perjantai 3. tammikuuta 2014

Friidu tekee Gretchenit - Oma onnellisuusprojekti
Uusi vuosi on alkanut, minä olen päässyt reissuiltani jo kotiin asti, ja uuden vuoden lupaukset on nyt luvattu.

Olen nyt lukenut koko joululoman ajan Gretchen Rubinin kirjoittamaa kirjaa, Onnellisuusprojekti. Tätä kirjaa suositteli aikoinaan NJ omassa, ihanassa blogissaan "Entä jos alkaisit tehdä ihan mitä huvittaa".

Kirja kertoo perheenäidistä, joka ruuhkabussissa istuessaan alkaa miettimään omaa elämäänsä ja sitä, miten saisi lisättyä omaa onnellisuuttaan. Hän haluaa alkaa keskittyä enemmän asioihin, joilla on oikeasti väliä, ja jotka parantavat hänen elämänlaatuaan. Tästä innostuneena hän käynnistää vuoden mittaisen onnellisuusprojektin, jossa hän tarttuu joka kuukausi eri teemoihin, joilla ajattelee olevan merkitystä onnellisen elämän kannalta.

Kirjaa en ole vielä lukenut ihan kokonaan, mutta minäpäs ajattelin silti tehdä Gretchenit ja olen jo miettinyt eri asioita, mihin tarttua joka kuukausi.

Tammikuu meillä, samoin, kun itse kirjassa alkaa 
RAIVAUKSELLA ja JÄRJESTELEMISELLÄ

Meillä on tuhat ja miljoona laatikkoa, kaappia, varastoa, vaatehuonetta ja ties vaikka mitä, joihin vain tungetaan tavaroita, ja minä olen päättänyt tarttua niihin ja karsia kaiken ylimääräisen pois. Tästä varmaan tulee sanomista muulta perheeltä, koska täällä asuu hamstereita, jotka eivät haluaisi luopua mistään:)

Lisäksi, koska haluan pitää itsestäni tänä vuonna paremaa huolta, kuin aikaisemmin, niin pidän tässä samalla suomalaisten suosiman "tipattoman tammikuun". Puhdistan siis kroppaa samalla, kun pudistan huushollin nurkkia.

Näillä lähdetään liikkeelle... myöhemmin kuulette sitten, mitä helmikuu tuo tullessaan.

Ihanaa tammikuun alkua teille, lukijat!


SHARE:

26 kommenttia

 1. Tuo vaikuttaakin oikein soveliaalta kirjalta vuoden vaihteeseen! Ja rojuterapia on aina paikallaan! Täällä samanlaisia fiiliksiä kotiinpalatessa... Raivausta, kiitos! Se alkaa tänään... (Tontut piiloon samalla...)
  Ihanaa alkavaa uutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa Nonna

   Meillä lähti myös joulu pois samantien, kun pääsin kotiin... sitten jatketaan kaapeista ja laatikoista. Tekee hyvää:)

   Ihanaa alkanutta vuotta myös sinulle.

   Terkuin, Frida

   Poista
 2. Ihana projekti! :) Suorittamalla mitään varsinaista projektia, haluan tehdä samoin. Katsotaan vuoden päätteeksi, onko mitään muutosta tapahtunut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka moi Irina

   No onhan sitä johonkin pakko tarttua:)) Aloitetaan tällä, ja sitten katsotaan mitä kaikkea muutakin on vuoden aikana ehtinyt tekemään... Tästä tulee hyvä vuosi:)

   Ihanaa tätä päivää sinnulle.

   Toivottaa, Frida

   Poista
 3. Täälläkin olisi paikallaan raivaus ja järjestäminen!
  En ymmärrä, miten sitä tavaraa kertyy...No, ainakin joulukoristeet on raivattu pois ja muutamat rikkinäiset valot kaapin perukoilta heitin roskiin;)
  Ihanaa alkanutta vuotta:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heipsan Ellen

   On siis uskomatonta, että sitä tavaraa kertyy joka nurkkaan, vaikka kuinka yrittää taistella vastaan;) No, kunnon projekti auttaa varmaan taas hieman selvittämään ainakin tätä huuhsollia.

