Olen taas ylittänyt itseni ja leiponut!
Innostuin eilen leipomaan pitaleipää, löydettyäni helpon ohjeen ihanasta Sweet living and things -blogista.
Mitäköhän minulle on tapahtumassa, kun olen nyt muutamana viikonloppuna leiponut yhtä ja toista. Uskokaa tai älkää, niin olen jopa nauttinut näistä pienen pienistä jauhopeukalo-hetkistäni. Ehkä se on juuri niin, että sitten kun on aikaa, niin on kiva touhuilla myös keittiössä.
Anyway... sivuasiasta pääasiaan; Ajatelin jakaa teille tämän helpon reseptin, josko tekin siellä innostuisitte vaivaamaan pienen pienet pitaleivät:
Pitaleipä-resepti:
2,5dl vettä
1pss kuivahiivaa
1tl suolaa
2rkl öljyä (minä käytin oliiviöljyä)
n. 5dl vehnäjauhoja
Valmista taikina, ja anna kohota kaksinkertaiseksi.
Jaa taikina osiin ja leivo pulliksi, kaulitse nämä n.2cm paksuiksi kiekoiksi.
Kohota liinan alla 20 minuuttia.
Paista 250 asteisessa uunissa noin 10-15 minuuttia (alkuperäisessä ohjeessa oli 275 astetta, mutta meidän uunista ei saanut ihan näin kuumaa)
Tarkkaile samalla uunia: kun leivät ovat kohonneet ja saaneet kauniin vaalean ruskean sävyn pintaansa, ne ovat valmiit. Älä avaa uunin luukkua paiston aikana.
Helppoa kuin heinänteko. Ja oikein maukkaita.
Meillä tehtiin tupla-annos tästä reseptistä ja siitä tuli kahdeksan isoa pitaleipää. Väliin laitettiin kebab-lihaa, salaattia, tomskuja, hieman purjoa ja tsatsiki-kastiketta. Nam! Mutta hei... näitähän voi täyttää vaikka millä, oman maun mukaan.
Toivottavasti tekin innostutte kokeilemaan. Ihanaa uutta alkanutta viikkoa teille!
Johan olet innostunut leipomaan, noita täytyy kokeilla. Näyttää herkulliselta <3
VastaaPoistaNo niinpä... jotain ihmeellistä on tapahtunut meikäläiselle.
PoistaKannattaa kokeilla, olivat mielettömän hyviä:)
Terkuin, Frida
Ihan kauhea nälkä tuli! Niin maukkaan näköistä että! Oot sinä melkoinen kokki! :)
VastaaPoistaHeippulis Hammi
PoistaAinakin mä yritän.... nämä onnistuivat kyllä oikein hyvin, joten voin suositella:)
Terkkuja, Frida
Minä vaan täällä toisten herkkuja kuolaan, vaikka ekopaaston aikana ei saisi. Eikä saisi muutenkaan valkoisista jauhoista tehtyihin leipomuksiin päin edes vilkaista. Minkäs teet, kun näyttävät niin herkullisilta?
VastaaPoistaVoi hitsit sentåän...
PoistaSori, jos jaan tässä näitä ylimääräisiä herkkuja..
Toivotaan, että ekopaasto sujuu hyvin, eikä pitaleipä-hammasta ala pakottamaan kesken kaiken:)
Terkuin, Frida
Ihanan näköisiä leipiä! Minä tein pitaleipiä työäenopiston Libanon-ruokakurssilla ja olivat niin hyviä, että on pakko ottaa resepti käyttöön jatkossakin.
VastaaPoistaKiitos, AnuElina
PoistaNää oli niin hyviä... voin vain kuvitella, että tuolla kurssilla tekemäsi olivat vielä parempia.
Terkuin, Frida
Nams! Hienoa, että olet innostunut leipomisesta :)!! Se on niin mukavaa puuhaa. Itse tein viikonloppuna porkkanakakun ja ai että siitä tuli hyvää :).
VastaaPoistaMoikkelis moi
PoistaLeipominen on oikeastaan super-hauskaa:)
Porkkanakakku kuulostaa mielettömän ihanalta - nam! Täytyy varmaan opetella sellaisen tekeminen täälläkin:)
Terkuin, Frida
Oi, onpa herkullisen näköistä pitaleipää! Nam! <3
VastaaPoistaMoikkelis Melissa
PoistaJa hei, nämä olivat ihan oikeasti todella hyviäkin - kannattaa koittaa omassa uunissa:)
Terkuin, Frida
Hei, hyvä vinkki! Joskus olisin kaivannut pitaleipiä johonkin ruokajuttuun, ja katselin kaupan valmisleipiä. NE eivät houkuttaneet ostamaan (sitä ikuisesti säilyvää suojakaasuleipää), joten unohdin koko jutun. Noi vois olla hyviä ihan sellaisenaankin, vaikkapa oliiviöljyllä siveltyinä ja uunilämpiminä...Vesihän tässä herahtaa kielelle!:)
VastaaPoistaMoikka moi Taina
PoistaJoo.. nämä voittavat mennen tullen ne kaupan vakuumipakatut versiot - ovat noin tuhat kertaa parempia. Suosittelen:)
Namskis...
Terkuin, Frida
Nam, kyllä ne vaan on hyviä! Kiva, että innostuit ja jaoit reseptin eteenpäin :)
VastaaPoistaMoikka moi Jaana
PoistaKiitos itsellesi reseptistä ja innoituksesta.. Hyviä olivat. Nam!
Terkuin, Frida
Hyvältä näyttää! Milloinkohan mullekin iskis tuollainen into?
VastaaPoistaKiitos, Camilla
PoistaEihän sinun edes tarvitse innostua näistä, kun kotona on se oma "hovikokki", joka tekee maailman maukkaimmat leivät:)
Terkuin, Frida
Oi kun herkun näköisiä ja helpon oloinen ohje, kiitos siitä! Ja ihanat kuvat! Mukavaa viikkoa sinnekin <3
VastaaPoistaKiitos, Riikka
PoistaHyviä olivat - ja todellakin helppoja valmistaa, suosittelen lämpimästi:)
Mukavaa tätä viikkoa myös sinulle.
Toivottelee, Frida
Nam, näyttävät tosi herkullisilta! Pitäisikin tehdä taas pitkästä aikaa, kiitos vinkistä! :)
VastaaPoistaHeipsan Jenni
PoistaKiitos sinulle:)
Nämä olivat todella herkullisia, joten kannattaa tehdä:)
Terkuin, Frida