keskiviikko 18. kesäkuuta 2014

Barcelonan helmi
Barcelonan ehdoton helmi on El Poble Espanyol.

Tämä on ihastuttava pieni espanjalaiskylä, joka rakennettiin vuoden 1929 Maailmannäyttelyyn. Kylä edustaa kaikkia Espanjalaisissa rakennuksissa käytettyjä tyylisuuntia, ja on ehdottomasti visiitin arvoinen. Etenkin niille, jotka pitävät pienistä idyllisistä kylistä, joissa on käsityöläisiä, kahviloita, museoita, ravintoloita, kauniita aukioita ja pieniä kauppoja.

Tässä paikassa visiteeraa neljänneksi eniten turisteja Barcelonan alueella. 


Miksi ihmeessä Suomessa ei ole tällaisia paikkoja? Aletaanko rakentamaan? Sellaista, jossa olisi ihania vanhoja puu- ja hirsitaloja, räsymattoineen päivineen. Muutama kivitalo, syreenipuskia, omenapuita, hunajakauppoja, kahviloita ja ahkeria käsityöläisiä myymässä omin kätösin tehtyjä tuotteita... Kyllähän sinnekin varmaan muutama turisti saataisiin käymään, mitä luulette :)


SHARE:

6 kommenttia

 1. oi oi oi, mikä paikka ja mitä kuvia. Tuonne on päästävä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heipsulis Miimma

   OlisiisniiiiiniIHANA! Suosittelen kyllä visiittiä:)

   Terkuin, Frida

   Poista
 2. Kannatetaan!:) Vaikka mm. sää määrittää rakentamista aika paljon enemmän täällä kuin Espanjassa, niin olisi pari valikoitua sanaa sanottavana suomalaisesta rakentamiskulttuurista ja arkkitehtuurista...
  Muutama vuosi sitten Barcelonan reissulla ensinnäkin kuvasin varmaan satoja erilaisia parvekkeita, oviaukkoja ja ikkunoita. Oli siinä perheen miehillä ihmettelemistä.;) Tuolla myös taide on kaikkialla ja arkkitehtuurin lisäksi varmaan se toinen suuri houkutin turisteille. Listaan voisi kai lisätä vielä ilmaston ja rennon ilmapiirin. Kaikkiin muihin me voitaskin ottaa oppia maailmalta, mutta ilmasto...no...kyllä se lämpö ja aurinko vielä tulee tännekin!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa, Taina!

   Täällä olisi niin paljon oppimista Euroopan maista:)
   Sama juttu... minullakin monen monta kuvaa parvekkeista ja oviaukoista - olivat niin kauniita!

   Aurinkoa ja lämpöä odotellessa,

   T. Frida

   Poista
 3. Onpa todellakin viehättävän näköinen paikka! Miten en ole ennen kuullut tuosta, olen kuitenkin käynyt Barcelonassa kaksi kertaa, viimeksi vuosi sitten. Ehkä seuraavalla kerralla... ;)
  Kyllä täällä Helsingissäkin voisi olla joku vastaava paikka, tatusti vetäisi turisteja ja ihan oman maan kansalaisiakin puoleensa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heipsan hei AnuElina

   No voi sissus sentään... ensi kerralla sitten menet visiitille myös tuonne:))

   Jos täällä olisi vastaavanlainen paikka, niin kävisin siellä varmaan kerran kuukaudessa fiilistelemässä...

   Mukavaa juhannuksen aaton aattoa.

   T. Frida

   Poista

© Visualaddict

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Blogger Template Created by pipdig