   Ihanaa tätä vuotta myös sinulle.

   Terkuin, Frida

   Poista
 4. Kuullostaa mielenkiintoiselta kirjalta. Raivaamisella on hyvä aloittaa, tehdä tilaa uudelle :) Ihana idea tuo joka kuukaudelle oma teema. Meinasin teidät kutsua tammikuussa kylään, kaipa se menisi tipattomanakin, vai pitäisikö siirtää helmikuulle?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikkelis Minna

   Ihana kirja, suosittelen:) Meillä raivaaminen alkoi joulukoristeista, ja nyt olen tehnyt muita tekemättömiä hommia, hieman keräillyt tavaroita ja varannut kirppiksen. Ensiviikolla hyökkään vaatehuoneen kimppuun:)
   Kalenteri alkaa pikkuhiljaa täyttyä, ja tammikuukin näyttää jo olevan vaikka minkälaista hommaa täynnä, samoin helmikuusta viikkojen 6 ja 7 viikonloput. Soitellaan tästä :)

   Ihanaa sunnuntaita sinulle <3

   Terkuin, Frida

   Poista
 5. Kuulostaa ihan sellaiselta kirjalta, jonka minäkin haluaisin ehdottomasti lukea! Pitääpä alkaa googlailemaan mistä sen itselleni löytäisin. Kivaa viikonloppua! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heipsan Jutta

   Tämä kirjaa tekee hyvää - varmaan itse kullekin. Pitää ainakin miettimään, mitkä kaikki asiat ovat itselle mieluisia ja tärkeitä:) Omani ostin Adlibriksestä.

   Ihkua viikonloppua sinulle.

   Terkuin, Frida

   Poista
 6. Onnea valitsemallasi tiellä! Ite olen koittanut jo monta vuotta luvata itselleni, että eläisin hitaammin, tässä ja nyt ja OIKEASTI kuuntelisin ja kuulisin mitä minulle puhutaan. Hankalaa on, hankalaa on. En ole luvannut tälle vuodelle mitään, mutta kaikessa hiljaisuudessa olen tehnyt pieniä irtiottoja ja hankkinut seikkailua elämään =D Seikkailun aloitin jo ennen Joulua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikkelis Hanni

   Kiitos! Kyllä minä luulen, että tästä hyvä tulee, kunhan muistaa samalla olla itselleen armollinen:) Pieniä projekteja - ei mitään koko elämää mullistavaa yhdellä kertaa.
   Seikkailut ja pienet irtiotot kuulostavat ihan oikeilta tavoilta nauttia elämästä ja lisätä onnellisuutta. Hyvä, hyvä:)

   Ihanaa tätä vuotta ja onnen hetkiä seikkailuihin.

   Toivottaa, Frida

   Poista
 7. Komeroiden siivoaminen ja tavaroiden karsiminen on todella terapeuttista ja "Pudistavaa" ...Sen lisäksi myöhemmät siivoukset ja järjestyksen ylläpito helponpaa.. Lapset sanovat äitiin iski taas Feng Sung! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka S TL

   Ha, haaa... ihanaa, että lapsillasi on jo selkeä nimike tuollaiselle puhdistautumiselle - Feng shung on hyvä:))
   Uskon, että osasyy siihen, että vihaan siivoamista on juuri tuo, että ensin joutuu raivailemaan kaikkia vaeltelevia tavaroita pois, ennenkuin edes uskaltaa ottaa mitään virallisia siivousvälineitä kaapista. Toivotaan, että tämän projektin myötä sekin helpottuu:)

   Ihanaa sunnuntaita sinulle.

   Terkuin, Frida

   Poista
 8. Hyvä vinkki raivata ja järjestää kaappeja... voisin ottaa malllia!

