maanantai 27. tammikuuta 2014

Hulluna lasipurkkeihinOlen ihan hulluna kaikkiin lasipurkkeihin, vaaseihin ja purnukoihin. Nyt innostuin istuttelemaan lisää rahapuita ja muita rehuja näihin.

Meillä perheen pojat aina sanovat, että vie nuo kukkasi jonnekin muualle, kun niitä on pitkin ruokapöytää ja keittiön tasoja, siksi ne suurimmaksi osaksi vaeltelevatkin täällä pitkin huushollia. Täytyisi varmaan keksiä joku paikka, mihin voisin laittaa tämän oman pienen puutarhani.

Todellisuudessa tämä on sellainen harjoituspuutarha, koska suurin osa näistä istutetuista kukista kuihtuu meillä. Minulta puuttuu ihan tyystin sellainen viherpeukalo-geeni, ja joko kastelen niitä liikaa tai liian vähän. Ja lopputulos on aina yhtä ankea:) Esimerkiksi tuo kuvissa vilahtava hortensia ei ole ollut varmaan kuin viikon meillä, ja yksi kukinto ja muutamat lehdet näyttävät jo kuihtumisen merkkejä. Siis mitä ihmettä tälle pitää tehdä? Kastellaanko lisää, nypitäänkö kuivat pois, jutellaanko sille mukavia? Pientä helppiä tarvittaisiin...

SHARE:

20 kommenttia

 1. Sama täällä, ei ole viherpeukalo sattunut kohdilleen :) Ihania lasipurkkeja!

  Iloista alkavaa viikkkoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Merja

   Kyselin juuri aamulla kukkakaupasta, ja sanoivat, että olisi parasta jättää Hortensia omaan ruukkuunsa ja laittaa siihen vain suojaruukku päälle. Että silleen! Ja kastella pitäisi kai aika usein...

   Iloa myös sinun viikkoosi... kävin juuri työmaallasi:)

   Terkuin, Frida

   Poista
 2. Voisinpa neuvoa, mutta olen näissä viherpeukalojutuissa aika onneton.. luulen kuitenkin että kun lasipurkissa ei ole reikää pohjassa, tulee helposti sellainen tilanne että multa on liian kosteaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Kamomilla

   Meitä onnettomia tuntuu olevan sitten muutamia:) Oikeassa olet siinä, että siellä pitäisi olla reikä:)) Mutta mullan kai pitäisi olla koko ajan hieman kosteaa. Noh, katsotaan, kuinka friidun käy...

   Mukavaa viikkoa sinulle.

   Terkuin, Frida

   Poista
 3. Kauniita lasipurkkeja! Sama ongelma on myös meillä. Elävät kukat eivät ole kovinkaan kauaa eläviä. Hirmu hankalaa, kun toisia pitää kastella paljon ja toisia ei juuri ollenkaan. Miksi kaikkia kukkia ei voisi kastella ja hoitaa saman ohjeen mukaan? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Krisse

   Kiitos... nämä viehättävät kyllä minunkin silmääni:)
   Tuo olisikin hyvä juttu, jos kaikkia voisi kastella aina samanverran... ei tulisi tällaista ongelmaa:)

   Ihkua viikkoa sinulle.

   Terkuin, Frida

   Poista
 4. Minä yleesä kastelen kerran viikossa kukkiani ja aika hyvin menestyvät...mitä nyt välillä unohttuu kasteleminen...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heipsan Irmastiina

   Tuo voisi olla sellainen hyvä nyrkkisääntö - kerran viikossa. Muistankohan minäkään sitä... jos se vaikka olisi aina maanantai, niin sitten siihen varmaan oppisi:)

   Mukavaa alkanutta viikkoa sinulle.

   Terkuin, Frida

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Moikka Pieni Lintu

   No hyvä!!! Purkit ovat ihania... ja niin monikäyttöisiä:)

   Mukavaa alkanutta viikkoa sinulle.

   Toivottaa, Frida

   Poista
 6. Hmm eikö kasvien juuret kärsi läpinäkyvässä purkissa? Juuret eivät yleensä siedä valoa.. Voi olla osa syy siihen mikseivät menesty..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka moi

   Voi hyvin olla... nämä muutamathan ovatkin virallisesti Orkidea-ruukkuja, ja ymmärtääkseni juuri niiden juuret sitten taas tarvitsevat valoa... Ehkä pitää luopua näistä lasipurkki-istutuksista, katsotaan:)

   Terkuin, Frida

   Poista
 7. Jep, lasipurkeista ja pulloista täälläkin tykätään! Just löysin töistä (!) eräästä romukaapista neljä jotain ihme lasipurkkia. Tiedä mitä niissä on ollut, mutta roskiin oli menossa. Ei mennyt, meni mun kassiin! :) Jotain kynttiläkippoa niistä ensin alan kehittämään, sitten voisin matkia sua ja heittää mullat purkkiin ja istuttaa sinne jonkun rehun. Tosi kivan näköistä! En pidä omassa kodissa viherkasveista, pihalla kyllä, mutta en kotona. Mehikasvit ovat mieleeni, ehkä sellaisen vois laittaa purkkiin. Kiitos ihanasta vinkistä taas! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Blondi

   Hienoa, että pelastit ne lasipurkit roskikselta:) Kynttilät purkeissa ovat myös aivan ihania! Hyvä idea:)

   Mukavaa illanjatkoa sinulle.

   Terkuin, Frida

   Poista
 8. Oi oi miten ihanat kuvat <3 Lasipurkkeja ei voi olla liikaa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Jonna

   Kiitos sinulle, ihanainen <3.
   Lasipurkkeja ei todellakaan voi olla liikaa:)

   Terkuin, Frida

   Poista
 9. Kaunista :-) Kerta viikossa kastelu yleensä toimii; muutamaa poikkeusta lukuunottamatta (esim. Kodinonni on janoisempi). Hortensiaa en ole koskaan saanut uudelleen kukkimaan sisätiloissa, mutta toimii puutarhanpuolella perennana vallan loistavasti :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka moi Katja

   Kiitos sinulle hyvistä vinkeistä... minun kannattaa varmaan siis välttää tuota Kodinonnea, koska en kuitenkaan muistaisi kastella sitä tarpeeksi usein:)

   Mukavaa illanjatkoa sinulle.

   Terkuin, Frida

   Poista
 10. Ihanat nuo lasipurkit ♥
  Mä kans tykkään niistä tosi paljon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikkelis Tirriäinen

   Eiks vaan olekin… onneksi kirpparitkin on nykyään lasipurkkeja pullollaan:) Täytyy varmaan lähteä täydentämään lajitelmaa…

   Ihanaa illanjatkoa.

   Terkuin, Frida

   Poista

© Visualaddict

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Blogger Template Created by pipdig