARE:

33 kommenttia

 1. Oi miten upea tuo terassisi. Hieno juttu tuo elämäntaparemontti...minunkin pitäisi sellainen tehdä.
  Upea blogi!
  Tsemppiä!

  http://villejalupiineja.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marita

   Tämä meikäläisen elämäntaparemontti menee ihan "baby-stepseillä" eteenpäin. Hitaasti hyvä tulee... Jos itse haluat lähteä tälle tielle, niin mieti ensin yksi tai kaksi asiaa, joita haluat muuttaa, ja aloita niistä. Ei tule ainakaan mitään hurjia retkahduksia matkan varrella.

   Terkuin, Frida

   PS. Kiva blogi sinulla... kävin kurkkaamassa:)

   Poista
  2. Kiitos kun kävit blogissani vierailulla!
   Aina kun nämä lomailut loppuu niin päätän aloittaa sen "uuden elämän"! Ehkä taas kahden viikon kuluttua... :)

   Poista
 2. Ihana tyyny! Vielä kun tarkenisi paljain varpain..😊

  Jonna G.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Jonna

   Kiitos, kiitos, ihanainen... omien kätten työtä:)
   Minusta tämä tällainen sää on parempi, kuin liian kuuma - aina voi vetää tossut jalkaan ja villiksen päälle:)) Toivotaan, että loppukesästä tarkenee sitten paremmin.

   Terkuin, Frida

   Poista
 3. Ihana terassi, tyyny, kahvikuppi, tunnelma...kaikki!:) Sekä postaus, joka antoi ajattelimisen aihetta itselle. Hei, tanssista kun tykkäät, niin suosittelen pelikonsoleiden tanssipelejä. Mäkin tykkään tanssimisesta, ja taitaa olla jo neljäs peliversio "Just Dance"-pelistä mennossa. Tosin se on niin kuumaa puuhaa, että teen sitä lähinnä talvella. Suosittelen lämpimästi! Öh, kirjoittelin muuten siitäkin joskus talvella...Kävin kaivamassa sen sulle.:)
  http://mansikkatilanmailla.blogspot.fi/2014/01/liikunnaniloa.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Taina

   Kiitos, kiitos... on niin ihanaa saada tällaisia kommentteja:)
   Kaikki tuollaiset pelit ovat minulle todella vieraita, mutta vaikuttaa siltä, että niihinkin voisi tutustua:)) Kiitos vinkistä...

   Ihanaa lauantain jatkoa sinulle,

   Toivottelee, Frida

   Poista
 4. Kuulosta tosi hyvältä toi sun taktiikka, onnistut varmasti! Pienin askelin saa helposti pysyvää aikaiseksi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moiksan Irina

   Joo, olen todennut, että tämä saattaa olla minulle paras tapa - ei tule sitten ainakaan mitään isoja repsahduksiakaan tehtyä. Hitaasti ja varmasti eteenpäin vaan :))

   Terkuin, Frida

   Poista
 5. Oh, fantastic!
  All my best from Austria
  Elisabeth

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you, Tante Mali

   All the best to you too:)

   Best regards, Frida

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Kiitos, ihana Melissa

   Kiva saada jaettua pientä tunnelmanpoikasta sinne eteenpäin:)

   Terkuin, Frida

   Poista
 7. Sinulla on kyllä ihana miljöö mindfullness harjoitusten tekemiseen! Korituolissasi saa varmasti hyvän asennon, jossa voi keskittää huomion hengittämiseen, nykyhetkessä läsnä olemiseen sekä ympäristön tarkasteluun eri aistien kautta. Olen itse kokeillut harjoituksia ja hyväksi havainnut. Toivotan harjoituksillesi ja elämäntapamuutoksellesi paljon onnea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka moi

   No on kyllä rauhallinen ja ihana paikka. Kyllä täällä kelpaa keskittyä:)

   Terkuin, Frida

   Poista
 8. Pikkuhiljaa, pikkuhiljaa. Ei ole oikotietä sisäiseen rauhaan. Hyvällä tiellähän sinä jo olet. Terassinne on niin kaunis, että eihän siitä kannata minnekään siirtyä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nuppu kommentistasi <3

   Ei ole oikotietä - ei. Tällaiselle lievästi kärsimättömälle ihmiselle tekee ihan hyvää ottaa pieniä askelia:)

   Terkuin, Frida

   Poista
 9. Kaunis terassi ja houkuttelevat korituolin, joissa kyllä kannattaa istua ja nauttia Suomen suvesta - voimaantumista ja hyvinvointia parhaillaan. Liikunnan aktivoiminen on ajoittain haastavaa; tunne ja järki käyvät kamppailua :) Eräs tuttavani sai hieman tsemppiä liikkumiseen ja nimenomaan arkiliikkumiseen ns aktiivisuusrannekkeen avulla. Ranneke muistuttaa liikkeelle lähdöstä ja päivittäisestä aktiivisuudesta, mutta myös riittävästä levosta. Alku vaatii aikataulutusta, mutta sitten hyvä tunne alkaa ajamaan liikkeelle, olipa se sitten lenkkeilyä tai pihahommia :) Tsemppiä ja muista kiittää ja kannustaa itseäsi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Susanna sinulle kommentistasi:)

   Minäkin olen täällä miettinyt tuota aktiivisuusranneketta... katsotaan, mihin päädyn:)

   Terkuin, Frida

   Poista
 10. Oi miten ihana terassi :) Kyllä siinä kelpaa nauttia suomen kesästä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Liisa:)

   Kyllä täällä kelpaa... ja onneksi on katto päällä, niin ei pieni kesäsadekaan haittaa:)

   Terkuin, Frida

   Poista
 11. kirjoitusvirheitä näytti tulleen, mutta asia kutakuinkin niin kuin ajattelin :)

  VastaaPoista
 12. Ihania kuvia! Todella ihana terassi, tykkään! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Sanna

   Tämä on minullekin mieluisin paikka täällä kotona:)

   Terkuin, Frida

   Poista
 13. Nämä kuvat ovat niin ihania <3 Iloista alkavaa viikkoa Frida!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Merja

   On aina niin ihanaa kuulla, että miellyttää silmää:)
   Iloista alkavaa viikkoa myös sinulle... ja hei, kiva, kun olet taas innostunut bloggailemisesta:))

   Terkuin, Frida

   Poista
 14. Oih miten kaunista! Luulin ensin, että olet laittanut kuvia jostain reissusta, joltain ihanalta terassikahvilalta tms. Aivan upea terassi teillä!!!

  Terkkuja! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ihana kamomilla

   Juu, täältähän nämä fotot on räpsitty:) Oman kodin terassilta:))

   Terkuin, Frida

   Poista

© Visualaddict

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Blogger Template Created by pipdig