  Ihanan tammikuista viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikkelis Marja

   No niin on... tällaista pitäisi varmaan tehdä meillä jopa hieman useammin:) Jostain täytyy aloittaa... katsotaan, kuinka ison röykkiön saan aikaiseksi tämän huushollin roinista:))

   Ihanaa sunnuntaita sinulle.

   Terkuin, Frida

   Poista
 9. Kuullostaa hyvältä :) Sopisi tämä tammikuun teema ainakin tällekkin hamsterille.. Mielenkiinnolla jään odottamaan helmikuun teemaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka moi Marjut

   Kuulostaa hyvältä - ja samalla aika työläältä:) Etenkin kun tavaraa on kertynyt jo aika paljon. Mutta ei se mitään. Päivä kerrallaan mennään, enkä aio uuvuttaa itseäni tämän kanssa... Helmikuussa uuden kujeet:)

   Ihanaa alkanutta vuotta sinulle

   Terkuin, Frida

   Poista
 10. Tämä kirjan haluan minäkin lukea -kiitos vinkistä.
  Mukavaa viikonloppua

  t.Sanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heipsan Sanna

   No tämä on ihan mahtava kirja. Olen niin iloinen siitä, että hankin sen. Pistää miettimään asioita, joilla saisi lisättyä omaa onnellisuuttaan tässä ja nyt. Suosittelen kyllä lämpimästi:)

   Ihkua sunnuntaita sinulle.

   Terkuin, Frida

   Poista
 11. Kirja kuulostaa todella mielenkiintoiselta!
  Sinulle olisi haaste blogissani, käyhän kurkkaamassa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikkelis AnuElina

   Tämä on ihana kirja lukea, vaikka ei muutoksia elämäänsä haluaisikaan - pistää ajattelemaan onnellisuutta, ja sitä, mistä kaikesta se omassa elämässä muodostuu. Suosittelen

   Kiitos ihanasta haasteesta - tartun siihen oiekin iloisena:)) Haasteet ovat kivoja!

   Ihanaa sunnuntaita ja kohta alkavaa lomaa:)

   Terkuin, Frida

   Poista
 12. Ihanaa, minuun iskee tuo tavaroista luopumisen ilo aina joulun jälkeen. Tänään tai siis eilen lähti kiertoo tavaraa kaappien uumenista. Nyt on puhdas olo. Tuo kirja kuulostaa lukemisen arvoiselta, pitänee löytää se jostain luettavaksi, kiitos vinkistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Anne

   Voi miten hienoa... sinullahan on siellä projekti jo alkanut oikein rytinällä. Kiva kuulla, että heti tuli puhtaampi olo:)
   Itse ostin oman kirjani Adlibriksesta... suosittelen kyllä luettavaksi:)

   Ihanaa viikonlopun jatkoa sinulle.

   Toivottaa, Frida

   Poista
 13. Mulla taas suurin ongelma huolehtiminen... Löysin kirjan "Huolena huolehtiminen", jota en ole tosin saanut käsiini vielä. Mutta tuokin kirja vois olla ihan kiva! Oon onnekseni käynyt tuota onnellisuusprojektia läpi jo muutama vuosi sitten, ja sen suhteen ei tarvitse enää kamppailla. Nyt aloitin uuden vuoden päätöksenäni terveysrempan, ja sitä kohti todellakin myös ponnistelen :-) Tsemppiä sinne!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka moi Hannis

   Voi sinua - eihän ne huolet huolehtimisella vähene. Onneksi löysit tuon kirjan... toivotaan, että se auttaa sinua oppimaan ainakin liiallisesta huolehtimisesta pois.
   Ihanaa kuulla, että sinulla on jo oma onnellisuusprojekti takanapäin, ja ilmeisesti aika onnistunut sellainen.
   Luin blogistasi, että syöt raakaravintoa... tämä taitaa liittyä sitten tämän vuoden terveellisyys teemaan.

   Ihana blogi sinulle... tsemppiä myös sinne

   Terkuin, Frida

   Poista

© Visualaddict

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Blogger Template Created by pipdig