sunnuntai 3. marraskuuta 2013

Valokuvat blogeissa

Juttelin tässä taannoin rakkaan ystävättäreni kanssa blogien valokuvista. Siitä, mikä tekee valokuvasta hyvän, mikä huonon. Mikä puhuttelee ja mikä taas ei yhtään.
Itse olen sitä mieltä, että todella monesa suomalaisessa blogissa kuvien laatu on melko huonoa. En sano, että minulla ne olisi yhtään sen parempia, ja siksi kovasti haluaisin päästä jonkun ammattilaisen valokuvausoppiin.
Tietysti on blogeja, jotka perustuvat pääasiallisesti tekstiin, jolloin kuvat ehkä jäävät hieman taka-alalle. Itselleni kuvat ovat kuitenkin tärkeitä. Toisinaan minulta saattaa jäädä tekstit ihan täysin lukematta, ja fiilistelen vain kuvien välityksellä.
best.jpg
(helmilijat viime talvelta)

Näiden ajatusten myötä päätinkin laittaa pienen Best photo -valokuvaushaasteen liikkeelle:
Säännöt menevät näin:
LATAA POSTAUKSEEN OMA, PARAS VALOKUVASI
VASTAA VIITEEN KYSYMYKSEEN
JA LAITA HAASTE ETEENPÄIN

Kysymykset, ja alla minun vastaukseni niihin:
1. Kumpi on sinulle tärkeämpää blogeissa: kuvat vai teksti?
Kuvat, ehdottomasti... Käyn usein selailemassa ulkolaisia blogeja ja ihan puhtaasti kuvien vuoksi, koska en välttämättä edes ymmärrä tekstistä mitään:) Ehkä lakkaan itsekin kokonaan kirjoittamisen, koska se ei todellakaan ole minun vahvuuteni:) Postailen vain kuvia, ja te saatte sitten arvuutella niiden sisältöä... hihhiiii

2. Nimeä viisi kotimaista blogia, joiden kuvamaailma puhuttelee sinua.
Vaaleanpunaisessa hirsitalossa (klik) a´la ihana, itseoppinut valokuvausexpertti Marja. Tässä blogissa on ihanaa aina valokuvien kokonaisuus ja niistä tehdyt kollaasit, kuvankäsittelyt ja tekstit.
I lilla Kamomillas villa (klik), jonka ihana Camilla on ihan oikea valokuvaaja, ja jonka kursseille olen pariin otteeseen yrittänyt päästä, siinä vieläkään onnistumatta (vink, vink:))
It´s my visual life (klik) by Pauliina Arcklin. Tämän blogin kuvat ovat ihan huikeita taidonnäytteitä. Pauliinankin valokuvauskurssille olisin halunnut, mutta itse olin silloin valitettavasti estynyt... Lasken tämän kotimaisiin blogeihin, koska Pauliina on suomalainen:))
Esmeralda´s -blogin (klik) pitäjän Essin kuvat ovat aina todella selkeitä ja raikkaita.
At Maria´s -blogin (klik) ihana Maria, joka on myöskin ihan itseoppinut, mutta taitaa silti valokuvauksen taidon

3. Voiko yhdessä postauksessa olla mielestäsi liikaa kuvia?
Mielestäni ei. Ehkä siinä tapauksessa, jos kaikki tuhannet kuvat esittävät yhtä ja samaa asiaa. 

4.Millä kikka-kolmosella ajattelit pärjätä pimeän talven yli?
Jaa... jalustalla kuvaamalla. Edelleen yritän pärjätä kuitenkin ilman keinovaloa. Se kun tekee valokuvista niin keltaisia, niin keltaisia. Salamaakaan en suostu edelleenkään käyttämään.

5. Millä sinä kuvaat?
Minulla on Canonin varmaan "huonoin" järkkärimalli 1000D, jota ei taideta enää edes myydä:) Kovasti olen ihastunut 50mm objektiiviini, jonka valovoima on hieman parempi, kuin perus-objektiivissa.

Laitan haasteen eteenpäin samaisille lemppari-bloggareilleni, jotka jo mainitsinkin:

Toivottavasti te, ihanaiset, otatte haasteen ilolla vastaan:)
Lisäilin tuonne sivupalkkiin muutamia blogeja, joiden kuvamaailma oli mielestäni aivan ihastuttava. Käykää tekin kurkkimassa:)
Ripsakkaa syyspäivää toivotellen:)

SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

© Visualaddict

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Blogger Template Created by pipdig