maanantai 7. huhtikuuta 2014

Pitaleipää omasta uunista





















Olen taas ylittänyt itseni ja leiponut!

Innostuin eilen leipomaan pitaleipää, löydettyäni helpon ohjeen ihanasta Sweet living and things -blogista.

Mitäköhän minulle on tapahtumassa, kun olen nyt muutamana viikonloppuna leiponut yhtä ja toista. Uskokaa tai älkää, niin olen jopa nauttinut näistä pienen pienistä jauhopeukalo-hetkistäni. Ehkä se on juuri niin, että sitten kun on aikaa, niin on kiva touhuilla myös keittiössä.

Anyway... sivuasiasta pääasiaan; Ajatelin jakaa teille tämän helpon reseptin, josko tekin siellä innostuisitte vaivaamaan pienen pienet pitaleivät:

Pitaleipä-resepti:

2,5dl vettä
1pss kuivahiivaa
1tl suolaa
2rkl öljyä (minä käytin oliiviöljyä)
n. 5dl vehnäjauhoja

Valmista taikina, ja anna kohota kaksinkertaiseksi.
Jaa taikina osiin ja leivo pulliksi, kaulitse nämä n.2cm paksuiksi kiekoiksi.
Kohota liinan alla 20 minuuttia.
Paista 250 asteisessa uunissa noin 10-15 minuuttia (alkuperäisessä ohjeessa oli 275 astetta, mutta meidän uunista ei saanut ihan näin kuumaa)

Tarkkaile samalla uunia: kun leivät ovat kohonneet ja saaneet kauniin vaalean ruskean sävyn pintaansa, ne ovat valmiit. Älä avaa uunin luukkua paiston aikana.


Helppoa kuin heinänteko. Ja oikein maukkaita. 

Meillä tehtiin tupla-annos tästä reseptistä ja siitä tuli kahdeksan isoa pitaleipää. Väliin laitettiin kebab-lihaa, salaattia, tomskuja, hieman purjoa ja tsatsiki-kastiketta. Nam! Mutta hei... näitähän voi täyttää vaikka millä, oman maun mukaan.

Toivottavasti tekin innostutte kokeilemaan. Ihanaa uutta alkanutta viikkoa teille!
SHARE:

22 kommenttia

  1. Johan olet innostunut leipomaan, noita täytyy kokeilla. Näyttää herkulliselta <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niinpä... jotain ihmeellistä on tapahtunut meikäläiselle.

      Kannattaa kokeilla, olivat mielettömän hyviä:)

      Terkuin, Frida

      Poista
  2. Ihan kauhea nälkä tuli! Niin maukkaan näköistä että! Oot sinä melkoinen kokki! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippulis Hammi

      Ainakin mä yritän.... nämä onnistuivat kyllä oikein hyvin, joten voin suositella:)

      Terkkuja, Frida

      Poista
  3. Minä vaan täällä toisten herkkuja kuolaan, vaikka ekopaaston aikana ei saisi. Eikä saisi muutenkaan valkoisista jauhoista tehtyihin leipomuksiin päin edes vilkaista. Minkäs teet, kun näyttävät niin herkullisilta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi hitsit sentåän...

      Sori, jos jaan tässä näitä ylimääräisiä herkkuja..
      Toivotaan, että ekopaasto sujuu hyvin, eikä pitaleipä-hammasta ala pakottamaan kesken kaiken:)

      Terkuin, Frida

      Poista
  4. Ihanan näköisiä leipiä! Minä tein pitaleipiä työäenopiston Libanon-ruokakurssilla ja olivat niin hyviä, että on pakko ottaa resepti käyttöön jatkossakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, AnuElina

      Nää oli niin hyviä... voin vain kuvitella, että tuolla kurssilla tekemäsi olivat vielä parempia.

      Terkuin, Frida

      Poista
  5. Nams! Hienoa, että olet innostunut leipomisesta :)!! Se on niin mukavaa puuhaa. Itse tein viikonloppuna porkkanakakun ja ai että siitä tuli hyvää :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikkelis moi

      Leipominen on oikeastaan super-hauskaa:)

      Porkkanakakku kuulostaa mielettömän ihanalta - nam! Täytyy varmaan opetella sellaisen tekeminen täälläkin:)

      Terkuin, Frida

      Poista
  6. Oi, onpa herkullisen näköistä pitaleipää! Nam! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikkelis Melissa

      Ja hei, nämä olivat ihan oikeasti todella hyviäkin - kannattaa koittaa omassa uunissa:)

      Terkuin, Frida

      Poista
  7. Hei, hyvä vinkki! Joskus olisin kaivannut pitaleipiä johonkin ruokajuttuun, ja katselin kaupan valmisleipiä. NE eivät houkuttaneet ostamaan (sitä ikuisesti säilyvää suojakaasuleipää), joten unohdin koko jutun. Noi vois olla hyviä ihan sellaisenaankin, vaikkapa oliiviöljyllä siveltyinä ja uunilämpiminä...Vesihän tässä herahtaa kielelle!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka moi Taina

      Joo.. nämä voittavat mennen tullen ne kaupan vakuumipakatut versiot - ovat noin tuhat kertaa parempia. Suosittelen:)
      Namskis...

      Terkuin, Frida

      Poista
  8. Nam, kyllä ne vaan on hyviä! Kiva, että innostuit ja jaoit reseptin eteenpäin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka moi Jaana

      Kiitos itsellesi reseptistä ja innoituksesta.. Hyviä olivat. Nam!

      Terkuin, Frida

      Poista
  9. Hyvältä näyttää! Milloinkohan mullekin iskis tuollainen into?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Camilla

      Eihän sinun edes tarvitse innostua näistä, kun kotona on se oma "hovikokki", joka tekee maailman maukkaimmat leivät:)

      Terkuin, Frida

      Poista
  10. Oi kun herkun näköisiä ja helpon oloinen ohje, kiitos siitä! Ja ihanat kuvat! Mukavaa viikkoa sinnekin <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Riikka

      Hyviä olivat - ja todellakin helppoja valmistaa, suosittelen lämpimästi:)

      Mukavaa tätä viikkoa myös sinulle.

      Toivottelee, Frida

      Poista
  11. Nam, näyttävät tosi herkullisilta! Pitäisikin tehdä taas pitkästä aikaa, kiitos vinkistä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heipsan Jenni

      Kiitos sinulle:)

      Nämä olivat todella herkullisia, joten kannattaa tehdä:)

      Terkuin, Frida

      Poista

© Visualaddict

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Blogger Template Created by pipdig